Политиката в България 3

• 411 550
  • 13 167
  •   1
Отговори
# 30
Аз въобще не се изненадвам. Те си гласуват безотказно. В Кьолн 15 чавека група бяха пред нас, останалите бяхме аз, мъжът ми и една позната. Тези пред нас бяха за ДПС.
Всичко е напълно очаквано. На пролет пак и така ще е още дълго. Моето лично мнение, макар и да ми е трудно да го произнеса дори е, че в момента ГЕРБ е единственото възможно за България и колкото и да е зло е най-доброто благодарение на... ще спестя определението, благодарение на ПП.

# 31
На тоя етап - не

Според Михаил Константинов общия сбор между Герб, ДПс и Възраждане е между 125 и 138 депутата.  Което значи, че без една от трите партии не може да се състави правителство.
За мен съществуват няколко варианта

-САЩ ни натискат, Бойко прави крачка настрани като Доган, слага за заместник Дончев и следва евроатлантическа коалиция Герб-ПП-ДБ. Едва ли ще стане, защото Украйна печели
-Герб правят правителство на малцинството подкрепяно негласно от ДПС и Възраждане.
-Правителство на националното съгласие/експертно/ с краткосрочен хоризонт - края на зимата
-Ново служебно правителство

Може би най-накрая ПП ще се откаже от ултимативното говорене. За мен сега ДПС ще стане най-ухажваната партия.
От една страна се мъчат да се разграничат от Борисов /явно/, а от друга я подкрепят /тайно/

# 32
екстремистите и контролираният вот са константа.
Контролиран вот с машини нали беше оксиморон? А Рашков пребори платения. Сега чакам с огромно любопитство поредното оправдание за политическата импотентност на една две партии.

# 33
За мен Възраждане са най-големия победител днес. Удвояват резултата - 100% растеж. Това е много, много сериозен скок.

И много, много лоша индикация за българските избиратели.

# 34
  • Разпиляна във въображението
Като цяло не ми се пише. Тъпа история.

А ДПС са големите мошеници. Ако е вярно това, което казва Константинов за подадените заявления за гласуване в Турция, слагаме и подвижните секции, удобно обслужващи техните гласоподаватели и помощта при гласуване, то няма какво да се изненадваме от резултата им.

Хора не искат да гласуват, други не могат, защото са неграмотни, или не са им платили.

# 35
  • Буркина Фасо
А сега накъде?
Аз дори не мога да намеря думи за коментар. Мъчно ми става и безнадеждно.
Сега напред. Към експертно правителство на ГЕРБ, с участието на ПП.
Както и прогнозирах.
не стигат за мнозинство.
кои ще прибавиш към тях ? - макар, че с процентите всеки би се справил.

# 36
екстремистите и контролираният вот са константа.
Контролиран вот с машини нали беше оксиморон? А Рашков пребори платения. Сега чакам с огромно любопитство поредното оправдание за политическата импотентност на една две партии.

Контролирания по съвест или друг начин не може да се пребори с машините. Това, което пишеш е за купения.

# 37
Съвсем очаквани резултати.

# 38
Сега борбата била кой да не състави правителство.

# 39
Колко време ще продължаваме с изборите? Не виждам изход на този етап, ще си гласуваме по два пъти поне на година и това си е…

# 40
За мен Възраждане са най-големия победител днес. Удвояват резултата - 100% растеж. Това е много, много сериозен скок.

И много, много лоша индикация за българските избиратели.

БСП се разцепи и една част, може да е доста значителна, отиде към Възраждане. Те хората не са виновни, виновна е политиката на БСП и гъзоблизството им в коалицията.

# 41
  • Другата България
А сега накъде?
Аз дори не мога да намеря думи за коментар. Мъчно ми става и безнадеждно.
Сега напред. Към експертно правителство на ГЕРБ, с участието на ПП.
Както и прогнозирах.
не стигат за мнозинство.
кои ще прибавиш към тях ? - макар, че с процентите всеки би се справил.

Нека станат ясни окончателните резултати, но на прима виста бих прибавила ДБ, колкото и да не ми се иска.
Не мога да го мисля сега, не знам Янев каква позиция ще заеме, защото преди избори се говори едно, ама после знаем...

# 42
ГЕРБ+ДПС+ДБ. Кой как и зад кого ще се скрие за да оправдае новото  мнозинство.

# 43
Аз се чудя наистина ли толкова хора за ЗА Русия, подкрепят я и искат да сме с нея в добро и зло? Или всичко е за пари?

# 44
  • Буркина Фасо
Аз въобще не се изненадвам. Те си гласуват безотказно. В Кьолн 15 чавека група бяха пред нас, останалите бяхме аз, мъжът ми и една позната. Тези пред нас бяха за ДПС.
Всичко е напълно очаквано. На пролет пак и така ще е още дълго. Моето лично мнение, макар и да ми е трудно да го произнеса дори е, че в момента ГЕРБ е единственото възможно за България и колкото и да е зло е най-доброто благодарение на... ще спестя определението, благодарение на ПП.
значи че не трябва да се гласува от чужбина. Smiley
и друго, за платеният вот  -  всеки с моя глас ще печели - изборни секции, наблюдатели, охрана, депутати  ....
защо и аз да не спечеля от моя глас ?

Общи условия

Активация на акаунт