Банята - тема 42

• 43 238
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Искам да попитам компетентните каква трябва да бъде мощността на вентилатора за баня. Нашата е 3.70 кв.м. Чудя се между
https://krez.bg/product/aspirator-mm-r-kvadrat-s-klapa-100-h-169 … razlichni-cvetove  и
https://krez.bg/product/aspirator-s-klapa-kvadrat-100-h-105-mm-razlichni-cvetove
Мисля, че този с по-малката мощност съответства на квадратурата на помещението. Какво е вашето мнение?
И двата ще свършат работа стига вратата да има прорез долу или да я оставате открехната. Няма ли циркулация, проток на въздух, има само да бръмчи на затворена врата.

# 376
Аз съм със смесител с термостат на Ханс Грое повече от 5 години. Никакъв проблем не е да се регулира температурата с насапунисана ръка. Толкова е лесно и плавно, че и с насапунисан крак мога да го правя.

# 377
  • София
Здравейте
моля препоръчайте бойлер 80Л за 3 членно семейство, водата е софийска . Ако може с препоръка за доставчик който ще бъде отоговорен за гаранцията
За 10 г. бяхме с 4 бр Елдом ,изкарваха от гаранция до гаранция с по 1-2 ремонта, я нагревател я съдържател ,но се отказвам от тях понеже последния път ни взеха счупения и не ни дадоха нов понеже се е загубила лепенката със серийния номер, незнайно как след последния ремонт от техен майстор
Благодаря

# 378
Аз в Атлантик съм се огледала, но имам малък опит с бойлерите: 1 Атлантик на 7 години някъде и още е подвързан, един Фагор, който след 2 ремонта направо го бракуваха и върнаха парите и Simat (Аристон), който е на 4 години и си работи още. Последният не се предлага на българския пазар.

# 379
Нашият термостат няма щифт нито бутон, нито при пускане, нито при смяна на температурата. Идеално гладки с по една красива нарисувана точица за нула и съответно можеш без проблем да си пуснеш водата на главата, ако пропуснеш точката и завъртиш нагоре.
Намирам тази подобна снимка, на която се вижда как изглеждат точките. Виждат се на сухо де, като има капчица отгоре и точката не се вижда https://www.emag.bg/smesitel-za-dush-grohe-precision-feel-1-2-st … 000/pd/DX91YKMBM/ . Гледам че този термостат също няма щифтчета, но поне са го направили матово грапав в местата за хващане.

# 380
Това е Грое, а моето е Хансгрое. Не намерих същото, моето е с душ и чучур, но специално врътките са същите - на картинката се вижда ръбчето, а бутонът е точно на обратната страна. Много удобно се хваща с мокра, суха или сапунена ръка.

# 381
Да, просто такава снимка намерих. Няма къде да го хванеш. Явно са целели простота и стил, а не удобство.

# 382
Моят е с бутонче. И точно бутончето няма натискане, за да превърти.
Ама на пролет ще си играя с банята повече, че сега други неща творим Simple Smile
Синът се къпе с мега гореща вода и после сестра му изобщо не може да мръдне врътките, за да я промени. Та със сигурност такова нещо повече вкъщи няма да влезе. Мен също ме дразни мега.
На ТЕЦ сме, вариации във водата нямаме. Та не знам за какъв ми беше да го слагаме тоя термостат, ама като похвалят колко е яко тук там.. Хем се заричам, че няма да се поддавам Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 383
Аз също не държах, не ми трябва, но се оказа, че не можеш да си купиш хубав, марков душ без термостат. Много малко е предлагането на такива, да не казвам че ги няма изобщо. И така си взех термостатен и не ми пречи. Просто вие сте уцелили къса клечка. Моите врътки се въртят много леко и едно такова "мазно".

# 384
  • София
Аз съм на бойлер и пак термостат не бих сложила. Самата аз не се къпя винаги с една температура, да не говорим, че мм и детето също обичат други т... Аз често си променям водата дори по време на къпане🤷‍♀️та с цялото това връткане ми се вижда супер непрактична и неоправдана скъпа екстра..

# 385
Смяната на температурата не е по-трудна или сложна от обикновена батерия. Пак казвам - на мен не ми трябва, но и в никакъв случай не пречи. Ползата май е за малки деца да не се "ощавят". А голям човек си настрйва водата както иска. Аз например в хода на къпането малко по малко вдигам температурата и то бе каквито и да било неудобства.
Та гледай дизайн, марка, цена, дебит (много е важно), а не да е без термостат.

# 386
  • София
Надали е по-трудна, просто ми се вижда необосновано скъпа екстра, която в нашето семейство не би била адекватно използвана.... Та.... Вероятно е и въпрос на навици, принципно има ли смисъл да се влага в такъв тип смесител.

# 387
Ако не намериш обикновен има Simple Smile
При мен така се получи.

# 388
Вкъщи също всеки се къпе с различна по горещина/топлина вода. Не мога да се съглася, че термостатът създава затруднения, дори за мен е по-лесно боравенето с него (на детето ми също му е лесно), отколкото със стандартен смесител.
Друг е въпросът, ако човек няма финансовата възможност за батерия с термостат.

# 389
  • София
Ако не намериш обикновен има Simple Smile
При мен така се получи.
Аа аз намерих, на Deante  си взехме, на визия много си ги харесвам, това, че чучура(не знам как се казва точно) на долния смесител на душа се прибира и става по-компактно също ми допада доста... Само чакам да си монтираме бойлера и да тествам и в действие как е🤣 но трябва първо да си до оправим бойлерното.
Djordjia затруднения не, не знам как да го кажа, като така и така постоянно ще си променям температурата, просто ми е излишно... А и съм на мнение, че колкото едно нещо е по простичко, толкова по-малко проблеми можеш да очакваш. Като дизайн също като цяло не мога да кажа, че са ми нещо толкова уоу 🤷‍♀️
Всъщност сега им погледнах цените, даже не мога да кажа, че са по-скъпи, не знам защо съм останала с такива спомени.

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 14:27 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт