Нашите кухни - тема 92

• 47 654
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Качвам кухнята за малко, не ме цитирайте, ще трия после.

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 21:34 от missence

# 211
Ауу, страхотен цвят Simple Smile , Heart Eyes много ми харесва - със здраве да си я ползвате!
Паркета е много красив Purple Heart!

# 212
  • Пловдив
Прекрасна е ! Heart И комбинацията от този нежен цвят и  естествения паркет  е много красива !

# 213
Падам си по зеленото и направих подобна. С най-добри чувства казвам че аз бих сменила челото на бялото чекмедже под микровълновата със зелено. Ясно ми е защо сте го напрвили, но е ясно и на всеки, който погледне, че микровълновата е с по-малък размер..

# 214
  • ENGLAND
Е, много бързо я изтърка, нищо не видях.

# 215
  • гр. София
И аз....☹️ Кое е било зелено? Стените ли?

# 216
  • София
И аз....☹️ Кое е било зелено? Стените ли?
Кухнята е в цвят мента. Смело решение от наша страна, но се получи добре.

# 217
  • София
Здравейте,
предстои ми обзавеждане на апартамент и имам чуденка относно кухнята. Иска ми се да успея да се напасна в готова модулна, тъй като излизат доста по-евтино от тези по поръчка, но в двата ъгъла имам комини и до единият в стената има нещо като шкаф, който е в самата стена. Доста е дълбок към 1,5 с ширина 47см. и височина към метър, като ми се иска да успея да го използвам по някакъв начин, тъй като не малко, като пространство. На височина е може би на към метър от земята. Проблема е, че ако оставя свободно това място, за да е достъпен този долап нямам къде да сложа хладилника. Ако го сложа в другия край до вратата, не съм сигурна дали ще бъде използваемо оставащото разстояние до комина и стената  По принцип кухнята е с трапезария, но е изградена стена, която ако съборя може би ще е малко по - лесно с разположението на нещата. Между двата комина трябва да събера мивка, съдомиялна и вградена печка с котлони и ако остане място някакъв по тесен шкаф  Ще се радвам, ако имате някакви съвети.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 11:43 от Sour Cherry

# 218
Този долап с размерите които давате е изключително непрактичен и неудобен.
Тясен, дълбок и нисък. Ако го оставите, губите мястото пред него, което с горен и долен шкаф или колона ще е много по-достъпно и използваемо.
Другият вариант е да го напълните с рядко използвани вещи и да сложите пред него свободностоящ хладилник, който да местите.

# 219
знам,че все е чуденка как да се оползотвори всяко местенце, но....този долап, бих го затапила !
само като си представя гъзуренето,за да стигна каквото и да било там Confounded

# 220
Направи си пещ ! Точно до комина е Simple Smile

# 221
  • София
Благодаря за отзивите!

# 222
Поизчетох доста от последните теми, но бих помолил за актуален съвет от някой, който скоро е обзавеждал кухня.
Предстои ми поръчка на кухня по проект, но доста стандартна, L-образна, с приблизителни размери 3 на 2,50 метра /нямам преградни стени, мога да лавирам свободно с +- 20-30 санта във всяка посока/. Целя нормално качество на средно ценово равнище.
Току-що се връщам от Айко, където ми оферираха цена около 8-9к за бг кухня с моите параметри, като тази цена включва всичко без уреди, тоест включва монтаж и транспорт. Сроковете са ми най-маловажния критерий, затова не ги споменавам, около 3 месеца след поръчка. По принцип бих се съгласил, но ми се иска да чуя мнения и за основните конкуренти.
С Икеа по-скоро не искам да се занимавам заради проблемите при монтажните групи. Гледам на сайта на Еником, че подобна конфигурация ще излезе може би съвсем леко по-евтина, за разлика от Явор и Мьомакс например, където подобни конфигурации излизат около 4000-4500 лв. без монтаж, значи да кажем 5к+ общо.
Става дума само за бг кухни с поръчкови модули според помещението.
На какво се дължи разликата в цените, ако някой е по-запознат? Айко и Еником разчитат на репутацията си и продават малко по-скъпо или наистина си струва като качество? Или обратно, Явор и Мьомакс правят компромиси с качеството заради по-ниска цена?
Благодаря предварително за отговорите! Simple Smile

# 223
  • Пловдив
Не съм запозната с модулните кухни, но предполагам, че по-евтините може да са от тънко ПДЧ -1,6 см.
Личното ми мнение е че това са прекалено много пари за модулна кухня. За същите пари може да си поръчате на мебелист с вратички от мдф и механизми блум, например.

# 224
Имаме мебели от Айко, Мьомакс и Виденов. Мебелите, които взехме от Айко са масивни, с лесен монтаж. От Виденов са пълен боклук, не знам как са здрави все още. От Мьомакс чак на третия път успяха да доставят здрава част... Ако и кухните са като другите им мебели, по принцип бих препоръчала Айко.
Обаче за тези пари по- добре някой дърводелец по- поръчката да ги направи. Даже има вероятност да излезе по- евтино и да не се налага да правите някакви компромиси заради готовите елементи.
Преди няколко години цените бяха около 1000лв за метър(горни и долни шкафове). Сега вероятно цените са други.

Общи условия

Активация на акаунт