Политиката в България 3

• 411 416
  • 13 167
  •   1
Отговори
# 12 915
Скрит текст:
Да това че най-важна е каузата и аз го чух. Само дето не разбрах, за да сбъднат тази кауза какви компромиси са склонни да направят, защото без компромиси няма да имаме редовно правителство. А иначе на ултиматуми са първи.

Е как какви - никакви. Или те, или никой! Но 100% ще са те, защото ще имат 130 депутата. Точка!
Иначе имали програма. Съвсем популистки обясняват какво ще променят, но много удобно спестяват как точно ще стане. И понеже хората, като чуят за повишаване на доходите и намаляване на инфлацията, и цените, нищо друго не ги интересува. Как ще стане това, дали изобщо е възможно и до какво ще доведе това - на никой не му пука.
Това явно е новата политическа реторика. Всички го правят, но някои се унасят, та казват неща, които очевидно няма как да се случат. Приемам го като подценяване на аудиторията. Simple Smile

# 12 916
А кой предлага крачката напред?
Според мен нас никой вече не ни пита.
В Костенец разконсервирали завод за боеприпаси 122 мм, ще работи за Украйна. Такава новина не се е чула по нашите медии.
Иначе пРезидентът ни друго говори пред публика. Smile
Правете разлика между това да ги снабдяваме с боеприпаси, и това да си дадем последните зенитно-ракетни комплекси и самолети.
Турция и Гърция също имат руски зенитно-ракетни системи, но и те не искат да ги дават.

# 12 917
Да това че най-важна е каузата и аз го чух. Само дето не разбрах, за да сбъднат тази кауза какви компромиси са склонни да направят, защото без компромиси няма да имаме редовно правителство. А иначе на ултиматуми са първи.
Е как какви - никакви. Или те, или никой! Но 100% ще са те, защото ще имат 130 депутата. Точка!
Да точно това каза тази сутрин. Нямало да правят компромиси, ама не щото не били диалогични, а щото нямало да им се наложи, щели да имат над 121 депутата.

# 12 918
между другото тя и Корнелия събра куцо и сакато, а гласовете за нея падат. От ПП доскоро ни убеждаваха, че колкото имали заедно ПП и ДБ ще изкарат още наполовина -34-35 процента. Сега говорят за 121 депутата .Да разбирам че другите 15 процента ще дойдат от разни зелени и граждански движения?

Копейкин си има определен таргет, и за да го спечели трябва да говори радикални неща дори да не вярва в тях.

# 12 919
между другото тя и Корнелия събра куцо и сакато, а гласовете за нея падат. От ПП доскоро ни убеждаваха, че колкото имали заедно ПП и ДБ ще изкарат още наполовина -34-35 процента. Сега говорят за 121 депутата .Да разбирам че другите 15 процента ще дойдат от разни зелени и граждански движения?

Копейкин си има определен таргет, и за да го спечели трябва да говори радикални неща дори да не вярва в тях.
На ПП и ДБ им се привижда някаква нова математика, където 3+1 е равно на 10. И как от общо 73 депутата в предното народно събрание, сега решиха, че ще си увеличат повече от два пъти бройката, при това с наличие на хартиено гласуване и предстоящи корпоративен и платен вот.
Ако не са на медикаменти, то са или тотално заблудени или смятат електоратите си за заблудени, че ще им се вържат на приказките.

# 12 920
Да, де, но отстрани как изглежда: не гласуваш за по-малкото по твои убеждения зло = печели по-голямото по твои убеждения зло (тъй като предходното е с нисък процент). Не виждам логика, но това е само мое лично мнение.

Скрит текст:
Просто в случая разликата между едното "зло" и другото "зло" като възгледи е огромна; това ми е мисълта, тоест затова безразличието ми е необяснимо.
В интерес на истината злото не може да бъде определено, колко е голямо при толкова много лъжи, та избирам "по - малкото зло" е хипотеза.
Ако Възраждане спечелят /пак хипотетично/ или ще успеят, или ще се провалят. Провялят ли се, изчезват в небитието като ИТН.
Безразличието идва от липсата на избор. Реално има десетина разпознаваеми партии, останалото само затруднява и избирателите, и СИК. Десетината са се изредили  в управлението и всички са компрометирани по един или друг начин. Дали ще е крадец, лъжец, мафиот ........  Как се прави избор при такова предложение?
Не е вярно това..Как така избираш по-малкото зло по показател "най-голям лъжец и конспиратор", като всъщност е точно обратното - ако най-големите мошеници и лъжци са най- голямото зло, значи това са Възраждане..Smile..с една дума няма никаква логика в това което пишеш.

# 12 921
Скрит текст:
Да, де, но отстрани как изглежда: не гласуваш за по-малкото по твои убеждения зло = печели по-голямото по твои убеждения зло (тъй като предходното е с нисък процент). Не виждам логика, но това е само мое лично мнение.

Скрит текст:
Просто в случая разликата между едното "зло" и другото "зло" като възгледи е огромна; това ми е мисълта, тоест затова безразличието ми е необяснимо.
В интерес на истината злото не може да бъде определено, колко е голямо при толкова много лъжи, та избирам "по - малкото зло" е хипотеза.
Ако Възраждане спечелят /пак хипотетично/ или ще успеят, или ще се провалят. Провялят ли се, изчезват в небитието като ИТН.
Безразличието идва от липсата на избор. Реално има десетина разпознаваеми партии, останалото само затруднява и избирателите, и СИК. Десетината са се изредили  в управлението и всички са компрометирани по един или друг начин. Дали ще е крадец, лъжец, мафиот ........  Как се прави избор при такова предложение?
Не е вярно това..Как така избираш по-малкото зло по показател "най-голям лъжец и конспиратор", като всъщност е точно обратното - ако най-големите мошеници и лъжци са най- голямото зло, значи това са Възраждане..Smile..с една дума няма никаква логика в това което пишеш.
Най - големите мошеници и лъжци не бяха ли ГЕРБ, все пак те управляваха държавата 12 години, Възраждане не са били в управлението и скоро няма да бъдат, освен ако не спрете да ги споменавате и да разпространявате програмата им. Между другото, вие вършите по- добра работа от подръжниците им.

# 12 922
Според мен ПП много бъркат с това постоянно повтаряне как със сигурност ще имат 130 депутата в следващото НС. Защото смятам, че по този начин ще накарат хора, които не ги харесват, да гласуват за партията, която има най-голям шанс да ги пребори и по този начин е възможно дори да вдигнат % на ГЕРБ. Само си разсъждавам, но като нищо ГЕРБ да оберат наказателния вот срещу ПП, като най-вероятни да ги преборят.

# 12 923
Sweat Smile..Не, прочетох го, има си статистика, макар че е повече от ясно и без статистика...

и още едно за дезинформация и лъжи преди президентските избори..Satisfied

https://m.offnews.bg/news/Politika_8/Koi-polititci-lagaha-naj-mn … dinov_786579.html

# 12 924
Според мен ПП много бъркат с това постоянно повтаряне как със сигурност ще имат 130 депутата в следващото НС. Защото смятам, че по този начин ще накарат хора, които не ги харесват, да гласуват за партията, която има най-голям шанс да ги пребори и по този начин е възможно дори да вдигнат % на ГЕРБ. Само си разсъждавам, но като нищо ГЕРБ да оберат наказателния вот срещу ПП, като най-вероятни да ги преборят.
А кой ще обере наказателния вот срещу хартиената коалиция?

# 12 925
А кой ще обере наказателния вот срещу хартиената коалиция?
Няма шанс. Но от трите партии в хартиената коалиция, единствено БСП няма да имат полза и пак ще са в дъното на класацията. Но пък ще се развенчае още един мит лансиран от Корнелия - как машините били виновни за това, че БСП се срива.

# 12 926
Наказателен вот срещу ПП за какво ?
Мой близък беше голям фен на ББ, сега се чуди за кого да гласува.

# 12 927
И ти мислиш, че нормалните хора не разбират защо се рие толкова за хартиена бюлетина и няма да се противопоставят? А Магнитски? Пак ли ни лук ял, ни лук мирисал ли е положението? Много се размириса покрай статуквото в последните месеци, много. Ако ще от сутрин до вечер да ми пускат Делян Добрев с оправдания и нападки,  безобразията им още повече лъснаха.

# 12 928
От хартиената бюлетина и изборните фалшификации зависят много неща, включително и т.нар "твърд електорат". Може би най-същественият въпрос е дали даденият от нас вот се отчита правилно, така че това е изключително важно нещо и изпълненията от последните месеци подразниха ужасно много хора.

# 12 929
От хартиената бюлетина и изборните фалшификации зависят много неща, включително и т.нар "твърд електорат". Може би най-същественият въпрос е дали даденият от нас вот се отчита правилно, така че това е изключително важно нещо и изпълненията от последните месеци подразниха ужасно много хора.

Този въпрос съществува винаги. Едните не вярват, че бюлетините се отчитат правилно, други не вярват на машините......  Винаги има невярващи в нещо, затова и смесено гласуване според мен е най-добрия вариант. Всеки да си гласува така, както прецени.

Общи условия

Активация на акаунт