Банята - тема 42

• 43 307
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
В кой магазин на Gaudi-София има изложени най-много плочки?
В локалното на бул. България срещу Мол-а имат малък, но добре зареден магазин.

# 256
  • София
Не влиза вода там, специално отидох да проверя. Навлажнява се, но вода не влиза.

В цял свят продават такъв фаянс вече, майсторите у нас трябва да се пренастоят с новостите.

# 257
Релефните ни плочки не са в зоната на мивка, тоалетна и душ, точно за да няма проблеми и запълване със силикон.

# 258
Здравейте,ще се върна назад да чета споделеното,но да попитам все пак.Търся мнение и съвет при избора на бойлер за ново жилище,тъй като сега се изготвя проекта.До сега винаги сме ползвали бойлери на Елдом,класически кръгъл дизайн.Виждам,че има нови модели,слим версия и се колебая между тези двата:

https://eldominvest.com/bg/product/611.html

https://tesy.bg/produkti/elektricheski-bojleri/bellislimo/bellis … 100-27-24d-e31-ec

На външен вид повече харесвам Теси ,но пък с обслужването при сервиз съм свикнала с Елдом,как стои въпроса със сервиза при Теси,бързо ли се отзовават,всичко споделено ще ми е от полза.
Има ли нещо по-специално при този вид бойлери относно бързина на загряване,качество на водосъдържателите и нагревателите спрямо класическите бойлери?Насочих се към слим версия с идеята да е монтиран в банята в скрит шкаф над конструкцията на тоалетната чиния и казанче.Ако избера класически кръгъл бойлер ще е по-удачно да го монтират в съседното помещение,което е дрешник,но пък трябва да се пусне вода и канал и в него,което много не ми се иска,ще съм благодарна на съвети.

# 259
Елдом ти препоръчвам. Теси са насложени чрез силна реклама, но нямат качеството и характеристиките на Елдом.

# 260
Точно за този нямам впечатления, но имам плосък Аристон 100л и хич не съм очарована от количеството топла вода. Пише 100л, ама не съм сигурна, дали и 60 има, като го сравнявам с другите, които сме използвали.

# 261
Благодаря ви за отговора!
Те и двата се водят 100л,нето 80л. Малко е,като за 1 човек да се изкъпе,но сякаш не ми се иска да слагам по-голям в дрешника и там да става мокро помещение при положение, че не е предвидено за такова по план.

# 262
А защо не вземеш проточен бойлер?

# 263
Проточен бойлер само ако има захранване с трифазен ток. Иначе е ужас за къпане.

# 264
  • София
Ами ние май само теси сме си взимали до сега, не ни се е налагало сервиз, не знам как реагират, първия беше на около 12години като го сменихме, от  няколко години си караме с новия. 🤷‍♀️

# 265
Ами ние май само теси сме си взимали до сега, не ни се е налагало сервиз, не знам как реагират, първия беше на около 12години като го сменихме, от  няколко години си караме с новия. 🤷‍♀️
В един магазин,където продават Теси ми казаха,че при повреда идва техник,ако не може да отстрани повредата и трябва да се сменя бойлера трябва аз да го сваля,да го занеса в магазина и да ми дадат нов,за което трябва два пъти да викам майстор да сваля,после монтира наново,явно това не го поема сервиза,който ползват,въобще не смятам да си отварям такава разправия,ще взема Елдом,тях поне ги знам как работят и са си от моя град.

# 266
  • София
😂 😂 😂 Няма проблем, да чукна на дърво, но при все, че не ни се е налагало сервиз да ползваме, някак не ми е определя,по-притеснителмото е, че с елдом сте стигали до нужда от сервиз... Или просто ние сме имали късмет с нашите.
Така или иначе очаквам уреда (всеки) да издържи безпроблемно поне гаранционния си срок, ако ли не втори път такъв не бих купила, ако вече е извън гаранция и се налага намеса на техник, то обикновенно повредата е почти или колкото нов уред, а занимавката не малка.

# 267
Здравейте,
Какъв праг за душ кабината ще ми препоръчате?
Знам, че може да се направи от технически камък, но нямам представа за цените. Видях, че има и такива от граниксит.

# 268
Цените на фат са си на сайта им.
Ако искате друг размер, не от посочените, се оскъпява мисля с 20%
Иначе може майстора да ви го направи и от плочките, които ползвате, но за мен лично не стои добре, заради ръбовете

# 269
Фат ли са най-добрите? Иска ми се да изглежда добре...

Общи условия

Активация на акаунт