Банята - тема 42

• 42 986
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
При мен налягането на водата е слабо и не е текло никога!
На морето в Поворие лятото бяха пуснали вода под високо налягане, та прокапа доста...

# 676
Както вече писах по-рано, давайки подобен съвет, в Баухаус имат едни макари с прозрачни маркучи с различен диаметър (в градинския кът). Трябва да е малко по-тесен за да не изпада - нагрява се, разширява се, намушква се и после като изстине стяга. Сигурно и в други магазини има.

# 677
Здравейте,
Гледам, че 1-2 страници назад сте засегнали тема, която ме интересува. Прилагам една снимка на идеята ми. В момента разположението на вградената структура и мивката е точно като на снимката, като вентилатора ми е над тоалетната /направих бяло кръгче, за да илюстрирам/.

Искам да сложа такъв шкаф и да оползотворя мястото над тоалетната, но вентилатора е пречка. Хрумна ми да преместя вентилатора на тавана над тоалетната. Съответно имам задачата да намеря таванен вентилатор за баня 5 кв.м., който по възможност и да е по-незабележим /по-тънък в частта, която излиза от тавана/.
Има ли нещо по-различно при таванните вентилатори, което трябва да гледам? На същия принцип ли са или има специфики? Гледам че някои имат големи кутии, дали всичките са с такива или тези са по-мощни, а не за малка баня?

А пък ако някой е правил по поръчка такъв тип шкафове за баня, ще съм благодарна да даде име на фирма /за София/. Идеята ми е да ми изработят шкаф над структурата, шкаф за мивката и евентуално шкаф-колона, който да сложа от другата страна на мивката. Искам да са комбинация от дървесен мотив и бежово/кремаво мат.

# 678
  • София
Не е нужно да е чисто таванен, повечето стенни може да се монтират и на таван.

# 679
Nare, и аз съм на тема такъв шкаф над структурата. Чудя се дали да правя. Преди няколко месеца усилено търсих шкаф за по-малката баня и исках оферта от няколко фирми за шкаф по поръчка и цените ми се сториха убийствени. Шкафовете, които се продават в магазните също са скъпи, но ако искаш да го направиш по поръчка, т.е. малко по-различен от изложеното ( лека корекция в размера например или каквото и да е), излиза още по-скъпо. Направо ми се замая главата. Виж във Викард - vicard.bg. Те ми се сториха най-разумни на фона на всички. Като казвам "разумни", нямам предвид наистина разумни или евтини. Имам предвид в сравнение с другите като качество и цена, една идея по-добри. Ако обаче намериш някоя фирма и си доволна, ще се радвам да споделиш с мен също.

# 680
  • София
Аз питах в Triano дали могат да го изработят, но само попитах, не съм искала оферта. Имам същата идея за шкаф над структурата.
То зависи и от какъв материал го искате, моят трябва да е PVC, защото ще се мокри.

# 681
Някой, има ли наблюдения или опит с вариант- в банята да има само линеен централно разположен сифон в помещението? Отказах се от линеен сифон под душа и се чудя, дали мога да го използвам линейния сифон, вместо централно разположен на помещението, обикновен сифон. Какво ви е мнението?

# 682
Някой, има ли наблюдения или опит с вариант- в банята да има само линеен централно разположен сифон в помещението? Отказах се от линеен сифон под душа и се чудя, дали мога да го използвам линейния сифон, вместо централно разположен на помещението, обикновен сифон. Какво ви е мнението?

Честно казано не мога да си представя защо ти е това - нито ще е красиво, нито функционално. Линейният сифон е функционален когато заема цялата ширина на мократа зона, защото тогава един наклон стига. Но ако сложиш линеен сифон в средата на банята хем ще стои като кръпка, хем наклоните ще са още по-сложни. Освен ако банята е толкова малка, че сифонът да стига от стена до стена...

# 683
emy_emy и Triano, и още други известни са ми дали оферти. Абе скъпо, та скъпо. До сега на мен там ми е открито пространство над структурата, но сега ще правим ремонт и се чудя дали да си причиня това, с поръчка и монтране на шкаф. Ще трябва да е от ПДЧ, че е близо до душа и ако не пръскане, толкова много, то пара си има. То ще е дно тясно шкафче, 15-тина см, ама поне ще е затворено, няма да е тази натурия - сега там са ми шампоани, маски и балсами, пък имам доста, не е като да нямам...

# 684
Как мислите, тези тръби на канала на банята, които минават под пода и във въздушното пространство на банята на долния апартамент, трябва ли да бъдат подменени при ремонта? Мисля, че са пластмасови тръби, но на поне 50 години. Аз бих ги сменила, но това ще ангажира и съседите под нас и не знам, ако по принцип не са създавали до сега проблеми, дали ще намеря необхдимата мотивация да ги убедя. Ужасно изглеждат като поглеждам към тавана тези тръби и вероятно единственото решение е окачен таван в нашата баня, но си представям каква фауна може да се развъди там на топло и влажно, а и самата ни баня доста ниска ще стане и се чудя дали да го правя. Ако има начин да ги сменя, така че и при съседите да стане по-красиво, може би ще намерим обща приказка.

# 685
Сменете си във вашата баня само тръбите. Достъп имате така или иначе до тях, удобно е да се работи, във вашата баня са. Защо и на долния етаж да сменяте, не разбрах?

# 686
Тръбите на канала на банята ми минават през долния апартамент. Аз виждам тръбите на горната баня, които преминават през въздушното пространство на моята баня и се вливат в  общата тръба на канализацията. Не мога да сменям тръби на чужда баня, защото са свързани с канала на банята над мен. Обаче моите тръби минават в апартамента под мен.

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 19:49 от online

# 687
  • София
Alia1, каква цена ти дадоха за шкафа? Да, той няма да е дълбок, но ще е доста висок, а и аз се чудя дали да направя тази отворената лавица? Изглежда ми по-сложно.

# 688
Тръбите на канала на банята ми минават през долния апартамент. Аз виждам тръбите на горната баня, които преминават през въздушното пространство на моята баня и се вливат в  общата тръба на канализацията. Не мога да сменям тръби на чужда баня, защото са свързани с канала на банята над мен. Обаче моите тръби минават в апартамента под мен.
Ето това е банята. Не е моята, но  моята е горе долу същата.

На мен ми е ясно кое къде минава, но не разбрах защо държите да смените тръбите, които са под тавана на долната ч(ужда баня, тоест вашия канал?
Когато и ако тези тръби прокапят, ще ги ремонтира съседа долу.
Вие ремонтирате това, което е грозно и което вие виждате, тоест канала на горния съсед...

?

# 689
Моите тръби, ако се скапят, защото са стари и се наложи да бъдат сменени в някакъв бъдещ момент, когато банята ми е ремонтирана, това няма ли да наложи да ремонтирам наново пода на моята баня? А горните тръби са ужасни, но няма как да ги пипам. Ако можех обаче, бих ги сменила, защото са също толкова стари. И за двете трябва да ангажирам съседите. Въпросът е дали е наистина важно, с други думи - ако тръбите ми, които са в долния апартамент прокапят, ще трябва ли да ремонтирам пода на моята баня - да разбивам плочки, хидроизолация, замазка и т.н. за да ги сменя?

Общи условия

Активация на акаунт