Банята - тема 42

• 43 320
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Какво ви е мнението за PVC мебелите за баня на Triano? Харесах един комплект на прилична цена.

# 241
Това, което съм гледала/сме поръчвали е било със супер качество.

# 242
Здравейте,препоръчайте ми фирма за изработка на душ кабина с чупещи стъкла за София. Може и на лични.

# 243
Здравейте, с търсачката не намерих коментари за плочките, които харесах затова питам направо някой има ли мнение за ГРАНИТОГРЕС KAI ТАВОЛАТО.

# 244
Здравейте!

В момента тече ремонт на банята ми. Взела съм си релефни плочки за стената, където ще сложим душ система за вграждане. Майсторът сега каза, че това не е добра идея, тъй като смесителят няма да пасне добре върху релефните плочки. Няма да ви занимавам с подробности, но на кратко - няма как да разменя плочките и на тази стена да сложим гладки.

Въпросът ми е следният: Някой от вас имал ли е подобен казус и ако да как го решихте? Логично е мнението на майстора, но ме съмнява да няма начин да се уплътни смесителят. Със силикон казва, че няма да стане добре, но аз си мисля, че би трябвало да има подходящи уплътнители или друг начин да се запълни това пространство, за да не се мокри. Иначе от естетическа гледна точка мисля, че няма проблем - става въпрос за милиметри и няма да се забелязват толкова много.

Много благодаря на всеки, който може да се включи с някакъв съвет по въпроса.

# 245
  • София
Поздравления за майстора, явно е перфекционист!
Да, няма да паснат напълно и възможностите са или да зее малко, или да се запълни със силикон. Едва ли ще е толкова трагично.

У нас, в баня, ремонтирана преди 10 г, детето се беше облегнало на смесителя и холендера се беше спукал. Естествено шурна много вода под налягане и спряхме от крана. Наложи се мъжът ми да смени три холендера, налични вкъщи и пак не се навъртаха докрая, в резултат батерията е много леко накривена и отзява от едната страна. Свикнахме й.

# 246
Ако изпъкналостта е лека , няма да си личи особено, но ако са с по дълбок релеф просто ще зяпа.

# 247
  • София
YanaY3, нашите са релефни, няма проблем с душа.
Потърси iris ocean 30×90, веднага излизат, и ще видиш колко са релефни.

# 248
Благодаря за отговорите.

second, Пояснявам, че мен не ме притеснява дали ще се вижда - мисля, че няма да се забелязва кой знае колко. Притеснява ме само факта, че ще влиза вода там, където зее. Не знам дали това може да доведе до някаква повреда.

Грета Ей, моите са подобни: ape decor tip blue. Мисля, че съвсем малко ще "зяпа", но вода ще влиза...

# 249
По принцип за каквото и да е, което трябва да стърчи над плочките, в последните се изрязва отвор с малко по-голям диаметър. Слагам една снимка за обикновен душ, където това се вижда добре. И после тези отвори се запълват добре със силикон за да се уплътнят ексцентриците и да не влиза вода зад плочките. Предполагам, че и тук е така - трябва добро уплътнение за да не влиза вода, а иначе другото си е естетически проблем, че няма да прилепва добре.

# 250
Или пълни процепите със силикон както е писала Черна станция и оставяте да зяпа капачката, или купувате уплътнение, лепи го точково, затиска го здраво с капачката и после изрязва излишното. Така няма да плесенясва и под самата капачка + слага си силикона да запълни процепите около тялото за вграждане на душа.
Може да изрежете кръгче от такава изолация https://bauhaus.bg/shumoizolirashta-podlozhka-za-konzolna-toaletna-alca/p/2858 или някаква подобна лента да залепите в кръг и да изрежете стърчащите части https://markita.net/uplatnenie-gumeno-315-cherno-samozalepvashto.html

# 251
  • София
Според мен както драго казва ще стане, мен така мъжа ми ме спря от по-релефите да ги слагаме където ще се закачат тоалетната и мивката, аз там ги исках... И по-добре, че го направи де. Дори чисто естетически.

# 252
Еххх аз нямам мъж, който да ме спре и каква стана тя. Ще се наложи да си слагам силикон сега....😆

# 253
  • София
В кой магазин на Gaudi-София има изложени най-много плочки?

# 254
Аз знам два - единият на "Г.М.Димитров" до бензиностанцията на Лукойл - той е малък и там няма изложени много неща. На втория етаж предимно са плочките, но не ми се виждат много. Обаче, и другият на околовръстното, въпреки че е доста по-просторен, пак няма много изложени плочки.
Ако Ви интересува нещо конкретно, се обадете по телефона да питате дали е изложено и къде.

Общи условия

Активация на акаунт