Политиката в България 3

• 411 571
  • 13 167
  •   1
Отговори
# 45
за подадените заявления за гласуване в Турция
Има ли нарушаване на закона? Няма... На кого дължим това недоразумение? На партиите на промняната. Казано с други думи - Пътят към ада е послан с добри намерения.

Мой познат ходи да гласува в Сърбия щото в България не може.

@Черна станция Контролиран означава под контрол. Като не можеш да докажеш как си гласувал, как ще те контролирам?

# 46
На тоя етап - не

Според Михаил Константинов общия сбор между Герб, ДПс и Възраждане е между 125 и 138 депутата.  Което значи, че без една от трите партии не може да се състави правителство.
За мен съществуват няколко варианта

Възраждане категорично казаха, че няма да се коалират нито с ГЕРБ, нито с ПП. Преди няколко дни в студиото на Нова се каза нещо много интересно и сега ще видим дали е вярно или не - че ГЕРБ са водили преговори с ДБ за евентуална следизборна коалиция. Та да видим.
Аз прогнозирам коалиция ГЕРБ + ДПС + Янев. Но не съм сигурна дали стигат депутатите. Ако и това, което се каза в студиото на Нова е вярно, значи + ДБ и хоп - имаме правителство. Янев да взима военното министество, Христо да си взима правосъдното министерство (той и без това друго не иска) и всичко е точно.

# 47
Кой даде възможност за неограничен брой секции в чужбина?

Да, България.
Тази шукаритетна партния, реши че не се добира до върховете в парламента, защото народът е твърде прост.
За този в България пиша и че нейните избиратели са "интелектуалците", които им трябват населяват земите извън официалните ни граници.
И се пребориха да няма таван на броят секции, което реално до сега, ограничаваше вотът за ДПС.
Реално - Да, България, не спечелиха, защота така и спонсорите им не разбраха, че идеята за бутикова, елитарна партия в тази държава, няма да стане.
И че лицата на тази партия, как да кажа - не стават.
Но пък имаме рекорден вот от Турция, благодарение на това.
Не знам, американците само толкова ли могат. Или реално това е планът!

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 22:19 от Фрау К

# 48
Радвам се че възраждане не са трети ю както се предвиждаше. Радвам се, че ИТН засега са аут.
За съжаление излемислените...бе на Янев измислената партийка влиза, ама кот такоз.
Единственият шанс за парламент е Герб - ПП, гласоподавателите и на двете партии няма да са хепи.

Апропо, ако Кирил не беше сътворил оня гаф в БТВ и ако беше пуснал на преден план Никола Минчев, за сметка на себе си, ПП може би щяха да минат Герб. Сам си е виновен.

Гласовете на ДПС са едни и същи, ако активността беше голяма, щяха да имат по-нисък процент.

# 49
  • Другата България
ГЕРБ+ДПС+ДБ. Кой как и зад кого ще се скрие за да оправдае новото  мнозинство.
Това също е вариант, но по-скоро първия мисля аз. Този за избирателите на ДБ ще е поредния пирон в ковчега, ХИ чак толкова ограничен не вярвам да е.
Важното е ББ да отстъпи, официално, неофициално си знаем.
Това вече е премислено според мен.

# 50
@Черна станция Контролиран означава под контрол. Като не можеш да докажеш как си гласувал, как ще те контролирам?

Има и друг вид контрол - контрол над душите и умовете и това прави ДПС.

# 51
За мен изненада е високият резултат на ПП и ниският на ДБ.Всичко останало е очаквано.
Още се чудя Янев ще влезе ли

# 52
ДПС си имат електората, и бяха под номер едно. Чак ми идеше на тях да цъкна, вместо да минавам на втора страница. Колко ли не са " прелистили".

# 53
  • Буркина Фасо
А сега накъде?
Аз дори не мога да намеря думи за коментар. Мъчно ми става и безнадеждно.
Сега напред. Към експертно правителство на ГЕРБ, с участието на ПП.
Както и прогнозирах.
не стигат за мнозинство.
кои ще прибавиш към тях ? - макар, че с процентите всеки би се справил.

Нека станат ясни окончателните резултати, но на прима виста бих прибавила ДБ, колкото и да не ми се иска.
Не мога да го мисля сега, не знам Янев каква позиция ще заеме, защото преди избори се говори едно, ама после знаем...
предишната прогноза си я дала без да знаеш резултати.Smiley

# 54
Всъщност ГЕРБ спечели прекалено много гласове и така вкара всички в задънена улица и самият себе си...

# 55
Възр аждане
април 2021 -78 хил гласа - 2,45 пр.
юли 2021 - 82 хил гласа 3,01 пр.
ноември 2021 - 127 000 гласа - 4,8
октомври 2022 - почти 10 процента, т.е. двоен резултат спрямо този преди една година и четворен - спрямо това което бе преди година и половина.

Герб са ясни, те ще кажат "правителство без нас не може". Те не увеличават вота си, но и не го губят. Всъщност ПП загубиха една трета от своите избиратели. те и ИТН са силно наказани.

# 56
За мен изненада е високият резултат на ПП и ниският на ДБ.Всичко останало е очаквано.
Още се чудя Янев ще влезе ли

И аз така - все се надявах, че ПП ще паднат на 15 - 16 %. Ама, каквото - такова. Важното е, че не са първи и че с БСП и ДБ няма да могат да направят правителство.

# 57
  • Другата България

Има и друг вид контрол - контрол над душите и умовете и това прави ДПС.
Факт. И не само, ДПС винаги са били рекордьор по купуване на гласове, сега е същото.
Но не са им нужни купени гласове, така или иначе щяха да са трета политическа сила.

Бонго, съвсем друго имам предвид, не ми се навлиза в обяснения повече, казах ти, че зависи и от това дали Янев ще влезе.

# 58
В дълбока политическа криза сме, това е. За което виновни са политиците, които всъщност не са никакви политици, а всякакви недоразумения.

# 59
  • Разпиляна във въображението
за подадените заявления за гласуване в Турция
Има ли нарушаване на закона? Няма... На кого дължим това недоразумение? На партиите на промняната. Казано с други думи - Пътят към ада е послан с добри намерения.

Нямам нищо против, ако една баба и дядо, син, снаха и т.н. се регистрират да гласуват в Турция. Всеки има право на това. Обаче да се прави масово, в много големи мащаби, с хиляди, от няколко адреса в БГ - това си е изборна измама. Ако се докажат думите на Константинов.

Не мога да си представя как ще се направи правителство с ГЕРБ и ДПС. Как ДБ и ПП ще се прегърнат с проблемите с "Хемус", язоривите, чадърите над престъпници и т.н.

Мен ме е яд за негласуващите. Поне да бяха отишли и чекнали някоя партия.

Общи условия

Активация на акаунт