Нашите кухни - тема 92

• 47 724
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
  • Раковски
И тези кутийки в края не са добре, прахосъбирачи.

# 256
И тези кутийки в края не са добре, прахосъбирачи.

И за мен, ама не смеех да се изкажа, все пак тя си ги харесва. Иначе предполагам, че са сложени за ей така, понеже мястото е трудно за стигане.

# 257
  • Раковски
Всъщност този шкаф над бара може да се обслужва от страната на бара, врата с пуш. Правил съм тоя номер няколко пъти.

# 258
Най-безболезнено,според мен,е да смениш мястото на мивката и съдомиалнята,и да изравниш стъпаловидния шкаф за бутилки.

# 259
За мен пък мястото на мивката трябва да си остане така - не е най-доброто възможно, но с оглед на размерите е оптималното. Ако се размени мивката със съдомиялната, се накъсва плотът на по 60 см., точно там, където се режат продукти за готвене. Сега ъгълът между мивката и котлоните е мястото, където ще се правят тези неща.
Крайният модул с откритите шкафове предполагам е сложен, за да не се получава "стена" от страницата на закрит горен шкаф при влизане в помещението, а и над полуострова. Аз по-скоро бих помислила за някакви открити стъпаловидни рафтове, а не тези кутийки. Но пък ако смятате, че имате какво да държите в тях - нека си останат.

# 260
Какъв е проблемът да се "накъса" плотът от оная страна? Има цял един плот срещуположно.

# 261
Не е удобно, това е проблемът. Поне на мен няма да ми е удобно. Ще се връткаш на 180 градуса (срещуположно) нон-стоп като вентилатор. Ще пренасяш капещи плодове, зеленчуци, съдове и т.н. от мивката към бар-плота и обратно. Ако е възможно под мивката да се направи чекмедже покрай сифона като шкаф за баня и под него пак чекмедже (както е предвидено), за мен, подчертавам за мен, също е добро решение.
И нека да е ясно - аз давам моята гледна точка, пък потребителката да си прецени на нея кое ще ѝ е по-удобно и да си реши. Не се подигравам на предложенията на другите.

# 262
Благодаря за всички мнения
Това беше обсъждано още когато преди месец пуснах първия проект
С оглед на това с какво разполагаме и след три планиращи срещи със специалист на ИКЕА стигнахме до тук

Ремонтът почва в понеделник
Тогава и ще поръчаме кухнята - доставката отнемала 1-2 седмици
Плотовете идвали след 4-6 седмици

Ще имаме три тежки дни да освободим апартамента и да се изнесем за 4 седмици, ама няма как
Само всичко да стане както е планирано

# 263
Здравейте,
Не знам дали това е подходящата тема, но сте активни и ползвате индукция.
Та въпроса ми е свързан с това как да почистя наслагване, което се е получило при готвене. Не знам какво да правили от мръсни дъна на тигани ли е или при готвенето. Пробвах с мелио, с препарата на лидл за котлони, само с мокра кърпа.

# 264
Стъргало за котлони мисля, че ще свърши работа.

# 265
B ДМ съм купувала препарат - черна бутилка е. Но се иска търпение - няма да стане от 1 път, ще мажеш с препарат и ще търкаш няколко пъти.
Като ползваш котлона, слагай парче кухненска хартия и тенджерата/тигана върху нея. Хартията не пречи на готвенето, няма да се запали, а пази плота и от цапане, и от (евентуално) надраскване.

# 266
Aз бих пробвала със сано форте за фурни и стъргало.

# 267
С макетно ножче без дръжката, единствено така успявам да махна и винетки, и такива невлияещи се от препарати наслагвания.

# 268
  • на Мелмак
С паста Астониш и ножче.

# 269
  • Пловдив
Ако имате парочистачка, може да опитате с нея.

Общи условия

Активация на акаунт