Банята - тема 42

• 43 271
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте,
Можете ли да ми кажете дали смесител за мивка за вграждане задължително трябва да бъде вграден в гипсокартон? Simple Smile
Не, не е задължително въобще. Изкопава се тухлата колкото да влезе тялото за вграждане, захранва се с тръбите, нивелира се и се замазва.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 22:58 от drago_2008

# 226
  • София
Доста копаене ще е.... Ако е тухла(достатъчно дебела) изобщо стената. 🤔

# 227
Ами не е така. Щом там ще има смесител, значи има и тръби - щом за тях има достатъчно кухина, ще има и за смесителя. Брът с къртача и толкоз. Както се слага нормална батерия, само тази е по-скрита.

# 228
  • София
Може би, ние никак не знаем за какво жилище и какви тръби иде реч.
Как да е де... Все някак ще си сложат смесител щом са си го харесали

# 229
Ние имаме такъв вграден смесител. Нищо особено нямаше в монтажа, поне майсторът не го е коментирал, копа в тухлата, но то и за тръбите се копае.

# 230
Ако е керамична тухла се чупи внимателно много лесно. Може и с флекс да се пререже. Итонг пък се реже с мулти тул.
Ето такова тяло, само че за душ, което е по-обемно, вградено в керамична тухла. Надстърчащата част се реже (дълбочината е регулируема според зида/стената). На тялото за мивката в момента нямам снимка, но принципът е еднакъв.

# 231
  • София
Нашите са такива и хич не искахме да ги режем... Ама те хората и в панелка може да са... 🤷‍♀️

# 232
Баните в панелките имат замазка, в която минават тръбите. Има си инструменти за къртене на бетон, след като къртят големи подпрозоречни парчета бетон (при усвояване на балкон), една кръгла дупка едва ли ще е проблем.

Аз също обмислям подобен тип смесители за банята. Не знам защо, но батериите, вързани с мека връзка, нещо не ме кефят.

Драго, обезшумителни "чорапчета" ли сте им сложили на тръбите? Вършат ли наистина работа?

# 233
Изолация срещу конденз. Колко обезшумява не знам. Предстои да разберем, ако не ми хрумне за пореден път да изместим банята Laughing .

# 234
Ние сме с такива смесители и в двете бани, "вградени" са в тухла 4ка.

# 235
Обезшумява наистина и против конденз помага. Но аз мисля, че навсякъде така се слага. Поне при нас е от 12 г.

# 236
Обезшумява наистина и против конденз помага. Но аз мисля, че навсякъде така се слага. Поне при нас е от 12 г.
Не е задължително, защото струва пари, а реално и без нея може (водата ще си тече) Накои строители си я спестяват.

# 237
То и при ремонт на старо жилище май повече зависи от това дали собствениците знаят за това и го искат от майсторите. Т.е. и майсторите не го предлагат и правят редовно.

# 238
  • София

Тя изолацията не е много скъпа.Но добре е да е има.

# 239
rumen_iankov, е то като я правиш за себе си е едно, ама на 80+ бани в цял блок, що да не спестят някои тарикати... На фона на целия строеж е смешно, но те от тук спестят от там спестят.... и хоп къщичка си построят Wink

Общи условия

Активация на акаунт