Банята - тема 42

• 43 066
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Днес си купих плочки за под - 30х30, гранитогрес фул боди, калибровани, средно сиви (стенните плочки още не съм ги намерила, но това сиво няма да се бие с повечето варианти на стенни плочки), R10 клас на противохлъзгане, италиански, налични - 52 лв./кв.м.
Много съм доволна, нехлъзгащи се плочки, с по-малък размер, трудно се намират вече.

# 571
Как се разбира дали са лепени "на кюфте", след като всичко е наредено? Майсторът ли е казал?

# 572
Аз имам стенни плочки, лепени на кюфте. Отдавна. Тогавашния майстор ми каза, че кюфтетата се стичали надолу и запълвали. Да, ама не, имам няколко понапукани плочки. А тръгнеш ли да дупчиш и попаднеш в кухина, без лепило отзад - пукването ти е почти в кърпа вързано. На пода дори няма как да се стече лепилото.

# 573
  • София
Мерси драго, до тук си харесвам
https://baniamechta.com/plochki-za-banja-tubadzin-serija-vinaros-74-8-29-8-mat/
https://baniamechta.com/plochki-za-banja-tubadzin-serija-vinaros-74-8-29-8-mat/
https://www.keramo-bg.com/seria-plochki-za-bania-SPIRIT
Та върти ми се явно зелена баня... Обаче нещо ми е трудно с куфарите... Да не говорим, че рафта между куфарите на душа е мн странен размет, освен там да мисля знам ли мозайка за гръбчето му...
Скрит текст:

Само тази снимка имам в момента за съжаление... Ще ми се душ зоната да е в по-тъмни тонове и под и стени... След паравана може и светло... Имам да мисля.

# 574
Благодаря ви за "кулинарните" разяснения.

# 575
  • София
В новото жилище ще бъдем на бойлер и се чудя за душ-системата каква да избера, за да бъде максимално икономична от към топла вода /без да ми църцори на главата/... момичета, накакви идеи какво да гледам освен дали има ограничители на дебита /не знам как сработва/, четох и за някаква система с която водата се смесва с въздух и създава усещането за "нормална" струя?
Май не искам да е с термостатичен смесител, предпочитам с една ръкохватка и задължително чучур.

# 576
  • София

Когато не се спестява от материали.

# 577
Бях пускала преди снимка, но ето друга, за илюстрация, какво е отзад, като не се размаже лепилото

Където е кухо, има (голяма) вероятност да се напука.

При лепене на топлоизолация правят същото (кюфтета) и след това при по-силен вятър и с течение на времето летят парчета топлоизолация.

# 578
emy_emy, на Grohe тази функция с аерирането се казва Eco Joy. За мен термостатът също е много полезен при бойлер и ТЕЦ. Има хора в темата, които не го препоръчват, но аз не бих се отказала от него. Виж в Амазон Hansgrohe и  Grohe на промоция излизат на много добри цени.

Satine, то лепилото държи плочките, а не те него... Дано поне с добро лепило са правени - подходящо за широко форматен гранитогрес.

Angel, първият и вторият линк съвпадат.
И аз съм на зелена вълна, но в спалнята Joy
Внимавай да не стане много тъмно само. За ъглите или пилене или права лайстна 12мм за по-сигурно и лесно. Стъклокерамиката не всички майстори я правят добре, та не знам дали да рискуваш.

Като гледам линковете се чудя дали зелените не са същите като тези. Зелената е леко ръждива. Проектът е кошмар, та се абстрахирайте Simple Smile

Mandarinka, изолацията се лепи на топки по технология ОБАЧЕ се прави плътна рамка по ръба, за да не влиза въздух. Това някои майстори го пропускат. Освен това се дюбелира на местата с кюфтетата. Та липсата на рамка и дюбели водят до отлитането на изолацията.

# 579
Бях пускала преди снимка, но ето друга, за илюстрация, какво е отзад, като не се размаже лепилото

Където е кухо, има (голяма) вероятност да се напука.

При лепене на топлоизолация правят същото (кюфтета) и след това при по-силен вятър и с течение на времето летят парчета топлоизолация.
При нас съм убедена, че е в пъти по-зле.
Драго, от материали не сме пестили, особено за тези неща, които се подменят трудно.

# 580
Не вие да сте пестили, а майсторът да го е купил и сложил имах предвид. След като лепи тежки плочи на кюфте, може и неподходящо лепило да ползва.

# 581
  • София
Drago горе-долу, тези са малко по-друга серия, къде ръждиво , къде златисто
https://baniamechta.com/plochki-za-banja-tubadzin-model-margot-green-30-8-60-8/ тази беше другата, която исках да пусна, но харесвам мозайката зад мивката за акцент, с повечето бяло.
Сега срам не срам....аз се къносвам, после искам спокойно да мога да се измия на душа без да направя фуги и плочки в оранжево, та за това по-тъмно ми се ще там.... мм не дава черно Simple Smile Иначе мен мечтата ми е черно бяла баня.
Обаче, май ще имам големи ядове с размерите на всичко. не знам изобщо какво как ще побера.

https://static.makenzi.bg/thumbs/3/arte_vinaros2-min.jpg това декорче за момента ми харесва, от повтарящия се линк....обаче мисля ще е огромна мъка за чистене.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 20:12 от Angel_Dust

# 582
Не вие да сте пестили, а майсторът да го е купил и сложил имах предвид. След като лепи тежки плочи на кюфте, може и неподходящо лепило да ползва.
С церезит цм16 са лепени, ние му го бяхме осигурили.

# 583
Днес си купих плочки за под - 30х30, гранитогрес фул боди, калибровани, средно сиви (стенните плочки още не съм ги намерила, но това сиво няма да се бие с повечето варианти на стенни плочки), R10 клас на противохлъзгане, италиански, налични - 52 лв./кв.м.
Много съм доволна, нехлъзгащи се плочки, с по-малък размер, трудно се намират вече.
Мандаринка, какви си избрахте, може ли линк?

# 584
Angel, много е хубава мозайката, ама скъпичко излиза. На мивката би станала хубав акцент, душът зелен и останалото светло.

П.П. аз не знам защо стъклокерамика реших, че искаш.

Satine, да, хубаво е СМ16 за целта.

Общи условия

Активация на акаунт