Нашите кухни - тема 92

• 47 653
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
Впрочем за сефте чувам мивка да мухлясва. За хората със засечени/зацапани мивки нека пробват туй нящо.
https://www.cisto.bg/produkti/techen-gel-za-otpushvane-na-kanali-v-banjata-25
Фурната с прибиращата врата на неф е добре да е в колона, ако е на пода е пои-различно.

Този препарат има ли шанс да прецака металната част от сифона - капачката ще се махне, ясно, но и под нея има някаква метална част? Мен по тази причина ме е страх да сложа тубо фло за канал и не съм го чистила няколко месеца... то и нямаше нужда, но трябва да се направи профилактично поне.

А колкото до Нефф с падаща врата - моята е монирана долу и съвсем не съм съгласна с теб за монтажа в колона. Супер удобна и функционална е! Мога да направя разлика с ползваната преди, с нормално отваряне. А и правих доста проучване преди да я взема, защото бях прочела подобно мнение. Ами реално няма такова нещо. Не знам от къде е тръгнал този мит?...

# 196
Мхм и моята Неф е "стандартен" монтаж долу и си е изключително удобство да не се спъваш, заобикалаш и пазиш да не се изгориш.
Да не коментирам че наличието на колона често означава лимитиран  като пространство плот. А това не беше компромис, който бях склонна да направя.

# 197
  • Раковски
Ся нямам такава фурна и не мога да преценя и затуй си го мисля така, не съм чел никъде и никой не ми е споделял. Нямам идея дали препарата ще повлияе някак на метала, в нас го използваме около 2 месеца и не е създал проблеми.
Относно фурната долу или на колона най-вече зависи колко е голяма кухнята, можем ли да си позволим колоната за сметка на плота и дали имаме проблеми с кръста + най-важното кой какво иска.

# 198
  • Пловдив
Моята фурна е Сименс,вече 12 годишна,със странично отваряне отдясно наляво(купена е от чужбина,този модел никога не се е предлагал на бг пазара) вградена е в колона-за мен е много удобно(нямам проблем с кръста).

# 199
  • на Мелмак
Аз имам проблеми с кръста и точно затова сега искам фурната да ми е вдигната.
Артемида, много интересно, предполагам и много удобна е тази фурна.

# 200
  • Пловдив
etty775,фурната и пералнята ми са вградени в колона и се отварят в една и съща посока,купихме я от Франция когато живеехме там за 1000Е(промоционална цена) в далечната 2010г и досега работи "безаварийно".За мен е много удобно и практично да не се навеждам,да имам "челен" достъп до фурната.

# 201
По скромните ми разбирания за функционалност, колона е удачна когато има достатъчно място за работен плот, острови, полустрови... В по-малка кухня това не е практично, а вградена на долен ред фурна си е стандарт и ти осигурява още малко плот, когато нямаш достатъчно. Нефф с прибираща се врата има допълнително удобство за долна фурна - не те бие топлината в лицето, в корема, краката или където и да е, не ти трябва място да я обикаляш и какво ли още не.
А за болките в кръста, който има - Фастум гел и т.н. Wink То, те няма да са само при отваряне на фурната...

# 202
Аз също имам нефф с прибираща се врата и честно казано, не разбирам това прехласване. Моята е в колона, да, удобно ми е да си извадя тавата, удобно е при почистване на фурната, но чак нещо незаменимо - не е.
Пара и горещ въздух от готвене пак ме удрят в лицето, то няма как да е иначе.

Последна редакция: чт, 10 ное 2022, 17:58 от Satine

# 203
  • на Мелмак
Ами всеки си има приоритети.
Аз съм с малка кухня и колона, удобна ми е.
Да не ви се налага да ползвате гелове, които с лекота препоръчвате. Често не помагат Wink
Аз свиквам с тази прибираща се врата, много е пъргава.

# 204
Моля, предложете красиви подложки за трапезна маса 🤩

# 205
  • Раковски
Някой да залепи снимки на Брад Пит (примерно) и готово, имаш красиви крака.

# 206
Моля, предложете красиви подложки за трапезна маса 🤩
Подложки за хранене, подложки за чаши...?
Подложки за краката на масата (снимката на Брад Пит ама на млади години и с подплата от гума или филц)?

# 207
  • Раковски
Явно съм спал нещо, чета крака.

# 208
За хранене и чаши Simple Smile

# 209
Можеш да питаш в темата за интериорния дизайн, там е по-вероятно да ти отговорят.
С уговорката, че "красиво" е  субективно понятие, красивото за един не е красиво за друг. Но поне ще ти дадат насоки за магазини.

Общи условия

Активация на акаунт