Банята - тема 42

• 43 091
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Уж, за да са по-различни😂
Ами помисли си тогава и преспи с идеята Wink

# 556
А какво мислите за българските плочки KAI? Не съм сигурна Fiore дали са наше производство.
Като цяло има ли въобще добри БГ плочки на пазара?

# 557
За под взехме тези isola: https://praktiker.bg/bg/Granitogres/GRANITOGRES-KAI-IZOLA-ZELEN/p/486349. Все още не са сложени. Изглеждат равни, еднакви, добре направени. От 4 пакета имаше една дефектна и то ако се загледаш внимателно - с малко по-тъмна линия, която пресичаше плочката. Единственото, което ме притеснява(не особено) засега е, че в сравнение с по-луксозния гранитогрес са малко по-тънки. Повече отзиви ще имам след като ги сложим и използваме банята.

# 558
Преди години купихме набързо за ремонт на свекървата едни тънки плочки от Практикер, бяха теракот обаче. Такъв боклук не съм срещала. Взеха да се пукат от първия месец и не за друго, а защото са супер некачествени (ММ ги лепи та съм сигурна). Сега ги гледам и че се люпят отгоре и са станали на кафяви петна. Кошмарни са и свекървата ги мрази. Аз самата имам теракотени плочки в коридор от 17 години и не са мръднали. Бяха някакви български 30х30 см.

# 559
  • София
А какво мислите за българските плочки KAI? Не съм сигурна Fiore дали са наше производство.
Като цяло има ли въобще добри БГ плочки на пазара?

Никога повече. Сега правя ремонт на банята И заради техните плочки. Влезе някак вода вътре в тях, стояха на петна. Ужасен ужас. Сега съм заложила на испански.

# 560
Пояснявам - по тънки с 2мм, гранитогрес. Не са купени набързо, а са са почти единствени в съответния цвят на пазара, залят от кафяво-бежово-мраморна вълна, която не искам да гледам вкъщи, дразни ме. Вторите намерени в този цвят са с чудовищни за малката ни баня размери. Ако тези се пукнат или олющят, ще споделя тук и дружно ще оплюем KAI.
Една плочка от тези стои в сегашната баня на пода, стъпваме отгоре ѝ, мокрим я, с идеята да видим дали ще ни подразни или повреди.

# 561
Вие писахте и споделихте притеснения, аз споделих мнение за стоките в Практикер. Имаме и други лоши покупки от този магазин, т.е. некачествени. Под набързо разбирайте, че не обикаляхме 20 магазина. ММ със строителство се занимава и не им личеше, че са толкова крехки.
Моите в стария апартамент са български теракот и са супер здрави, тези от Практикер не помня какви бяха. Освен това не бяха преоценени...

# 562
Тези плочки специално не са ексклузивно на Практикер - има ги в поне още пет магазина за плочки, преди ги имаше и в повече(отминаваща колекция са). Просто Практикер ни бяха удобна локация. Всъщност, не знам плочки, които да се предлагат само и единствено там, та Практикер да е мерило за качество. Наистина не си представям какво биха могли точно там да им сторят, та да са по-зле отколкото в друг магазин.
Ако има някой, използвал конкретно тези и недоволен(или доволен), ще се радвам да сподели, не сме ги залепили още.

# 563
Аз да ви се оплача от нашия "майстор", налепил е всички плочки - 2 бани, коридор и мокро с широкоформатни плочи, на кюфте. Като разбрах и лошо ми стана. Всеки ден го мисля и много се ядосвам, че не сме го хванали на момента. Мъжът ми ми казва, че вече няма какво да направим, така или иначе, ама аз си се ядосвам.

# 564
Да му бяхте платили с кюфтета вместо с пари 😂
Майтапа настрана, ама това е недопустимо. Някога живяхме в едно жилище - в коридора където минаваха тръбите на парното, една здрава плочка не остана - в ъглите всичко се напука и хлътна заради тия кюфтета.

# 565
  • София
А мнения за tubadzin и dual gres☺️

# 566
Аз да ви се оплача от нашия "майстор", налепил е всички плочки - 2 бани, коридор и мокро с широкоформатни плочи, на кюфте. Като разбрах и лошо ми стана. Всеки ден го мисля и много се ядосвам, че не сме го хванали на момента. Мъжът ми ми казва, че вече няма какво да направим, така или иначе, ама аз си се ядосвам.

Прощавайте, какво означава "на кюфте"? Не съм срещала този "термин".

# 567
Angel_Dust, на Tubadzin по принцип плочките са добри.

На "кюфте" означава, че лепилото не е разнесено плътно с гребен по стената и на гърба на плочката, а е сложено с маламашка на топка и после пльос на стената... Бие на кухо и плочките лесно се отлепят.

# 568
Да му бяхте платили с кюфтета вместо с пари 😂
Майтапа настрана, ама това е недопустимо. Някога живяхме в едно жилище - в коридора където минаваха тръбите на парното, една здрава плочка не остана - в ъглите всичко се напука и хлътна заради тия кюфтета.

Да му бяхме, ама ето. Надявам се поне като е дебел и качествен гранитогрес, да не даде щети скоро. И май ще мина през артгрес за няколко допълнителни квадрата.

Прощавайте, какво означава "на кюфте"? Не съм срещала този "термин".

По принцип плочките се лепят на гребен, широкоформатните на двоен даже. На "кюфте" е буквално да сложиш няколко топки материал на плочката и да не го разнесеш равномерно по цялата повърхност.

# 569
  • София
drago_, разби ни с тези италиански цени! Разпознах белите в средата, които са 17.50 Е, ги има в няколко Бг фирми на около 60 лв. А моя приятелка в Пв преди две години прави баня с тях и ги беше взела на 80 лв/м2 Astonished Де да можехме и ние спрямо стандарта ни да си купим нещо качествено и красиво за 17 лв/м2!

Моята 11-годишна баня е с КАЙ, тогава бяха нова серия. Идеални си бяха и са сега, никаква забележка не е имало от майстора и не са се променили по никакъв начин.

Общи условия

Активация на акаунт