Сполучливи имитации на маркови парфюми - 46

• 49 600
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Ако някой е правил съпоставка между Vanille Absolu на Монтале и тази на Гиза, моля да пише. Взех си на Гиза и много ми хареса и сега умувам дали да си взема оригинала.

# 586
  • обл. Шумен
 Преди месец-два си взех от Гиза две масла - "Зен" и "Зен сан". Това второто, много пъти разносвах, отлежава, но си има една тежка рефанска нотка в края, която не можах да харесам и замина в коша.
А "Зен" го разредих със спирт в съотношение 1:4, не съм чакала повече от 2 дена и се напръсках 😆 Хубав, много изчистен и много нежен аромат с лимонена нотка. Няма нотка, която да те грабне и да си кажеш "ехааа", но е лесен за носене. 🙂

# 587
Здравейте, дами! 😊

Дали някоя от вас знае какво имитира номер Z.102 на MAD Parfumeur? Никъде не успявам да намеря техен каталог онлайн, а ми дадоха тестер и ароматът не ми излиза от главата.. 😁
Ще съм много благодарна!

# 588
Здравейте дамии!! 😊 Бихте ли ми препоръчали имитация на оригинален парфюм, който да го има в Рефан. Искам нещо различно, открояващо и запомнящо се 🤩 Харесвам сладникави аромати, ванилия...искам да бъде траен и по-тежък подходящ за зимните, но и за летните днии...

# 589
Darche, аз лично не се сещам за тежък зимен аромат, който да е подхоящ и за лятото.
По описанието ти обаче, бих казала, че е Black Opium на YSL, който мисля че е номер 107 в Рефан.

# 590
Darche, аз лично не се сещам за тежък зимен аромат, който да е подхоящ и за лятото.
По описанието ти обаче, бих казала, че е Black Opium на YSL, който мисля че е номер 107 в Рефан.

Много благодаряя!! Просто искам да бъде по-траен и запомнящ се, понеже в момента съм с ,Gucci Rush 2 и ми е по-свеж подходящ за лятото и искам нещо по-изискано 😬

# 591
  • Пловдив
Аз бих препоръчала 022- Black Opium Illicit. Но не е е много траен, поне при мен.

# 592
Ще се радвам на повече препоръки и съвети понеже ми е доста важноо.. Благодаря предварително на всеки!!!

# 593
Може да пробваш 045 Рефан, Olympea legend. Сладка ванилия, която е кремава като слънцезащитен крем(в добрия смисъл) през лятото, но в същото време носи уют в студените месеци. Simple Smile Доста е траен при мен, дори в жегите.

# 594
Първата Олимпеа пробвайте. Олимпеа Легенд, ако прилича на оригинала не става за лятото според мен.

# 595
Първата Олимпеа пробвайте. Олимпеа Легенд, ако прилича на оригинала не става за лятото според мен.
Legend ми е любим! 1:1 с оригинала. Постоянно ме питат за него. Става и за зима и за лято, за всяко време. ❤

# 596
На мен ми напомня на сливова/кайсиева ракия в началото 😂 И си е тежичък, ама ще го пробвам и лятото, навихте ме

# 597
  • Варна
На мен ми напомня на сливова/кайсиева ракия в началото 😂 И си е тежичък, ама ще го пробвам и лятото, навихте ме
Хахахааа, много бясно сравнение:-D
Сходно преживяване имам с новия ми Eyfel Roberto Cavalli Uomo la Notte. Първите 30-45 минути ухае на кожа, лимети и отворен буркан кисели краставички. След този период обаче става прекрасна сладникава кожа и киселявостта остава на мноооого заден план.

# 598
  • Пловдив
На мен рефанския Legend не ми хареса изобщо. Не съм пробвала оригинала.

# 599
Артемис6, а защо в хладилник?!

Така съм чела във фрагрантика за ускоряване на процеса, конкретният пример беше за Армаф, не знам доколко е обосновано и не мога да предоставя доказателства и обяснения.
В някакъв момент бях търсила инфо защо, най-близкото, което ми попадна беше процесът на хомогенизиране на млякото, където има впръскване под налягане* и ниска и висока температура, но може би аналогията не е изобщо валидна. Ако тук има някой химик-технолог да каже няколко думи ще е интересно.

*в секцията с въпроси на нишовата парфюмна марка Frederic Malle имаше обяснение, че най-добре става да се смесват по-големи количества и да отлежават като голямо количество, една ог причините е да се осигури налягане. Още веднъж да кажа, че това са само разни интересни неща, които чета - нямам познания.

Да споделя за един аромат, който много ми допада напоследък: 387 PO Tom Ford Velvet Orchid в изпълнение на Заг. Приятни изненадана съм, че са успели да пресъздадат леко ликьорестата му страна, а не просто да направят един сладък цветен малко тежък парфюм. Тестерчето, което ми дадоха да подуша на Княз Борис в София беше нещо много странно, предположих, че не това е течността, която наливат и се радвам, че рискувах.

Последна редакция: чт, 03 ное 2022, 09:39 от Артемис6

Общи условия

Активация на акаунт