ОС/AFK ЧААТАЙ УЛУСОЙ, ХАЗАЛ КАЯ - проекти и колеги. АС + други романтични К-драми - тема 518

• 21 082
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Бел, мислим те Hug

Рори, да си призная и аз не разбрах в първия момент кое зелено палто има предвид Надето. Наби ми се в очите пижамата и първо за нея се сетих 😜
Ами аз от това, което срещнах като отзиви във форума за АС от предишни години си направих извод, че и на българската публика не се е харесал особено нашия сериал. Но ето, че хората се разминават в усещанията си и нас силно ни докосна.

Вчера си бях вкъщи и ми се прииска да видя до кой епизод на ОС са стигнали по БТВ - 6-ти оригинален мисля, че е. След като Ферка му е погостувала дрогирана, Емко вече се е разкаял за поведението си и търси начин да се сближат, тя го насоли в двора на университета пред изумените погледи на колегите им, че цветята не оправят нещата. А днес следва още по-хубав момент, който някой описваше с думите "Емко разхожда устенца по Феркините ушенца" 😜

# 166
Хелоуууу.
Посочих палтенцето, за да акцентирам за коя снимка става въпрос, но и на другите ми харесва Хазалка.

# 167
  • Варненска клюкарка
Момичета, благодаря че ме мислите, но имайте търпение, известно време няма да пиша...Утре  се връщам и на работа, вчера и колежката ми е починала, боледуваше трета седмица, жена на моите години 46...Направо съм разбита.
Чета ви.

# 168
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ужас, Белл!
Надявам се да усещаш виртуалната ни подкрепа, защото само с това можем да ти помогнем.
Ако можем, и със съдържанието на постовете ни поне малко да те отвлечем от гадостите, ще е добре.

От няколко вечери се опитвам да гледам Принц на покрива, но обикновено на десетата минута съм заспала. Нито сюжет успях да хвана, нито кой кой е. А и главният е далеч от харизмата и привлекателността на ДжГ. Но ще продължа да опитвам да гледам. Най-вече заради дублажа. Снощи реших да се подгрея с Виолата и Джан, има ги вече първите два епизода с български субтитри. И се вбесих на субтитрите, защото толкова неграмотно използване на пълен член надали съм срещала в други. Останалото не е толкова зле. Но направо ме заболя главата от толкова -ът и -ят на почти всяка дума в мъжки род, честно. Втори епизод го зарязах. Може би ще го гледам по-скоро на руски, дано имат дублаж. Но и само със субтитри да е, при тях поне граматиката не ми боде толкова очите.

# 169
Разпиши се Белче, когато се почувстваш готова. Човек понякога има нужда не да сподели тревогите, а мълчанието си с някого. Дано ти се отразява добре да ни четеш. С друго за съжаление не можем да помогнем...

Феми да не гледа 🤪
От Т с надпис "красиви са един до друг".

Да си призная и според мен. 😊

Корейските сериали по Лейдито много късно ги дават и с това отказват зрителите 🤨 Въобще не се и опитвам да загледам някой, дори да е интересен ще ме приспи. По-удобно е в нета със субтитри.

# 170
Бел , не ти е лесно. Предпочитам да не мисля затова много млад народ си отива.Човек като споделя му олеква.  

Баш патрона ни поздравява с неговата красива усмивка.Heart Eyes  

ВъзлюбенатЪ с нови снимки от Егейско море.  Живее си живота и се усмихва на гаджето.
Като се крие ще го търсим в отражението на очилата й не ги обичам тия неща. Не са от тия , които ще се следват в мрежите и качават общи снимки въпреки годините заедно.
Дори да снима нема кой да я гледа и харесва. Уреди се с награда Незаслужено и горда от това!  
Скрит текст:
Асоциация Joy Старо фото . Тук му се озъбила насреща като акула.Scream Безстрашен е рибаря.  

В арабски профил пишат филма ще бъде за Амазон прайм ще има и сериал.Интересанте.   Предположих го отдавна искат да привлекат Чаатай към тях.  
Дали е така или само слух . Лице е на НФ и Терзи чака да бъде излъчен.  
Какъв ли ще този филм и роля ? Има още с какво да ни изненада. Опитвам се да гадая блондин ли ще е , не ща да чувам за Коджа Юсуф пехливанина. Това го въртят всеки път като стане въпрос за проект.Head Band
https://twitter.com/Terzi_dizi/status/1580145348382580737

От фен профилите  
Не сте #Netflix? Интересно...🤔🤔🤔
#TheMuseumofInnocence или филм за Коджа Юсуф? или може би #BlackIstanbul, но си помислих, че е трилогия, планирана за Netflix.
Както винаги, няма да знаем/видим нищо, докато не бъде пуснато. 🤫🤭

В отговор на
@CAGATAY_FANNO1
Може би. Имаше и някои слухове за това. Пожелавам НЯКОЙ от екипа му скоро да сподели информация с нас за #Terzi и/или нови проекти.

Марги , такива фантазии не са ми по вкуса. Заглеждам се набързо или подминавам.
Хандето има още да учи докато стигне Чаатай . Това е мое мнение , има които мислят различно. Като личност не ми се нрави. Няма да се случи работят за различни компании с договори.

Репортаж с Хазал Кая за канал Д . Казала е че е било изненада за тях с Али втората бременност, но са се зардавали.Има и предпазни средства затова.  

зеленото палтенце за което Надето коментира. Красива е и с него и навсякъде за Воуг.

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 22:56 от femmi2

# 171
В спойлера озъбена вярно е плашеща снахата, но на новите снимки с очилата според мен изглежда много добре. Загледах се и аз в отражението 😝 мъжете срещу нея май са двама. Не разпознах Чачослав.

# 172
Баджаначке , тая дума не я използвам , на теб ти е кеф нали Joy
Не е зле на морските снимки в сравнение с озъбената. Като фане тен става още по от маалътЪ

Animal CrocodileJoyJoy
хаааах, като крокодила се излегнала същата поза и зъби  и чака жертвата си. Ся кажете че ни си приличат.
Шъ паднЪ Joy
Чачославееее , какво ти направи тая , как те Омагьоса .Не си толкоз влюбен и загубен наистина щеще да стане страшно. Как Дуда е щастлива така или всичко е привидно за пред публиката.
Интересанте със следващата как ще процедира. Айде излитай за Америка и се запознай с нови хора.    

Двама са мъжете , единия е ашкъма.
Ето го разпознах го

Лежерно стои с шапка. Не се сеща да ни зарадва с фото как се любува на морето изгерева , залеза.Фото сингъл като онова последното на което е супер усмихнат.  

тука се гушкат с Джеилан Созер. Мъж ли е жена ли е ?  Не е Чаго , слава богу. Казват че това е жена.  Интимна снимка нещо със сутиен , без сутиен . Фема е заядлива Joy

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 18:46 от femmi2

# 173
И аз се включвам в разведряването, ако работи.
https://www.instagram.com/p/CjpvC1cPFL_/?utm_source=ig_web_copy_link    нови снимки,
ново стори - 10секунди снима екипа и коне, през останалото време пак търчи и си показва краката Joy
    Ако човек е много бърз с мишката и прескача 90% от участието на ГГероиня, сериалчето е приятно.
Тук на 4та минута му разбиха сърцето, а го играе плейбоят на фирмата.
https://www1.dramacool.cr/my-girl-episode-7.html

# 174
Не е за вярване как се  борят за елемантарни хигиенни нужди в 21 век .
Бежанците наистина са много видях го като бях там. Не е лесно света се променя.    

Какво има в двете чанти на Хазал Кая?
Турция, страната с най-голямото бежанско население в света, приютява близо 4 милиона бежанци и търсещи убежище. Една четвърт от бежанците са жени и момичета в репродуктивна възраст.

Според новия доклад на Фонда за населението на ООН , UNFPA Турция , една от всеки две жени и момичета бежанци, живеещи в Турция, не може да достигне до хигиенни менструални продукти, защото са „твърде скъпи“.

Според доклада жените, които не могат да достигнат до хигиенни продукти, трябва да използват следните продукти:

Салфетка/кърпа/кърпа
памперси
Памук
остатъци от стар плат
само бельо
1 от всеки 5 жени пере тези продукти, въпреки че не са хигиенични и ги използва отново през следващата менструация.

Повече от 800 милиона жени получават цикъл всеки ден.
Според UNFPA Турция повече от 800 милиона жени на възраст между 15-49 години получават цикъл всеки ден. Една жена менструира средно през 7 години от живота си. Въпреки че достъпът до продукти за менструална хигиена е основно човешко право, милиони жени и момичета по света нямат достъп до продуктите, от които се нуждаят по време на цикъла си, а особено уязвимите групи се борят с менструалната бедност през целия си живот.

Според изследването „Управление на менструалната хигиена на жените и момичетата бежанци в Турция“, което е проведено за оценка на знанията, статуса и практиките на жените и момичетата бежанци, живеещи в Турция, степента на менструална бедност и текущото състояние на основните причини , Периодът започва средно на 12-13 години.

„Майка ми не ми каза как да го нося“
Повече от половината момичета в уязвимата група обаче влизат в този процес без никакво знание.

Младо сирийско момиче на възраст между 15-18 години, което участва в изследването, каза: „Нямах представа за кървене, менструация или нещо подобно. Бях в 5 клас, когато той пристигна. Казах на майка ми; Мамо, умирам. „Вземи този плат“, каза майка ми. Но той не ми каза как да го нося", казва тя.

Иракско момиче от същата възрастова група казва: „Бях на 12 години. Никой не ми говореше. Бях уплашена. Не можех да кажа на никого много дълго време.“

Културен натиск
Докладът на UNFPA за Турция също обръща внимание на стигмата на менструацията. Според това 1 от всеки 3 жени, участващи в проучването, се притеснява да не бъде дразнена/тормоз, защото има цикъл. Жени, участващи в изследването; Той също така подчертава културния натиск, който подхранва менструалната бедност с изразите „Нямам избор, каквото семейството ми сметне за добре“, „Няма надежден/местен търговец“, „Културно неприемливо“.

https://bianet.org/bianet/kadin/268452-regl-yoksullugu-hazal-kay … tm_medium=twitter

------------------------------------------------------
Нови на Джейда Атеш

Цитат
OGM Pictures отваря дистрибуторско подразделение, което ще управлява международните продажби. Ръководител на новата дистрибуторска компания е Екин Коюнджу, бивш генерален мениджър на Kanal D International, продал хитове като "Каква е вината на Фатмагюл", "Забранена любов", "1001 нощи" и много други. Целта на компанията е не само да продава сериали, но и да създава съвместни проекти с партньори в чужбина.

Браво на Онур Гювентам.
Много актьори вече работят за тази компания и прави хитове.  Нашия режисьор на Терзи също продължава. Чачи също.
Дали новият проект след Терзи няма да е пак с ОГМ. Искаше ми се Ча да не спира да работи с Карджъ не зависи само от него.

Последна редакция: пт, 14 окт 2022, 15:02 от femmi2

# 175
tiptoe
Скрит текст:

Като сме я споменали Джейда Атеш да отбележа, че днес е рожденичка 🎂

# 176
Марги, хубави гифки си направила. Тъкмо да попитам нещо по тях. До днес си мислех, че това е момента в който девойката осъзнава чувствата си към 4и принц. Но, нали сега се хванах да гледам на ТВ екран с лош интернет т. е. прекъсвания, многократни повтаряния на отделни моменти докато продължи и днес с руската озвучка в 16 еп. когато 4и я зарязва заради това че тя не му се довери девойката обяснява, че да отначало не му се е доверила, защото не искала да му се наложи да прави нещо, което не иска, но после осъзнала че има чувства към него и заради тях е разбрала че греши и е написала писмото до астронома. Та знаем, че 4и я поизлъга въпреки обещанието което си дадоха, но в този разговор тя определи момента в който е осъзнала чувствата си към него по време на укриването на Ън. А преди това обяснява на Йонка, че Со е щастлив заради нея, а тя се чувства нужна и полезна от това че той е щастлив, затова е избрала да се омъжи за него, ако той още го иска. Вярно че на Йонка да говори за чувства би било грешка и все пак звучи като да е решила да го приеме, но не защото тя го обича, а защото той я обича. И така кога според вас девойката осъзнава любовта си към нейния 4и принц. Питам за девойката Сю. За девойката Айю ще почакаме да видим осъзнала ли е кой е нейния 4и принц.
Аз нали си намерих ТВ екран с макар и лош интернет и си гледам там, я докарахме до там 15г. да ми се моли утре да догледаме моя сериал. Изглежда го е изтеглил на компа и твърди, че при всяко пускане на компютъра му изскача екран със серията която предстои. И утре иска това да е първото нещо, което и двамата ще правим - да гледаме 17-20 епизод. А смятах утре да изгледам сериите на ОС от началото на октомври, че съм гледала само отделни моменти.
Да ви попитам нещо като по-вещи в правенето на субтитри. Е ли е възможно детето като ми изрязва клипчета там където руския превод е по-добър да поправи текста на бг субтитрите. Той твърди, че нямало начин. Но нали Крис прави за нас бг субтитри на някои видеа и ги слага допълнително.
Крис, на мен линковете от инстаграм ми искат регистрация. Има ли начин вместо линкове в скрит текст да ни слагаш направо видеата и снимките, които са ти харесали.
Опитах да загледам епизода от Моето момиче. Какви 90%, направо 100% с това момиче (момичето с което почва серията е ГГня, нали) ми идват трудни за гледане. Има нещо антисимпатично в нея. А като се появи ДжГ с тази прическа и червеното сако не знам защо се сетих за балетните му изяви и никак не можах да се заинтригувам да продължа със серията поне от любопитство. Е, може и това че не разбирам какво си говорят да ме е спряло. Установих, че в АС явно към образа на героя има и определен стил на говорене, защото в тази серия на Моето момиче, която ни донесе гласът му не беше така магичен както в Сърцето.

На тази снимка Джейда много ми харесва. Имаше период в който поне на снимки никак не приличаше на себе си. Да е честита, здрава, щастлива и успешна в кариерата си!

Последна редакция: пт, 14 окт 2022, 20:05 от Рори72

# 177
    Май най-любимият ми момент от сериала, как го скастри Joy
Рори, не би трябвало да ти иска регистрация.  Пробвах линка на друг браузър с който не съм логната в инстаграм и се отоври снимката.  За субтитри ползвам ютуб , но няма как да махне руските, може да сложи бг върху тях.  А за к-драма сайта, просто си направи регистрация, Не е платен мисля че го коментирахме.
   Мдам, малко е трудногледаема но пък сериалчето е смислено, Нищо общо няма ролята му с балетната. Момчето беше женкарче, влюби се в девойката, която е влюбена в братовчед му / на мен ми е ок де, нещо не ми пасва до ЛДГ/ . За нея е приятел и си изплаква мъката, че братовчеда ходи с друга. И той си страда тихичко. Това накратко, иначе има доста включен народ.
   Ако ви липсват Йонка и ПекА
https://superkdrama.com/dashboard/?d=124 
не съм го гладала, пише че е комедия.  Joy  Ще се гледа.  Аз си ги редувам двамата, Надявам се че този път няма да отнесе толкова бой ПекА като в комедията с щангистката.

# 178
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Много го обичам този момент в спойлера ти Марги. Heart Eyes

Да е жива и здрава Джейда!

Мен ще ме извините, но следя из късо каквото мога за предстоящия концерт в Пусан.
Скрит текст:
В т.ч. видеата, които излизат от репетициите на стадиона. Снимали са ги потребители, в повечето случаи случайно попаднали баш тогава около стадиона отвън. Архитектурата е такава, че през отвори в конструкцията се вижда построената вътре на терена сцена и част от видеостената зад нея. Тези кратки клипчета потвърдиха нещо, което бумна като предположение преди седмица при участието и получаването от BTS на половината от наградите TMA. А именно, че най-сетне има направена хореография на песента RUN BTS. И то защото момчетата от сцената на TMA заявиха, че имат изненада за публиката и лидерът им Намджун бе уловен от камерите да прави няколко движения все едно бяга. Е, феновете снощи успяха да снимат част от репетицията точно на тази нова хореография. Знам колко уникални и брутални направо са им танцовите умения, и с нетърпение чакам да видя какво са сътворили този път. Обаче се отказах от регистрацията за гледането онлайн. И без това ще заспя, а и очаквам скоро да започнат да излизат видеа. Даже очаквам да се появи официално и запис на целия концерт. И без това принципно е безплатен и за кауза.

Покрай вчерашния рожден ден на един от групата, имах възможност да видя колко изтрещели сме феновете понякога. Цели тълпи превзеха кафенето на баща му в Бусан. Много оставени за Джимин подаръци и цветя. Много народ просто мотаейки се вътре и голяма опашка за да си вземат нещо от менюто. И за беля някой разпозна баща му под маската, та настана едно щракане и преследване на човека из салона ... Ох! Ако и на него му се случват такива неща, представете си какво е да си звезда. Едно време поне никой не ходеше въоръжен със снимачна техника, а сега устройството за шпионаж е "естествено продължение на ръката", да цитирам Белл. И да си призная, ако бях по това време в Бусан и аз щях от любопитство да ида в "Magnat". Както, ако се случи да ида в Истанбул със свободна програма, бих опитала да намеря и офиса на Гинчо къде е, например. И на Джан бившия офис-дом, нищо че нито той е там, а и беше обявен за продажба. Ама ей така, от любопитство. Иначе не бих се навирала в самите хора. Но си мисля, че и само надничането в обстановката около личния им живот е адски стресиращо.

Докато го напиша всичко това Рори и Крисс публикуваха. Отивам да ги чета.
Крисс, вчера заради тебе за сефте в живота си изгледах цял епизод с английски субтитри. Много разочарована останах, че ДжГ се появи само в началото и към края на епизода за малко. Joy

Последна редакция: пт, 14 окт 2022, 20:33 от profi_1

# 179
Joy  Давай Профи, ще има с кого да ги одумваме. Аз съм на 11ти , мернах че заяви на братовчеда намеренията си да иска разрешение от майка си и да се жени.  Явно си имат някакви традиции .
Скрит текст:
Те разрешение искат, аз се надявам да ме поканят Joy   Преди време, докато ей така си вечеряхме кротичко, синковеца ми заяви че може да ставам баба. Опита се да ме стресне ли, не разбрах. Аз го попитах - момче или момиче и стреснах него Joy  
  Не знам кой епизод е било. В първи участва само в маратона, когато се събуди с жена, която не беше неговата. Втори мисля се запознаха с девойката и се би с "лошите" които я преследваха, после започва да се мярка по-често.

Общи условия

Активация на акаунт