Политиката в България 3

• 411 416
  • 13 167
  •   1
Отговори
# 12 945
Популярни лица отпаднаха от листите на ППДБ:
https://www.dnevnik.bg/izbori-2023/2023/02/28/4454725_produljava … tichna_bulgariia/
Отпадат Кремена Кунева, Дунчев, Сандов. За сметка на това са заложили на изключително ценните Р. Василев и Божанков.
Някой написа по-нагоре, че генерал Наско успешно затрива ДБ, ами точно така е. Двамата с Корнелия се надпреварват кой по-напред ще довърши партията си и ще затвори вратата.

# 12 946
  • Разпиляна във въображението
Мани, мани. В моя град е направо... Трябва да видя пълните списъци, но и с пренареждане нещата може да не се подобрят.

# 12 947
  • София
Колкото и смешно да звучи, чувствам се персонално обидена от листата на ПП ДБ в 25 МИР. 🙄 От 1990 г., без нито един пропуснат вот, гласувам за десните партии и сега ми предлагат да направя избор между лаладжии и нищоправци като Хазарта, Панев, Константинова и Белобрадова. Изключително несериозно отношение към избирателите, пфу, че ме хвана яд.

# 12 948
Като не ви харесва подреждането в листите, има преференции. Пък ако съвсем не ви харесва, има и други партии. За Кремена Кунева много жалко, за Дунчев хич, за Сандов съм пас.

# 12 949
Колкото и смешно да звучи, чувствам се персонално обидена от листата на ПП ДБ в 25 МИР. 🙄 От 1990 г., без нито един пропуснат вот, гласувам за десните партии и сега ми предлагат да направя избор между лаладжии и нищоправци като Хазарта, Панев, Константинова и Белобрадова. Изключително несериозно отношение към избирателите, пфу, че ме хвана яд.
Аз бях така, но преди 3 години, когато все още бях техен избирател. Вече само наблюдавам поредната им излагация с купа пуканки.

# 12 950
  • София
Като не ви харесва подреждането в листите, има преференции. Пък ако съвсем не ви харесва, има и други партии. За Кремена Кунева много жалко, за Дунчев хич, за Сандов съм пас.
Винаги използвам преференции, дано и този път има на кого да я дам. Но е супер идиотско да включиш Константинова и Белобрадова на избираеми места, а Кунева например, на опашката.

# 12 951
От последните постове се сетих нещо... Преди години един приятел беше върл фен на СДС. Веднъж обаче не знам защо му хрумнало и отишъл в Щаба на СДС,поискал да стане член на партията и ако може да го приемат на работа в СДС. Те доста грубо го отпратили. Оттогава не ще и да чуе за СДС.
Та вие може да си гласувате за някоя партия,но знайте че няма да ви пуснат на софрата...Laughing

# 12 952
Е, на опашката, ама може да я направите първа. Стойностна и дейна жена, с голям потенциал да направи много добри неща. Аз помислих, че я няма в листите.

# 12 953
Няма да е в листите Кунева, получила е място, но било неизбираемо и отказала.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/13881113

# 12 954
Ами достойна реакция на Кунева, още повече я харесвам. Изпуснаха хубав кандидат, сори. На фона на Надежда Йорданова, можеше да избутат напред някой, който действително става за нещо.

# 12 955
  • СИ

Няма шанс. Но от трите партии в хартиената коалиция, единствено БСП няма да имат полза и пак ще са в дъното на класацията. Но пък ще се развенчае още един мит лансиран от Корнелия - как машините били виновни за това, че БСП се срива.

БСП не се срива, но бавно и полека затъва в проблеми, които няма как да не влияят на изборния резултат. Машините няма как да са виновни, това и Корнелия го знае. Но няма какво друго да каже и това е удобно извинение. Като цяло партиите така и не разбраха, че има една проста истина: Всичките им тънки сметки в един момент отиват на кино и първоначалният им замисъл се обръща срещу тях. Нещо като ефекта 15/15.
И нещо друго... Няма как лява партия докато бъде ръководена от милионери и приватизатори да очаква някакво развитие.

# 12 956
ПП и ДБ размишляват че в социологията 2 плюс 1 невинаги е 3 и дотук са прави. Само че те се надяват 2 плюс 1 да е равно на 4 и половина, като не отчитат че 2  плюс 1 може да равно пак на 2.
Освен това те смятат, че сумарно ще получат около 34 процента, което бяха сумарните процентите на ДБ и ПП когато за първи път се появи Промяната, но не отчитат отлива от гласове на Промяната. Бих казал и че решително надценяват влиянието на зелените партии и гражданските движения. И че не отчита в избирателя умората от това непрестанно да се гласува през 4-5 месеца.

Дори да станат първи те няма да имат достатъчно за да съставят правителство - дори с Възхода и то ако влезе -  камо ли за конституционни промени където трябват 160 депутата. Изпуснаха питомното с четворната коалиция сега ще гонят дивото.

Милитана, що се отнася до първия кандидат преференциите се безполезни. Той е бетон.

ПС - трябва да надникна кои са водачи за 23 МИР ама ме е страх.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 16:22 от Лорд Сняг

# 12 957
Е, то четворната коалиция с БСП и ИТН беше много питомно, орел, рак и щука и кенгуру в добавка.... В интерес на истината БСП ми опротивяха като започна войната в Украйна, всички моментално се върнаха във фабричните си настройки.

# 12 958
В сравнение с това да няма работещ парламент  - да, питомно си беше. Що се отнася до Украйна Корнелия в крайна сметка е давала боеприпаси, макар чрез трети фирми. Аз наистина не разбирам защо трябва да се думкаме по гърдите че помагаме.

Ауууу! Манолова е в 23 МИР. Не, не е истина. Да си я вземат в Кюстендил - подарявам им я. И тая мутра Румен Христов. Не му ли стига че опропасти Карлово, ами сега се бута и в София.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 16:30 от Лорд Сняг

# 12 959
  • СИ
...
Дори да станат първи те няма да имат достатъчно за да съставят правителство - дори с Възхода и то ако влезе -  камо ли за конституционни промени където трябват 160 депутата. Изпуснаха питомното с четворната коалиция сега ще гонят дивото.

Милитана, що се отнася до първия кандидат преференциите се безполезни. Той е бетон.

Какво означава изпуснаха? За съжаление подозренията, че ИТН са на ДПС-арско подчинение се потвърдиха. ИТН и ГЕРБ свалиха правителството. ИТН се държаха много инфантилно и подцениха политическия противник. И си платиха за това. ИТН бяха ползвани по предназначение и Слави Трифонов осребри добре своите действия.
Не вярвам ПП и ДБ да достигнат до самостоятелно мнозинство. Освен ако няма нов тежък удар по ГЕРБ с нова порция намагнитени.

Общи условия

Активация на акаунт