Нашите кухни - тема 92

• 47 495
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
Става въпрос за всекидневната с кухня на етажа. Нещо не мога да я подредя. Както и да въртя мебелите, не ми се получава. Къде да сложа маса за хранене.
В средата на кухнята правоъгълна маса не става ли? Или вляво от телевизора. Помисли и за кръгла маса. Диванът ако трябва може да се сложи надлъжно да стане като преграда между кухнята и хола вместо да е в ъгъла така. Сигурно има и други вариянти, но не ми се мерят размери.

# 76
second,  много е хубава! Честито! Супер свежа комбинация!

# 77
Тия шкафчета с отваряне нагоре не са ли много неудобни? Гледам ги в много кухни, като предпочитани, ама нещо не ми се струват практични? Освен, че са и с по-скъпи механизми, имат ли някакво предимство?

# 78
  • София
Second, чудесна е, честито! Толкова е ведра и приятна тази комбинация, че се заредих с настроение за днес... Simple Smile И много умно оползотворяване на пространството, с тези по-плитки шкафове отдясно.

Teddyy, пространството в кухнята е достатъчно голямо както за правоъгълна, така и за кръгла маса в средата,  без да пречи на свободното минаване от вратата към верандата (на мен цялата ми спалня е по-малка от кухнята ви).
Разбира се, можете да оформите трапезария и в района на хола, но не виждам защо да разкарвате чинии през цялото помещение.

Скрит текст:
Ето две примерни места за масата:

Или така:

# 79
  • Plovdiv
Second, чудесна е, честито! Толкова е ведра и приятна тази комбинация, че се заредих с настроение за днес... Simple Smile И много умно оползотворяване на пространството, с тези по-плитки шкафове отдясно.

Teddyy, пространството в кухнята е достатъчно голямо както за правоъгълна, така и за кръгла маса в средата,  без да пречи на свободното минаване от вратата към верандата (на мен цялата ми спалня е по-малка от кухнята ви).
Разбира се, можете да оформите трапезария и в района на хола, но не виждам защо да разкарвате чинии през цялото помещение.

Скрит текст:
Ето две примерни места за масата:

Или така:

Олеее, супер е втория вариант. Дори диванът да е по-голям, може част от него да е преграда между кухнята и хола. Така масата ще е до камината, където не ми се слагат шкафчета и телевизора, защото ще грее. Благодаря много! Бях бъгнала и нищо не ми хрумваше. Знаех си, че ще помогнете. Още веднъж благодаря, успешни проекти на всички! Бъдете здрави!

# 80
Сн.1 много ми допада.
За отваряемите шкафове към тавана.За мен са изключително удобни и красиви.
Не знам дали мога да качвам снимки на кухня,която не е моя,но пък активно участвах в дизайна и,ползвах я,и я смятам за една от най-функционалните и красиви кухни,базирано на мястото, с което се разполага,все пак.
Та,там горните шкафове са с ракъв механизъм.Лично мен,много ме дразнятмножеството вратички,пасване/а в повечето случаи разминаване/на линиите и множеството дръжки по шкафовете.

# 81
И аз да питам - къде да намърдам:
1. трапезна маса
2. диван
3. телевизор Simple Smile
(кухнята тепърва я мисля, не че стигам до някакво измисляне - само ми е ограничено мивката и миялната къде са, защото до там е тръбата за обратната вода). Иначе 4.5 м. смятам е достатъчно (първоначално мислех и надясно да я завия, ама не мисля, че е необходимо.

Макар че диван като се замисля не ми е задължително да има.. Ама пък го имам дивана (ъглов 2*2м да речем на Г), само че изобщо не мога да го вместя в картинката..

# 82
Стълбите открити ли са към помещението или има някакъв вид стена която ги обособява?

# 83
Стълбите открити ли са към помещението или има някакъв вид стена която ги обособява?
открити са, няма стени в помещението никакви, само 2те колонки по средата, всичко е отворено

# 84
Смесители Тека са качествени, имат 6 г гаранция на фона на други брандове.
Този е наистина най-купуван и предпочитам и заради цена, и заради модел:
https://www.tehnomix.bg/smesitel-in-938-pull-out-inoks-kod-b-7015-hr-53938120i
Аз лично не виждам предимство на другият модел. Не е гигантски. Има едни като душове, те са големи.

Относно маса до стена, много са актуални тези декорации по стена(без телевизора там). Те са елементарни от декоративни елементи след латекс се слагат.

# 85
  • Plovdiv
Аз това съм харесала за масата до стена. Ще го мисля още, де😊 Има време.

# 86
  • София
открити са, няма стени в помещението никакви, само 2те колонки по средата, всичко е отворено

А откъде тръгват стълбите, откъм вратата на банята или срещу входната врата? И какъв тип стълби са - като тези с плътна стена под тях?

Или като тези, под които остава място за оползотворяване?

# 87
Вторите, отворени отдолу. Предполагам ще ги затворя за някакво място за съхранение по-нататък.
Трогват покрай прозорците долу вляво и завиват нагоре по лявата стена.
Под високия им край има врата към стая.

# 88
И аз да питам - къде да намърдам:
1. трапезна маса
2. диван
3. телевизор Simple Smile
Ами то няма много вариянти. Масата някъде около стълбите или в кухненското каре. Диван или в ъгъла долу вдясно между прозорците или напречно като преграда към кухнята, евентуално по диагонал там. Телевизорът срещу дивана.

# 89
  • София
Вторите, отворени отдолу. Предполагам ще ги затворя за някакво място за съхранение по-нататък.
Трогват покрай прозорците долу вляво и завиват нагоре по лявата стена.
Под високия им край има врата към стая.
При това положение, ако искате диванът да е в това помещение, мисля, че е най-удачно да е или под стълбата, или до колоната в средата. Тя малко усложнява работата с удобното разполагане и на трапезна маса, и на диван така, че пътят към стълбите и към банята и стаята да остане свободен и без прегради.
Поне на чертежа ми се струва, че зад входната врата няма 2 метра, за да се побере въпросният диван там между прозорците. Освен това, не ми е много ясно тази фурна на дърва редовно ли ще се използва за готвене или ще си имате в кухнята нормални фурна и плот и тя затова е отделена от нея.

Скрит текст:
Ето някакви варианти, да добиете представа (не обръщайте внимание на непропорционалната стълба, оставила съм 80 см до дивана, както е на чертежа). Кухнята е от някакви готови сетове, слагам я заради разположението, не заради разпределението в нея.

Вариант, ако фурната на дърва се ползва редовно и е част от кухнята. В този вариант телевизорът е на етажерка под стълбите, а трапезната маса е 140 х 80. Кухнята обаче е 368 см, за да има място за трапезния кът.

Вариант в случай, че фурната на дърва не се ползва редовно за готвене. Телевизорът пак е там, но кухнята е ъглова, а трапезната маса е по-голяма и е нейно продължение от Г към П.

Вариант с телевизор на захванат за колоната разделител на стаята:

Общи условия

Активация на акаунт