Нашите кухни - тема 92

• 47 740
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
Стъргало за котлони мисля, че ще свърши работа.
Четох за това, дори на сайта на нефф. Не съм срещала по магазините. Къде да го търся?

# 271
Проверете в магазини за препарати или домашни потреби, иначе съм купувала от Кауфланд и Джъмбо. Мисля че и в Технополис имат. Вече са доста разпространени, би трябвало лесно да намерите.
Много са удобни и спестяват търкане и препарати.

# 272
  • Sofiа
Аз съм си купувала от бензиностанция. Водят се за сваляне на стикери, но със същия успех и котлони чистят Grinning

# 273
# 274
Привет, извинявам се ако някъде вече е обсъждано но да питам - каква е стандартната дълбочина на долния ред кухненски шкафове? Има ли шкафове с дълбочина 60 см от модулните системи и кои по-точно ако има, благодаря предварително

# 275
  • Sofia
Здравейте, извинявам се че нахлувам в темата- интересувам се от читав майстор или фирма за изработка на мебели по готов проект (мебели -кухня, спалня, хол, детска, гардероби...). Може и на лични. Предварително благодаря!

# 276
Привет, извинявам се ако някъде вече е обсъждано но да питам - каква е стандартната дълбочина на долния ред кухненски шкафове? Има ли шкафове с дълбочина 60 см от модулните системи и кои по-точно ако има, благодаря предварително
Всякакви има.. и 60 см има..
https://hop-mebeli.com/kuhnya

Различните модулни системи си имат и техни си стандарти. Но 60 см си е ок, защото това си е размер на бяла техника - може и колонен да е шкафа, може и за долен ред..

# 277
НаБабаДетето

Аз на тези Хоп им виждам това Дълбочина - 60 см (45,5 см без плот), което е смехотворно. Не съм гледала всичките им серии, отбелязвам го, за да се чете внимателно кой размер посочват, а в случая е този на плота.

Шкафове дълбоки 60 см има в Икеа Knoxhult и Metod. Първата серия е по-бюджетна, но по-ограничена като елементи. С плота стават дълбоки 63 см.

# 278
Вчера почна нашият ремонт
Имахме три натоварени дни - да опразним апартамента и да се изнесем на хотел
Поръчахме кухнята в ИКЕА, ще я доставят другия вторник
Плотове и гръб ще поръчваме след монтажа за да може да се вземат точните размери

Казаха, че бялата им техника се произвеждала от Electrolux и Whirlpool
Поради свършени бройки се наложи да сменим фурната и миялната с налични на склад
Комбинираният хладилник/фризер го избрахме с no frost функция в двете части

Майсторите за два дни разбиха целия апартамент, махнаха частите от стени и изхвърлиха строителните отпадъци
Малко им треперя кое как ще стане, ама са препоръчани и това ме успокоява малко

Точно преди Коледа се очаква да са готови
Дано успеят

# 279
  • ENGLAND
Ако поръчвате плота и гърба от Икеа то те са със стандартни размери  на ширина. Трябвало е да ги поръчате с кухнята, че за тях се чака много. Моята кухня закъсня с повече от 3 месеца заради това.

# 280
Valkyrian, това сигурно е чужбинско:-) тук икеа не бърза така, а и половината неща ги нямат изобщо..
Успех!

# 281
Doret, тук или са стандартни плоскости или ти ги режат според чертежа
Ще питаме майстора как ги иска
Ако ИКЕА ги режат трябва да изчакаме да се построи стената и тогава да се вземат реалните размери
4-6 седмици доставка дават и за двата варианта
Ще бъдем без плотове малко време

Second, шведската ИКЕА е това, да

Останаха гардеробите тези дни да се поръчат, там ще е едно решение тип Нарния
(През едно крило ще се влиза в килера Simple Smile )

# 282
  • ENGLAND
Doret, тук или са стандартни плоскости или ти ги режат според чертежа
Ще питаме майстора как ги иска

Аз  писах за ширината, плота е със стандартна ширина 63,5 см за стандартните долни шкафове. Когато ми правиха проекта дават минимум 10-15 см по-дълги плотове и се реже на място. Така, че спокойно мпже да си ги поръчаш. Същото е и с височината на гърба, стандарта е 60 см, да може да се комбинира с високите шкафове. И там дават 10-15 см минимум повече. Може да ти ги направят по-малки, на мен ми трябваше 15 см гръб под прозореца, но повече от 60 см мисля, че не може. А и много се оскъпява, луди пари ми излезе това под прозореца. Казаха, че плотовете и гърба се правят в Германия само и затова се чака доста.
Аз съм в Анлия и като платих шкафовете можеха да ми ги доставят до седмица, но за плота чаках 2 месеца, а за гърба още месец и половина.

# 283
Дърводелецът иска ръбовете на плотовете да дойдат готови, обработени от ИКЕА, питахме

Едната стена я нямаше до вчера
Другата се оказа крива и ще изгубят понеделника да я шпакловат
Под стария паркет имало 3см пясък, щели да шпакловат и там нещо си, иначе махането щяло да излезе златно

Видяхме малко от новия паркет, много хубав цвят

Ето така е било в сряда

Голямо притеснение е дали всичко ще е наред, кога ще са готови, как ще се оправим после
В момента е страшен прах
Те ще чистят преди боядисването, което било последно
Но сигурно няма да е чак до огледални повърхности, ще трябва и ние да търкаме

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 21:22 от valkyrian

# 284
Дойде днес кухнята
Един час я разтоварваха и качваха
Майсторите почнаха да я сглобяват
И нов проблем изскочи с тръбата за вентилация, може да се наложи горните шкафове да се дръпнат леко надолу

В петък ще взимаме мерки за плотове и гръб
Докато дойдат ще сложат нещо временно

Много обмисляхме дали да не вземем готови плотове
Заради заобления кант и заради размера на плота към стаята се спряхме на такива по поръчка
За гърба - казаха, че ако плотове и гръб са по поръчка можело да се гарантира същия нюанс бяло иначе можело да има разминаване

Ужасна разправия се оказа този ремонт, хем момчетата работят бързо и са разбрани
Но за съжаление беше належащ

Общи условия

Активация на акаунт