Банята - тема 42

• 43 187
  • 736
  •   3
Отговори
# 195
  • София
И ако не се проверява добре банята под и зад решетката вирее мухъл на воля и се изти труднико...
Достатъчно голям и добре прикрит ревизионен отвор?

# 196
И аз го мисля този вариант с декоративно метално пано за вертикалните тръби в банята. За да се изтича вода (някаква, евентуално) или най-малкото за да мога да забърша пода около тръбите, съм намислила решетката да е на крачета/да е на 3-4 см. над пода.
Зад тръбите е нелогично място за образуване на конденз. Конденз се образува от влага върху студени/по-студени повърхности, а зад щранг-лирата (тези дебелите тръби, които топлят през зимата) би трябвало да е най-топлото място в банята.
Идеята на решетките е да се прикрият тръбите (естетически), но да могат да топлят банята. "Куфар" би спрял отоплението на практика.

# 197
Предложих ги, защото искат подвижно решение. И аз като man_darin_ka смятам, че мухъл няма да има.
Иначе ако се прави куфар от картон по-голяма ревизия дава възможност за подмяна на щранг ако се прави по цялата вертикала. Могат да се сложат на него и 2 решетки горе и долу, за да излиза топлото...

# 198
Поръчахме си огледало изчистено само с фасет от Триано Русе което се закача с държачи само от горе,а от долната страна няма нищо което да прилепва към стената и се клати при чистене ,има две пласмасови кръгчета  кухи са като пръстен, но нищо друго ....как да го застопорим ...идея ?

# 199
С тези големи решетки няма ли да е много студено зимата? То сега така е студено със старите ламарини.

# 200
От къде да е студено? Тръбите се замонолитват. Говорим за щранг-лира за парно ако минава от там. То ако няма щранг за парно, решетките са излишни напълно.

# 201
Поръчахме си огледало изчистено само с фасет от Триано Русе което се закача с държачи само от горе,а от долната страна няма нищо което да прилепва към стената и се клати при чистене ,има две пласмасови кръгчета  кухи са като пръстен, но нищо друго ....как да го застопорим ...идея ?
Силикон, акрил нещо такова - от задния край долу да лепне за стената.

# 202
Поръчахме си огледало изчистено само с фасет от Триано Русе
....как да го застопорим ...идея ?
Залепете го. Аз в предишната баня имах огледало 160/120 без държачи, окачвачи и т.н.

# 203
Поръчахме си огледало изчистено само с фасет от Триано Русе
....как да го застопорим ...идея ?
Залепете го. Аз в предишната баня имах огледало 160/120 без държачи, окачвачи и т.н.

Огледала се лепят, подкрепям. Обаче съм виждала залепени огледала, на които топките силикон прозират като грозни петна. Не знам на какво се дължи - на неправилен силикон, или на лоша обработка на гърба на огледалото, но ефектът е катастрофален. Та консултирайте се с някой човек с опит.

# 204
  • София
Здравейте, препоръчате ми от къде да поръчам параван с плъзгащи се врати. 130см широчина ми трябва, но не знам кои магазини са надеждни. И не ми се дават 2к за параван.

# 205
Скоро исках оферта от Еспехо. Излезе 1400 (близо) лв. за 115 см. Така че, за 130 см сигурно ще приближава към 2 к... Кристиян Нейко са добри, но са скъпи също. Лично аз се отказах и смених концепцията...
Другият вариант е да пробвате да Ви дадат оферта в Баня Стил - при тях май са по-нормални цените, ама няма да е много по-надолу.

# 206
Здравейте, препоръчате ми от къде да поръчам параван с плъзгащи се врати. 130см широчина ми трябва, но не знам кои магазини са надеждни. И не ми се дават 2к за параван.
По хипермаркетите пускат постоянно промоции на такива - само си виж размерите.
В баумакса последно гледах (че ги следя и аз) около 400 лв.

# 207
Малко ме съмнява - 400лв. няма как да е плъзгащ се, каквато и промоция да има. Може би е бил друг тип.

# 208
Моля, препоръчайте магазин/фирма за доставка/изработка на стационарен параван 70х190см, който да предлага и монтаж, за Варна.
Нещо подобно: https://praktis.bg/paravan-70x190-sm-beli-lenti
Благодаря.

# 209
Това нещо на снимката не може да стои така. Тоест може, но ще е много нестабилно и има риск да падне от минимален натиск. Трябва да има  и напречен държач:

https://praktiker.bg/bg/Rezervni-chasti-i-aksesoari/RAMO-ZA-PARA … -CERAMIC/p/137059

И второ, такава проста конструкция можете да си направите и сами. Всички крепителни компоненти се продават, а ще си поръчате само стъклото по желаните от вас размери от някой утвърден производител на закалени стъкла.
Това ще ви е най-евтино.

Общи условия

Активация на акаунт