Банята - тема 42

• 43 299
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
Тук няма какво толкова да търсиш най-добри, всички стават. Важното е да намериш най-подходящия цвят.

# 271
😂 😂 😂 Няма проблем, да чукна на дърво, но при все, че не ни се е налагало сервиз да ползваме, някак не ми е определя,по-притеснителмото е, че с елдом сте стигали до нужда от сервиз...
Стигали сме,защото там където живея водата е трагедия и за наша радост подмениха гаранционно два големи и един проточен за под мивка бойлери,бяха пълни с по един леген варовик и тиня.Откак сложих омекотителна станция с филтри не са се повреждали.Иначе в апартамент в града бойлер на Елдом изкара повече от 11 години.

# 272
  • София
Maya Alexandrova, би ли споделила каква станция за водата сте сложили, предполагам с обратна осмоза? И от коя фирма е закупена?

# 273
Maya Alexandrova, би ли споделила каква станция за водата сте сложили, предполагам с обратна осмоза? И от коя фирма е закупена?
Съжалявам, но не мога да съм полезна,инсталира я съпругът ми,светла му памет и така и не разбрах кой я е монтирал,сега само я зареждам със сол .

# 274
Аз ако мога да бъда полезна за системата за пречистване и омекотяване, която ние имаме.
Нашата е на Павирани. Ползваме я 5+ години. Доволни и забележки нямаме.
Плочки и батерии в банята се запазват, пералнята ползвам с по-малка доза перилен заради меката вода, кожата на тялото не сърби и опъва след баня, скалпът и косата също се радват на по-добро здраве.
Ако имаш конкретни въпроси - насреща съм.

# 275
Къде се инсталира такъв тип станция ?

# 276
Къде се инсталира такъв тип станция ?
Монтира се след водомера.
Ние сме в къща и нашата е в мазето. Доколкото знам, има и за апартаменти. Има различни модели и размери според броя на членовете в домакинството.
Системата, освен че омекотява водата, я и пречиства с помощта на два последователни филтъра. Черно-кафява е водата, която тече по тръбопровода - виждаме го при смяна на филтрите.

# 277
  • София
Djordja, много благодаря за включването! Проучила съм начинът на работа и ме интересуват точно препоръки за конкретни марки, изпитани от потребители.
Да уточня за интересуващите се, ние смятаме да сложим уреда в техническото помещение (което обаче ще удължи пътя на тръбите) или в някакъв шкаф в едната баня, през нея е входът на ВиК тръбата.
Но преди това, ще разклоним тръбата в самата водомерна шахта, след водомера разбита се. Ще направим един кръг за захранване на къщата, която вода ще минава през уреда, и един кръг за външни чешми. Това с цел да се закупи уред, с капацитет обслужване на уредите в къщата. Разбира се хубаво е и растенията да се поливат с мека вода, също и да се измие колата с такава, но това ще става до голяма степен чрез предварително престояване на вода в кубитейнерите за капковото напояване.
Извинявам се, че не всичко е на тема БАНЯ.
 😀

# 278
Здравейте!
Търся плочки за баня модел Тукан амарило зебра 7 кв.м. и Тукан амарило  7 кв.м.

# 279
  • Бургас
Бяхте препоръчали неръждаеми меки връзки. Може ли да покажете пак, че не намирам къде съм запазила линка?
Може и друга идея как да прекарам 120 см тръбен път видимо, красиво върху плочките. ППР тръбите не са ми вариант.

# 280
Какво искаш да слагаш допълнително с тия тръби? И откъде минават... Освен да им направиш малко куфарче с някакво фризче или същите плочки, където минават, не знам как ще е красиво...

# 281
Здравейте,
Ще си монтираме скоро душ параван, без праг, директно на плочките и с държач горе. Човека като е вземал мерки казал, че ще пробие плочките, да било по-сигурно, че му се били обаждали за паднал параван.

Като цяло не ми е ясно защо е нужно, нали затова е тоя държач горе? Не сме много ок май да се пробиват плочките, след цялата ходроизолация и тн.
Какво мислите, да държим ли да не пробива?

# 282
Държачът държи горния край, но ако някой ритне долу параванът ще се изплъзне. Надявам се поне да има лайстна по стената (с пробиване). Иначе ако не искате да пробивате поне сложете и на пода П-образна лайстна да държи стъклото и я залепете със здраво монтажно лепило.

# 283
  • Бургас
Какво искаш да слагаш допълнително с тия тръби? И откъде минават... Освен да им направиш малко куфарче с някакво фризче или същите плочки, където минават, не знам как ще е красиво...
Искам от захранването на казанчето да изкарам хигиенен душ, но трябва да мине зад моноблока и да дойде на другата стена. Плочки няма как да лепя. Трябва да е нещо отвън.

# 284
  • над кукувичето гнездо
Нали имате предвид, че захранването на казанчето е само със студена вода?

Общи условия

Активация на акаунт