Френски мадами - пак 3?

• 23 140
  • 279
  •   1
Отговори
# 30
Мишенце, ти къде се намираш, че имаш толкова сняг наоколо? Стискам палци да се намери писмото!!

Гренобъл, в сърцето на Алпите. Аз самата съм отраснала в планина, и гледката на околните планини много добре ми действа. Е, не са Родопите, ама все пак гледката си заслужава. От първия сняг до към май си имаме заснежени върхове. От балкона ми изгледа е чуден !

# 31
Мишенце, завидях ти за изгледа от балкона! Аз чакам с нетърпение да се качим на Алпите за нова година, че да видя малко сняг и да ми стане новогодишно. За ски не мога да се надявам, но поне разходки из снега, може би шейни...ох, че се размечтах Simple Smile

# 32
Като говорихме за френското лигавене - винаги и във всички ситуации, нека ви разкажа един много фрапиращ и (вече) смешен случай.

Бях още студентка и си търсих работа. От една обява намерих. На интервюто ме одобриха. И ето - станах продавачка - conseillère в един бутик за булченски рокли и аксесоари. Минаха два дни и шефката ме извика в бюрото си. Каза ми, че всичко било наред, но не съм имала правилният подход към клиентките. Аз се опулих, как така нямам подход? даже се и засегнах, ама това е друг въпрос. Та жената най-учтиво ми каза "ето ще ви дам пример какво трябва да говорите когато дойде клиентката и мери роклята" . Сег ще ви напиша долу-горе дискура, вече не си го спомням дума по дума, но беше нещо от рода :

"Donnez-moi votre petite main, Madame. Alors maintenant on va mettre ce petit gant en soie à votre main si elégante et fragile. Permettez -moi, Madame, de toucher ce petit membre exquis"

Интонацията се сещате беше най-прекрасното от всичко - с гласче като на 10 годишно разлигавано момиченце, което се лигави с куклите си. Толкова се мъчих да говоря така, че изглеждах комично, беше за мен така противоестествено, че на 4тия ден си тръгнах по живо, по здраво.

# 33
Като говорихме за френското лигавене - винаги и във всички ситуации, нека ви разкажа един много фрапиращ и (вече) смешен случай.

Бях още студентка и си търсих работа. От една обява намерих. На интервюто ме одобриха. И ето - станах продавачка - conseillère в един бутик за булченски рокли и аксесоари. Минаха два дни и шефката ме извика в бюрото си. Каза ми, че всичко било наред, но не съм имала правилният подход към клиентките. Аз се опулих, как така нямам подход? даже се и засегнах, ама това е друг въпрос. Та жената най-учтиво ми каза "ето ще ви дам пример какво трябва да говорите когато дойде клиентката и мери роклята" . Сег ще ви напиша долу-горе дискура, вече не си го спомням дума по дума, но беше нещо от рода :

"Donnez-moi votre petite main, Madame. Alors maintenant on va mettre ce petit gant en soie à votre main si elégante et fragile. Permettez -moi, Madame, de toucher ce petit membre exquis"

Интонацията се сещате беше най-прекрасното от всичко - с гласче като на 10 годишно разлигавано момиченце, което се лигави с куклите си. Толкова се мъчих да говоря така, че изглеждах комично, беше за мен така противоестествено, че на 4тия ден си тръгнах по живо, по здраво.
Ех ,Мистик толкова ме развесели... Joy Joy Joy
Аз 4ак до такива лигавения като продава4ка не съм стигала ,но съм се правила на клоун ,нали бях в магазин за игра4ки..пред разни разглезени бебешори ... ooooh!
Мишенце ,много неприятно това с писмото..дано да се оправи нещо и то в положителна страна за теб..
А какви са тия многоези4ни актове за раждане? newsm78 .В нашето кметство не са ми споменавали?...
Завиждам ти и и за гледката ,която имаш от прозореца...а ти от кой град си в Родопите?аз ги обожавам и съм запланувала едно посещение там когато падне снега ..
Да ви споделя -пуснах де4ко на ясла за цял ден ,и ми е едно такова криво сега без его...минах да го видя на обяд ,но не ме пуснаха ,гледах само през прозорца,и сега ще ходя да си го взема рано ,рано...знам 4е е за негово добро да ходи ,но ми е едно такова терсене... Sad
Тук е слън4ево и топло ,затова ви изпращам много слънце и прегръдки от родна земя. Hug

# 34
Мистик, стига бе, не преувеличаваш ли малко! Разбирам такъв дискурс от устата на някой чичко, ама от младо момиче да се очаква да ръси такива дивотии.... Grinning

Щрумфет, колко хубаво че малкото човече ходи на ясли в България! И моя син ходи малко на градина преди две години, за около 10 дни, и много добре му се отрази. Пък и ми се струва, че в България (зависи от мястото де) ги гледат по-добре отколкото тук.

За актовете за раждане - не са многоезични, на френски са си, но ние имахме поне 3 или 4 оригинални.

Поздрави на слънчевата родна земя, дано се радвате и на сняг!

# 35
аааа, чумби обиждам се щом подлагаш думите ми на съмнение! Това беше дори една малка част от целия цирк! Аз бях в началото толкова щастлива да работя в такъв луксозен бутик, да ми мирише на парфюм и прясна канела, да си развявам стройната ( тогава бях стройна де ) осанка между прекрасни рокли.... Щом ти казвам, че не издържах и една седмица, значи, че не преувеличавам, ами само се смея в момента. То беше наистина цирк там! А аз имам славата на доста нагаждаща се, а и издръжливо куче съм. Ама тук трябваше да проституирам уважението към себе си.

Била съм много пъти продавачка, не съм имала проблеми, дадох пример с един екстремен случай на френския лигав етикет. С тея паразитните думички, които като ги чуя и се изприщвам.

# 36
Използвате,че съм толкова заета и сте изписали цяла страница,а?Възмутително... Laughing
Аз съм ОК,запознах се с акушерката...Тази седмица ми е посветена на ходене по доктори.И един много гаден тест за диабет-пих глюкоза и четири пъти ми взеха кръв,за да установят,че съм ок.Наистина се престарават тя хора,но от лабораторията, като започнах да мрънкам,че съм се уморила и стресирала от толкова тестове,ми отговориха,че поне не съм можела да кажа,че не се грижат добре за мен и моето бебе във ФР. Embarassed
Съвсем е права Мистик за лигавенето.Заслушайте се някои път в магазин за козметика продавачките какви ги къдрят на по-възрастната клиентела.
А администрацията...О ,цяла книга мога да напиша за битката всяка година за получаването на carte de séjour.А пък за отварянето на банкова сметка да не говорим...
Както ме съветваше един приятел кален в този вид битки,при чиновничето се ходи подкован с инфо от интернет.И му се казва:"Желая..."
Защото ,ако започнеш с "Извинете,бихте ли могли да..." си обречен на провал...

Мишенце,не съм на ясно с пощите и хронопост за съжаление.Стискам палци да ти намерят пратката.А относно тръпката към ФР-и у нас така.Само да чуеш мъжлето какви ги сипе като му вдигнат нервите.И ти завиждам благородно за гледката.Аз и от двете страни имам HLM-и,та виждам мърляви тераси или забулени жени,който проскат пране.А има и едни евреи с 5 деца...

Роца-не знам за другите,ама аз с удоволствие бих пийнала кафенце в чудесната ти компания.Имам спешна нужда да се разсея с разговор не свързан с доктори или ремонти.Много искам да чуя за всички бели на Малката-един вид psy подготовка.

Mama Stumpf   Peace   за тартифлета.

# 37
Здравейте мами,
Нещо напоследък все проблеми около мен и не ми се искаше да внасям унили нотки в темата ни...

Chaumont, Rotsa, аз съм много навита за среща, дори и трите да сме, голяма работа, след празниците повече Laughing

Schtrumphete, вие толкова дълго ли ще стоите в Бг, та си дала Матео на ясла? Дано не боледува, това е най-важното! Аз, след всичко което чета из форума, в Бг не бих се осмелила да си дам детето на ясла, но може би в някои малко градчета да е различно.

Виждам, че обсъждате разни проблеми от френското ежедневие Mr. Green  Да ви кажа, нас толкова ни е стегнала шапката, от толкова неща сме разочаровани (нищо, че мъжът ми си е франсе), та почти сме се навили догодина да потегляме отвъд океана.

Мами, пътувала ли е някоя от вас с Луфтханза и доволни ли сте?

# 38
Аз съм пътувала с тях 2 пъти - с бебе и бременна. Заблежки нямам никакви.

Днес мъжът мижът ми е взел нови оригинали на акта за раждане, че и международния вариант е извадил. утре ще пращакм пак писъмце към Бг, нищо че съм закъсняла позорно много.
А пощите утре пак ще ги гоня, да видим дали ще направя нещо.

# 39
  • MERIGNAC, FRANCE

Аз само с тях летя. Досега проблеми не сме имали, с изклю4ение на сега, защото са ми анулирали билета, тъй като картата ми била блокирана и уж ми били писали и-мейл. В действителност намерих един майл в indesirable (благодарение на мъжо, щото той вси4ко дето не познава все там праща  Laughing ) на английски, който не разбирам, та затова не ги извинявам, но мисля да се опла4а все пак като се върна. Та другата седмица аз ще пътувам сама в 4етвъртък, а бебо и тати сами в петък. Горките пътници   Wink Laughing  Crazy

Мишенце, вие и без друго ве4е си имате акта, ами я най-добре ги опощете с една солена глоба  Mr. Green

# 40
Здравейте, момичета  Simple Smile
Нямам време да чета всичко, че стана никое време, а ние утре летим  Praynig
за България!

Искам да ви пожелая  весела Коледа и щастлива Нова година!!!
Да си изкарате прекрасно:)
Да получите много радост и подаръци  Simple Smile  bouquet и любов!!!

Поздрави на всички  и ако не успея да се включа от бегейско, до скоро през новата година!!!

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 41
  • MERIGNAC, FRANCE
Надин, стискам ти палци за полета  Praynig
Току-що една приятелка от София ми каза, 4е и днес вси4ки полети са отменени.
Ти с коя авиокомпания ще летиш?

# 42
 Laughing Ми не излетях, днес висяхме от 8.30 до 13.30 на летището, в самолета и после се прибрахме безславно у дома  Confused
Пререзервирахме си билетите за утре, така че стискайте палци да стане  Praynig
Иначе сме с Еърфранс и до колкото разбрах другите авиокомпании са кацали на пловдивското летище, но французите не искали да кацат там  Mr. Green, голям късмет!

# 43
Niamam kredor za tova sorry!
Nadin ,naistina dnes pak imache magla nad Sofia i vsichki samoleti izlitat i kacat na Plovdivskoto letichte .,tai kato tam e slance,v tova moga da te uveria vchera biah v Plovdiv..Za sajalenie za utre prognozata e pak magla i stud nad Sofia,no tova ne e taka v drgite gradove...dnes v Tarnovo beche 15°C ,a za utre prognozata za tam e 18°C....Izborat  kade da kacne ili dali da izleti edin samolet e izcialo na aviokompaniata i tova niama nichto obchto s letichteto ,kakto v edna predichna tema se razvihri diskusiata...letichnite slujiteli samo se opitvat da se opraviat s bezredicata nastapila poradi lochoto vreme...Stiskam ti palci da izlitite utre ,i dano da niama magla...a te air france ne sa iskali chtot posle e triabvalo da vi prevozvat do Sofia s avtobus i niakoi triabva da go plati tozi avtobus...

# 44
Да знам, че авиокомпаниите си решават.
Ох, дано утре излетим, че вече сигурно ще се откажем въобще да пътуваме  Sad

Общи условия

Активация на акаунт