Политиката в България 3

• 411 416
  • 13 167
  •   1
Отговори
# 12 855
  • София
И аз не разбирам, защо не гласуваш за Възраждане щом са най-близо до убежденията ти? Защо пък аз трябва да съм благодарна, че някой не гласува?
Но дори да не са твоите хора, защо не гласуваш с "не подкрепям никого"?

# 12 856
Е добре Тесла,  защо тогава не махнат и НДК и Партийния дом, след като “ние като общество”  не смятаме комунизма за добър и полезен. Искат да се махат “аксесоарите“, но  основата си стои.
Какво общо има НДК с МОЧА? Културен център, ползван пълноценно, срещу нещо, което определено трябва да се разкара от центъра на София. Дори и седмокрилия го разказаха, а той беше просто грозен и рушащ се още от построяването му.
Аз обаче съм бясна за друг невероятно силен паметник, който не само махнаха, а и до голяма степен са унищожили при строежа на НДК - мемориалът на загиналите българи в различните войни. Лъвът е оцелял и сега е на местото на седмокрилия, но черните мраморни плочи с имената на загиналите са потрошени при демонтажа...

# 12 857
Не симпатизирам на никой, не вярвам на никой, не искам да избирам по малкото зло т.е. от предложенията не виждам някой да изразява мнението и очакванията ми.
Хората във Възраждане не са по антипатични от тези в другите партии, не лъжат по малко, няма да реализират идеите си, както и останалите, изолирани са както и всички други се изолират едни други т.е. не са някакво изключение. Единствената разлика е, че не са имали шанс да участват в управлението. Всички други, по един или друг начин са го правили и се провалиха. 
Другото - не разбирам защо се очаква, че тези, които не гласуват, особено напоследък, по някакъв начин ощетяват едни и дават по голям шанс на други /с постоянния електорат/, при положение, че няма регламент свързан с активността. Точно обратно е, ниска избирателна активност, по малко гласове са нужни за да спечели обекта Х. Тези, повече от 50% негласуващи не е задължително да гласуват за ПП и ДБ /това е целта засега/. Ако отидат в другите партии, то ПП и ДБ може и да останат с много нисък процент.
За сега /предвид обстоятелствата/ това е моята логика.

# 12 858
Да, де, но отстрани как изглежда: не гласуваш за по-малкото по твои убеждения зло = печели по-голямото по твои убеждения зло (тъй като предходното е с нисък процент). Не виждам логика, но това е само мое лично мнение.

Скрит текст:
Просто в случая разликата между едното "зло" и другото "зло" като възгледи е огромна; това ми е мисълта, тоест затова безразличието ми е необяснимо.

# 12 859
Само ДПС ще загуби при силен  поток гласуващи. Ще олекнат малко техните от чужбина. На другите са все тая ,хвани един , удари друг.

# 12 860
Да, де, но отстрани как изглежда: не гласуваш за по-малкото по твои убеждения зло = печели по-голямото по твои убеждения зло (тъй като предходното е с нисък процент). Не виждам логика, но това е само мое лично мнение.

Скрит текст:
Просто в случая разликата между едното "зло" и другото "зло" като възгледи е огромна; това ми е мисълта, тоест затова безразличието ми е необяснимо.
В интерес на истината злото не може да бъде определено, колко е голямо при толкова много лъжи, та избирам "по - малкото зло" е хипотеза.
Ако Възраждане спечелят /пак хипотетично/ или ще успеят, или ще се провалят. Провялят ли се, изчезват в небитието като ИТН.
Безразличието идва от липсата на избор. Реално има десетина разпознаваеми партии, останалото само затруднява и избирателите, и СИК. Десетината са се изредили  в управлението и всички са компрометирани по един или друг начин. Дали ще е крадец, лъжец, мафиот ........  Как се прави избор при такова предложение?

# 12 861
Радев: България подкрепя независимостта и териториалната цялост на Украйна

Много е странно поведението на Радев, категорично отказва да изпраща / да продаваме/или подаряваме/ оръжия и боеприпаси в Украйна, и категорично подкрепя независимостта и териториалната цялост на Украйна..Wink.

И същевременно военните ни заводи работят на макс...Днес прочетох, че е размразен военен завод за 122мм снаряди, който не бил работил от цели 35 години..Wink.

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 19:46 от Тигър.

# 12 862
Радев, призна Крим за руски. В неговата глава, териториална цялост на Украйна, може да е без определени градове. Това не е уточнил.

# 12 863
Само ДПС ще загуби при силен  поток гласуващи. Ще олекнат малко техните от чужбина. На другите са все тая ,хвани един , удари друг.
Те 'щото другите гласуващи в чужбина не за дпс,много ''разумно'' гласуваха.Особено като наизлязоха по дълги опашки насред европейските ковид мерки.Лафче,майтапче,а лятото на почивки.Не ни уважиха,нито се възползваха от правото си на глас,за което редовно плачат да не им се отнеме.Германия не се трогва от такива права и не разрешава гражданите и живеещи в чужбина да гласуват.
Нищо странно не намирам в позицията на президента Радев.Подкрепя цялоста на една държава,но защо да се намесва?Все едно подкрепящите някоя страна в конфликт,да хукнат да се сражават за нея.Същото е с футболните запалянковци.Едни гледат мача на живо и после се пердашат с другите,а някои седят вкъщи и си гледат мача по тв.

# 12 864
Радев, призна Крим за руски. В неговата глава, териториална цялост на Украйна, може да е без определени градове. Това не е уточнил.

Глупости, нищо не е признавал, той каза, че Крим в момента е руски, просто каза факт. Гугъл също отбелязва Крим разделно от Украйна, защото работи с факти. Нищо не е признавал, само се чудите как да го обвините в нещо, което е във вашите глава.

# 12 865
Не каза, че в момента е руски, а че е руски.

# 12 866
Проверката на европейската прокуратура и ДАНС е за измами и подаване на фалшиви доклади от топлофикации и тецове

ГДБОП и ДАНС влязоха в няколко ТЕЦ-а и топлофикации в 6 града. Европейската прокуратура в България извършва десетки обиски и следствени действия в разследване на възможна измама по отношение на Системата за търговия с емисии, със загуби за милиони евро за ЕС и националните бюджети, съобщават от институцията, ръководена от Лаура Кьовеши.Днес ГДБОП и ДАНС влязоха в 9 топлофикационни дружества в страната.От съобщението на европрокуратурата става ясно, че частна компания, отговаряща за проверка на емисиите на парникови газове от топлоелектрически централи и топлоцентрали в България, е разследвана за предполагаемо представяне на фалшиви доклади до компетентните национални органи.Според разследването от 2017 г. до момента дружеството съзнателно е подавало неверни данни и документация за годишните отчети за емисиите на парникови газове, произведени от ТЕЦ-ове и топлофикации в България, за да декларира занижени от тях емисии, съгласно ЕС ЕTS. Доказателствата сочат, че недостатъчно декларираните емисии, представени на националните органи, са довели до загуби за бюджета на ЕС и националните бюджети в размер на милиони евро, под формата на неплатени суми за действително изразходвани емисии на парникови газове. Освен това, недостатъчно отчетените емисии също са оказали влияние върху качеството на въздуха в България. Над 150 полицейски служители на ГДБОП и ДАНС са участвали в акцията. Вече са извършени над 40 обиска и са разпитани над 70 свидетели. Разследващите са иззели мобилни телефони, лаптопи и обемна документация по разследването. Следствените действия продължават..https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/13875178

# 12 867
Много добър стратег, разбиращ от военно дело ...

# 12 868
  • София
Не каза, че в момента е руски, а че е руски.

Не съм фенка на Радев, но потвърждавам, че каза: "Крим в момента е руски".

https://www.facebook.com/mgerbsofia/videos/406865021081787/

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31572969.html

# 12 869
АРТЕМИС, при първото му питане в движение от журналисти каза, че е руски. Това, което си публикувала, беше казано доста по-късно от първоначалната му изцепка, в опит за замазване на същата.

Общи условия

Активация на акаунт