Нашите кухни - тема 92

• 47 716
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
Как така няма подходящо ПДЧ за корпус? В смисъл, че няма подобен цвят ли?
По принцип съм на менние, че какъвто е цветът отвън ,такъв трябва да е и на корпуса, иначе мен би ме дразнило. Особено видимата част отдолу на горните шкафове. Но и като се отвори вътре няма да съм хепи да вижам друг цвят. Може би ако няма точно същто зелено нещо близко до него, но да не се бие с цвета на вратичките.

# 526
Как така няма подходящо ПДЧ за корпус? В смисъл, че няма подобен цвят ли?
По принцип съм на менние, че какъвто е цветът отвън ,такъв трябва да е и на корпуса, иначе мен би ме дразнило. Особено видимата част отдолу на горните шкафове. Но и като се отвори вътре няма да съм хепи да вижам друг цвят. Може би ако няма точно същто зелено нещо близко до него, но да не се бие с цвета на вратичките.

Отдолу задължително трябва да е като вратичките, точно както важи и за страниците и всички видими плоскости. Но за отдолу понякога се забравя, но после когато човек седне се вижда, ако е различно.
За вътре обаче бялото си е съвсем ОК, а и е по-хигиенично - лесно се вижда, ако има замърсяване. То е природно - всеки плод има един цвят на кората и друг вътре, нали?

# 527
  • София
На каква/и програми правите 3д моделите на кухните?

# 528
Аз съм най-доволна от приложението HomeByMe. Като за аматьор като мен, кухнята ни е почти готова и прилича 1 към 1 на проекта Blush

# 529
Здравейте! Нашата кухня пристига като е в сивкаво бежов цвят. Искаме да сложим светъл плот от камък - мръсно бяло. Според вас дали черна гранитна мивка ще си ходи? Много се чудим каква да е мивката.

# 530
  • Пловдив
Друго черно ще има ли? Дръжки, аксесоари някакви... Иначе би трябвало да стои добре.

Ако е светла, може да се "бият" цветовете на мивката и плота. А ако намерите подходящ цвят ще се сливат и ще стане много едноцветно.

Аз съм с черна мивка, черни контакти и няколко черни аксесоара. Плота ми е дървесен, шкафовете светли.

# 531
Ами освен за черен смесител за друго не сме мислили 🤔 Другият вариант е да търсим мивка, ходеща си с плота, например:

Плот:

Мивка:

# 532
При мен плот и гръб са бели със сивкави частички в тях (термоплот на Роси, не помня името му), мивката е на Бланко, цвят графит, шкафовете долу са тъмни, а горните са мръсно бяло. Според мен добре се съчетава мивката.

# 533
Черна мивка върви с дървесен плот. Със светъл плот - категорично не. Ще се откроява и погледът ти ще е забит само там.
Ето няколко примера за "манджа с грозде":

Ето няколко примера за синхрон:

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 10:42 от amy_nka

# 534
Пода какъв цвят е?

Моята черна мивка е на сив плот. Отива си. Бяла нямаше да е ок, въпреки, че е мн по практична, не се вижда всички боклучки и варовик.

# 535
Подът е светло сив.

# 536
На плот от камък, черна мивка под него, категорично с не се бие с него.  Тя почти не се забелязва, освен ако не си над нея.
Плот от камък пък не бих загрозила с мивка над плот.

# 537
Черна мивка се цапа повече от светла и не съм сигурна за чистенето. Моята е светла (крем) и като ми се стори захабена я мия с Доместос и светва, ама при тъмна има риск от избеляване и петна.

# 538
След като вече имаш мивката/поне така разбрах/,помислете върху плота.
Аз също не бих сложила черна мивка върху бял камък.

# 539
Още нямаме мивката, нито плота. Сега избираме. Имаме сив гранитогрес и сивееща кухня. Затова се чудим какви цветове да са плотът и мивката - да не се бият толкова много цветовете.

Общи условия

Активация на акаунт