Банята - тема 42

• 43 296
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Бяхте препоръчали неръждаеми меки връзки. Може ли да покажете пак, че не намирам къде съм запазила линка?
Може и друга идея как да прекарам 120 см тръбен път видимо, красиво върху плочките. ППР тръбите не са ми вариант.

Медни тръби. Най-красивото, за което мога да се сетя. Но те се заваряват, май, така че не знам как ще намериш майстор за 1,20 тръби.

# 286
от захранването на казанчето да изкарам хигиенен душ, но трябва да мине зад моноблока и да дойде на другата стена. Плочки няма как да лепя. Трябва да е нещо отвън.
Имаш ли мивка наблизо?
Ние сме с такова подобно.
Като маркучлето минава в кшафчето на мивката и излиза отдолу отстрани, нищо не се вижда. И се регулира водата топла/студена, колкото ти трябва.
https://www.home-max.bg/smesitel-za-umivalnik-seva-next-s-higienen-dush/

# 287
  • Бургас
Няма мивка и топла вода. Намерих едни тръби за парно, които изглеждат добре и се огъват, но сигурно искат специализирани инструменти. Сега ще ровя да разбера.

# 288
  • София
Можете да ги режете с ножица за полипропилен или с ножовка.И два водопроводни ключа трябват.

# 289
Всеки парнаджия (и много ВиК майстори) имат пружина, която пъхат вътре в белите тръби (онези с алуминиева вложка), когато ги огъват (за прав ъгъл, примерно), за да не се сплескат на сгъвката. Ако трябва, търси в Гугъл - местене на радиатор, тези, които го правят, връзват радиаторите точно с такива гъвкави тръби. За тях се слагат специални фитинги, но тези майстори си имат такива. По железариите и строителните магазини се продават, без проблем се режат с ножовка.

# 290
  • Бургас
Благодаря за насоките!

# 291
  • София
Здравейте,
стигнахме до избора на шкаф за банята. Спрях се на два модела Интер керамик, може би са най-бюджетни, а не най-хубави Rolling Eyes, но изниква следният проблем. Никъде не мога да ги видя на живо, бях в шоурума на Ботевградско и звънях до Баня стил, трябва да си ги поръчам " на сляпо" Исках да пробвам с различни видове купа, кръгла, квадратна ... различни смесители да видя как изглеждат, но уви. Има ли някой от вас монтиран такъв шкаф, ако може снимка и мнение? Или може би сте ги видяли в някой магазин?
https://baniastil.com/%D0%BC%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B … c-(15)-22719.html

https://baniastil.com/%D0%BC%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B … c-(15)-24608.html

# 292
  • София
Не знам за проблема, обаче какво му е бюджетното на това, ако ще има и мивката и смесител да си купуваш... В този ред на мисли ако търсиш бюджетното виж икеа, там като гледам шкафовете си вървят с мивка и смесител в цената и вероятно като теглиш чертата ще е по-изгодно.

# 293
В Баухаус видях на живо, не през сайта, доста варианти на шкаф с мивка, както и само шкафове.
Дори си харесах един евтинджос, вероятно останала последна бройка-мостра.

В Керамо, на Околовръстното, също бях видяла доста шкафове на тази марка, но не ги бях заглеждала тогава.

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 16:56 от man_darin_ka

# 294
  • София
Не знам за проблема, обаче какво му е бюджетното на това, ако ще има и мивката и смесител да си купуваш... В този ред на мисли ако търсиш бюджетното виж икеа, там като гледам шкафовете си вървят с мивка и смесител в цената и вероятно като теглиш чертата ще е по-изгодно.
Бях в Икеа, не намерих подходящ шкаф, или размер или цветово нещо все не пасва.

В Баухаус видях на живо, не през сайта, доста варианти на шкаф с мивка, както и само шкафове.
Дори си харесах един евтинджос, вероятно останала последна бройка-мостра.

В Керамо, на Околовръстното, също бях видяла доста шкафове на тази марка, но не ги бях заглеждала тогава.
В Баухаус, ходих, но нямаше подходящи. Утре ще мина през Керамо, благодаря!

# 295
Някой да е срещал да се продават в България твзи японски вани?
Досега рових из нета.Безуспешно.

# 296
Здравейте,
Бихте ли споделили препоръки за смесители (както и сифон) в златен цвят. Спрях се на Грое и Рока, но може би има и други производители, които пропускам.

Бих избрал Рока поради по-ниската цена - четох в предните теми, че мнението е сравнително положитлено. Ако някой може да даде обратна връзка за техните продукти към днешна дата, би било чудесно.

# 297
Отваряш немския амазон и търсиш смесители...там има реални мнения за всеки продукт, с реални отзиви...правят и промоции по продукти и марки, ако имаш време да дебнеш...Дори утвърдените марки често в България са едни 20% и отгоре по-скъпи, дори без да има промоция в амазон-а.
Но можеш да ползваш сайта и само за мненията за даден продукт, с Гугъл транслейт или с опцията за страницата да е на английски.

# 298
https://www.victorianplumbing.co.uk/search?q=gold+taps&ap=1

Ето още един сайт, където има други марки.
Сайта е абсолютно изряден

Между другото има много хитри решения за малки пространства
https://www.victorianplumbing.co.uk/arezzo-1100-matt-grey-semi-r … 96d2bc-2E0B:en-GB

# 299
Здравейте,
Имам нужда от мнение от по-разбиращите. Blush
Според вас трябва ли да се съобрази големината на стенните плочки с големината на помещението? Предстои ни ремонт на банята. Три от стените искам да са с плочки подобни на тази снимка. За да не е прекалено блудкаво, четвъртата стена (на която ще е мивката и огледалото) ще е стена с акцент - някакви по-интересни и цветни плочки.
Скрит текст:
Харесах подобни, серията е Bolt на Cersanit, но виждам че са много големи - 60х120. Банята ни е около 4.8 кв.м. Чудя се големите плочки дали са подходящи за такава квадратура. И въобще дали големите плочки смаляват визуално помещението или напротив, би изглеждало по-просторно. Мисля си, че по-скоро е второто. Имат ли и някакъв друг минус? Ето ги Bolt. Мисля, че като изключим размера са почти същите като на снимката от интернет, но разбира се ще трябва да ги видя и на живо:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт