Банята - тема 42

• 43 060
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,
Обзавеждаме къща с 3 бани, които са почти готови. Много се колебаем какви да са таваните.
Има ли окачен таван, който е изчистен и стои красиво.
Венецианска мазилка. Малко е демоде вече според мен, но за тавани в бани и тоалетни е много практична. Ако е бяла, не се и забелязва много. В предишното жилище едната баня ми беше станала много противна, всичко ми изглеждаше старо и вехто, но тя си беше и на 15 г де. Само тавана стоеше като кръпка, все едно вчера е правен😆
Другата баня обратно- на 7-8г беше и всичко изглеждаше прилично без тавана боядисан с латекс за бани. Но, когато я ремонтирахме не ми се занимаваше да търся майстори на мазилки за един малък таван.

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 23:30 от Чи лу

# 601
Вчера харесахме подобни на тъмните плочки - гранитогрес 60х60. Чудим се дали няма да са големи за баня с размери 2.50 на 1.50 ( ще дойдат 4 и малко на едната стена и 2 и половина на другата, а на останалите общо взето повече ще се реже и рядко ще има по 2 цели плочки). Някой преди беше показал баня с по-големи плочи на стените, ако е удобно да качи пак снимката, защото се опитват да ни убеждават, че не е добре 🙄

# 602
Няма точно толкова по на стена да дойдат целите, защото на ъгъла се слагат май еднакви парчета...като цяло ви трябва много, много читав и компетентен майстор.

# 603
Питайте дали има 30х60 от същия цвят и вид (като на пода) и пробвайте на тетрадка с квадратчета да си разчертаете как ще изглежда, включително с разминаване наполовина като на пода.
Аз имам същата дилема - затова не давам крайно решение, а само идея. И аз още го мисля.

# 604
Днес ще ходим да търсим нещо подобно 30х60. Ако харесаме ще са такива, ако не 60х60 с разграфяване на всяка стена, мерене на оставащите парчета от рязаната плочка и къде ще може да ѝ се намери място, за да не хвърляме много.

# 605
Днес ще ходим да търсим нещо подобно 30х60. Ако харесаме ще са такива, ако не 60х60 с разграфяване на всяка стена, мерене на оставащите парчета от рязаната плочка и къде ще може да ѝ се намери място, за да не хвърляме много.
Има вариант стената от 1,50 м да я направите с друг вид плочка.

Или:
- 2 плочки центрирани и парчета, което не знам колко ще е красиво.
- Остатъка от това, с което свършва едната стана се ползва  за следващата, така няма и фира. Преценява се погледът в коя зона е фокусиран и там се почва с цяла плочка.

# 606
Стената 1.50 мислим да я продължим като пода с дървесен гранитогрес. Обмисляме рязаното парче на дългата стена да е в зоната на душа, защото ще има параван и би трябвало да го крие почти постоянно. Вече на стените с повече чупки ще го мислим, защото ще са видими като влезеш в банята.

# 607
Здравейте, някой докато е сърфирал в интернет или обикалял магазини за плочки, случайно да е видял нещо подобно на снимката, която прилагам? Не откривам никъде информация каква марка и серия са, а страшно много ми харесват за една акцентна стена в банята? Предполагам, че може и да са декор от нечия серия. Искам на стената, където ще са мивката и огледалото в банята, да сложа някакви плочки, които да грабват окото и ми трябват да са в синьо.

Единственото по-близко, което открих е серията "I love you navy"  на Cersanit, но нещо ми липсва при синия вариант, а при тези в цвят синьо/дървесно, не знам дали няма да стане много шарено. Някой има ли опит с Cersanit, да каже как е качеството при тях, че и за другите стени пак съм харесала техни плочки? Оказва се голяма мъка да видиш мостра в магазините. Не знам как може да се продават плочки, от които нямат мостра?! Да се поръчва на сляпо, само от картинка, ми се струва много рисковано.

# 608
Здравейте, някой докато е сърфирал в интернет или обикалял магазини за плочки, случайно да е видял нещо

Единственото по-близко, което открих е серията "I love you navy"  на Cersanit, но нещо ми липсва при синия вариант, а при тези в цвят синьо/дървесно, не знам дали няма да стане много шарено. Някой има ли опит с Cersanit, да каже как е качеството при тях, че и за другите стени пак съм харесала техни плочки? Оказва се голяма мъка да видиш мостра в магазините. Не знам как може да се продават плочки, от които нямат мостра?! Да се поръчва на сляпо, само от картинка, ми се струва много рисковано.

Ето по-добра алтернатива като ефект от тези на Cersanit, поне според мен.
https://formabania.bg/4d-plochki-za-bania-marca-corona?search=3d

Може да видите синята плочка в тази серия дали няма да Ви свърши работа. Вертикалното редене сега е много на мода
https://baniamechta.com/plochki-za-banja-tubadzin-model-nesi-30-8-60-8/

И още един вариант с доставка от Испания
https://tile.expert/en-be/tile/cobsa/taylor/i/cobsa-taylor-1

Последна редакция: нд, 05 мар 2023, 08:23 от drago_2008

# 609
Някой има ли такава тоалетна чиния? Друга не видяхме с 3 дупки за обливане. https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR3NuEz89eRonM0Gx508GDhSr … &feature=youtu.be
И мнения за тези на Идеал стандарт технология AquaBlade. Благодаря.

# 610
Мултимо дизайн имат и на живо някои (не всички, разбира се) мостри на Марка Корона, включително синята я имат в магазина на Раковски. И други скъпи италиански марки. Отидете в магазина и покажете снимката, ще ви кажат кои производители предлагат подобни.

# 611
А плочки 30/60см как стоят по-красиво, една върху друга или със застъпване? Във фейсбук успях да намеря само тези снимки с нашите плочки.

# 612
Аз съм с такива тоалетни. Мнението ми е, че следващите няма да са такива😆

# 613
Какво е предимството на вграденото тоалетно казанче при условие, че се изгражда куфар, който стърчи пред стената?

# 614
Имаше преди положителни мнения за Теси Акваблейд.

Аз съм с такива тоалетни. Мнението ми е, че следващите няма да са такива😆

Какви минуси имат? Събирам мнения от реален опит.
Идеал стандарт са пуснали и римлес  (RimLS) вече, по-нови серии са, май трябва да отида на живо да ги огледам каква е разликата конструктивно.

Общи условия

Активация на акаунт