Сполучливи имитации на маркови парфюми - 46

• 49 607
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Глупав въпрос, но рискувам: на Гиза парфюмите пише да отлежат 10 дни(има бележка).Това значи въобще ли да не пръскам, дори за проба? ...
Лично аз не чакам да отлежи и да си "почине" или "климатизира" нито оригинален парфюм,нито Гиза. Твърде нетърпелива съм Nerd До сега не ми е е случвало аромат на Гиза да се промени след 10 дни( отлежаване) от получаването ми. Мисля,че те си отлежават преди да се пуснат в продажба! Но аз лично не чакам Simple Smile

# 571
Аз съм се пръскала с току що взети от куриера и никакъв проблем не е имало. Пък и след "отлежаване" не съм намирала кой знае каква разлика🤣🤣🤣. Е, може би, съставките се смесват и намесват по хубаво, ама.... пръскай смело

# 572
Не знам за Гиза, но аз при Заг съм усещала промяна в някои аромати след време. Сега конкретно е в Bitter Peach.
Първите няколко дена се усещаше алкохола в него много по-ясно и много ме радваше този аромат. След това започна да става все по-пудрен и по-пудрен. Имам още около 15мл да изпръскам, но майче няма да го подновя.
Обмислям да го заменя за Bal d'Afrique. Simple Smile

# 573
  • Истанбул
Вчера ми пристигна аналогът на "Ани".За съществуването му научих съвсем случайно,гледайки един сайт за дрехи,обувки,вещи за повторна употреба или стоки с етикет ,но на по-ниска цена.Тъй като досега не съм срещала аналози на Нишане силно ме заинтригуваха.И го поръчах,дойде на 2.ден и започна паралелен тест.Имам отливка от оригинала.Много добре направен,прилика около 95 %.И по-важното е ,че изкара близо 22часа.В пратката имаше бележка,да го оставя за 10 дни да отлежи и "узрее",ама сърце юнашко не трае.В пакета имаше и 2 отливки на Расаси Зебра и Бърбери фор хър.И двата не ги познавам,но в Бърбери има много отчетлива ягода и май ще го дам на щерката.

# 574
Какво означава "аналогът на "Ани"" ? За кой оригинален парфюм и за кой производител на имитации става въпрос ?!

# 575
Глупав въпрос, но рискувам: на Гиза парфюмите пише да отлежат 10 дни(има бележка).Това значи въобще ли да не пръскам, дори за проба?

ДХЗ, И аз се чудех и за себе си установих следното, ако някой има по-надеждна информация да каже, иначе: като получа парфюмен спрей, си пръскам за проба и после оставям в хладилника. Ако после съм много нетърпелива ще извадя от хладилника и ще пръсна, но пак оставям в хладилника. Пръскането “предсрочно” не е проблем, дори може би е от полза. Неудобството е ако искам да си взема парфюма в чантата, но засега съм успявала да се въздържа и да го оставя в хладилника. Мисля, че една седмица върши работа, дори и при 2-3 дни се усеща разликата.

Тук обаче имам въпрос: на Вашата бележка десет дни ли пише? На моята пишеше “след 3 до 4 дни” и с първото впръскване ми направи впечатление, че ароматът не е “неузрял”, това доколкото мога да преценя, разбира се. След няколко дни в хладилник нищо не се промени. Дори в началото си помислих, че може да е бил бутилиран преди това за друга поръчка, която е била анулирана или пък няколко дни преди това били са разредили последните количества масло/есенция (за да освободят съд примерно или нещо подобно)

# 576
  • Истанбул
"Ани"е парфюм на парфюмна къща "Нишане".А името си носи от древната арменска столица Ани ,чиито руини се намират в Турция.Създаделката на парфюма е Сесил Закорян,която е с арменски корени .

# 577
  • София
Артемис6, а защо в хладилник?!

# 578
Ами имаше закачена бележка да се изчака поне 10 дни.За хладилник нищо-ново инфо.за
мен😅
И аз не разбрах имитацията “Ани” откъде е купена.

# 579
  • Истанбул
От един турски сайт за продажба на дрехи и стоки за бита.

# 580
Аз имам оригинал Ани, фен съм на марката, моля да споделите откъде е аналога, стана ми интересно и бих искала да пробвам.

# 581
И аз искам да разбера повече за копието на Ани, на каква цена е, доставят ли до българия..направо ако може линк.

# 582
  • Варна
Глупав въпрос, но рискувам: на Гиза парфюмите пише да отлежат 10 дни(има бележка).Това значи въобще ли да не пръскам, дори за проба? Търсих из темите обяснение, но не намерих и питам, за да си знам.
За отлежаването е много специфична темата.
Принципно отлежават дори по няколко месеца след смесването на различните масла(4-8 седмици при по-свежите и масови аромати и чак над 16 седмици за тежки, нишови, с повече естествени съставки. Това поне съм чувал по ревюта в интернет.) Разреждането впоследствие със спирт(аз слагам и малко глицерин) изисква 24-48 часа и 1-2 пъти разклащане леко.
Колкото до държане в хладилник, чел съм и съм чувал отново от ревюта, че не е никак удачно. Просто си искат ароматите тъмнина, суха среда и да няма рязка промяна в температурите. Лично аз държа моите в гардероб в коридора на жилището.
Пример при мен е D&G The One от Камея(най-великият мъжки аромат за мен за хладно и студено време), който за съжаление спряха. Добре че си взех резервна бутилка и също го открих и в ЗАГ. Та на 6мес след производството си беше средна история като трайност. Дойде обаче следващата зима, т.е. година и 6мес от производството му и нещата вече бяха коренно различни. Дори самият сок леко потъмня. На ЗАГ версията също е прекрасна и адски близка до оригинала и аз добре съм се запасил, до пенсия чак.

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 19:16 от D-frag12

# 583
А за разреждане(и защо?!) въобще няма и да питам.По принцип търся с търсачката винаги, преди да задам въпрос.🙏🏻

# 584
  • Варна
Аз пак се закачих на последния влак с по-ниските цени от Eyfel с 2 попадения и съответно едно бонусче. И двата са от уж по-луксозната линия Bighill, същите флакони, но кутията и книжката вътре са на доста по-високо ниво.
Ето и ароматите:
BIG I 200-1 Initio Side Effect - тук нещо объркахме комуникацията с търговеца и ми е изпратил 2 бутилки. Ако някой е от Варна и проявява интерес за тест и евентуална покупка, да ми пише. Ароматът е много близък до Avon Absolute by Elite Gentleman и също Black Afgano(имам Аристея и съм тествал ML и забравих още кой друг). Повече отива към Avon и съм много доволен от покупката, защото отпада да си поръчвам резерва от него. Абсолютно мъжки и клони към по-официално облекло и хладно и студено време. Тия там анцузи, гащеризони, джапанки и шорти и да си чешем тумбака на бира пред блока не вървят. Тук си трябва офис, риза и панталон/класически дънки, обувки и оправдано самочувствие.
BIG X-50 Xejoff Naxos - оригинал не съм тествал. Сравняват го с Mugler Pure Havane. Имам копието на Havane от ГИЗА и по-скоро бих ги определил като втори братовчеди. Муглерът е стар мазен тютюн, подсладен с мед, ванилия, какао. Но си е тютюн от хубава пура или качествена цигара, още незапалени. Никога не съм пушил, но този аромат е много привлекателен за мен. Naxos-a e нещо като D&G Pour Homme или Versace The Dreamer, но с мед в тях. Стои по-свеж от Havane, повече за есен и пролет. За дами някак не го виждам, стилен и джентълменски ми стои. А аз обожавам D&G pour homme, така че и тук има радоооост.
Подаръкът е Н-3. Малко лутане, но по съставки от makeup немска версия на сайта, разбрах че е Issey Miyake Nuit D'Issey. Тръгна супер свеж в стила малко на Cool Water/Creed GIT. Но бързичко после стана дървесен, кожен, подправки, но и някаква лека сладникаво-цитрусова свежест на заден план. Много ми харесва и е идеален за сезона.
А сега да видя тая страница с продажбите и размените къде е, че да си пусна Side Effect-a.

Общи условия

Активация на акаунт