Политиката в България 3

• 411 484
  • 13 167
  •   1
Отговори
# 12 210
Дали и как е ощетил България с договор за фиксирани цени за газ нямам представа. А дали е получавал рушвет за това /каквото е твърдението на американците/ май само американците си знаят. Въпросът е дали от факти или просто от нечии твърдения.  Мисля, че от Антикорупционния фонд са прави - трябва активно да държим сметка на прокуратурата. Но пък и трябва да им дадат нещо, АКО имат. Но на мен все повече ми прилича на дъвка, която май даже няма да употребяваме особено.

Кой точно ти каза, че трябва да дадат нещо? Магнитски влиза в сила, блокират ти се всички сметки на теб и цялото ти семейство и така. САЩ няма никакво задължение, нито предполагам и желание да вършат работата на родния ни каскет. А ти дали ще я употребяваш или не, това не ги интересува. Въпросът е, че финансите на тези хора, вече са  незначими. Целта на тези санкции е просто пълното блокиране на хора, намирани за проблематични от САЩ, от цялата финансова система.

И пак казвам - не трябва да си главен прокурор на България, за да знаеш за далаверите на Овчаров. Ще ти кажа една от многото - Белене , когато беше и конкурса беше направен така, че руската компания "Атомстройекспорт" и после парите заваляха към негови компании. Сериозно ли трябва да си говорим, че е трудно да се намерят доказателства за човек, който ходи с 2,000 лв жилетка по студиата, докато твърди, че едвам се издържа с пенсията си? Това е несериозно и крайно наивно.

И за последно - Магнитски не е закон на България, а на Щатите. Отказват да правят бизнес с теб и това е, а щом отказват, значи си имат причини. Въпросът е тук - защо нашата прокуратура не намира нищо нередно във Владко и Овчарката, а чужди такива намират? Защото сигурно сега ще ми кажеш, че и за г-н Горанов няма доказателства. То в тази страна за някои от политиците въобще може ли да се намери доказателства? Мишо Бирата и Ало, Ваньо и това не са доказателства.

# 12 211
Дали и как е ощетил България с договор за фиксирани цени за газ нямам представа. А дали е получавал рушвет за това /каквото е твърдението на американците/ май само американците си знаят. Въпросът е дали от факти или просто от нечии твърдения.  Мисля, че от Антикорупционния фонд са прави - трябва активно да държим сметка на прокуратурата. Но пък и трябва да им дадат нещо, АКО имат. Но на мен все повече ми прилича на дъвка, която май даже няма да употребяваме особено.

Кой точно ти каза, че трябва да дадат нещо? Магнитски влиза в сила, блокират ти се всички сметки на теб и цялото ти семейство и така. САЩ няма никакво задължение, нито предполагам и желание да вършат работата на родния ни каскет. А ти дали ще я употребяваш или не, това не ги интересува. Въпросът е, че финансите на тези хора, вече са  незначими. Целта на тези санкции е просто пълното блокиране на хора, намирани за проблематични от САЩ, от цялата финансова система.

Разбира се, че не трябва, ако не искат.  Мен лично ни най-малко не ме засяга кой може да влиза в САЩ и кой как ще си оправя финансите. Просто допускам, че щом вземат присърце проблема с корупцията в България /съдя по указанията им какво трябва да приемем и какво не/ биха могли да ни съдействат и по-ефикасно, споделяйки доказателства като добри партньори. Тъпо е да отказваш достъп до доказателства на партньорска държава, която смяташ, че е толкова тежко ощетена финансово от недобросъвестни хора. Тъй или иначе, мисля, че наистина лека-полека олеква цялата работа, въпреки че ги интересува дали дъвката се употребява и още как. Хич не мисля, че САЩ са се притеснили от имагинерната възможност Миталов да си купи кафе в някой американски магазин и така да навреди на финансовата им система.

ПП Между другото - казусът с Белене дори не е споменат в Магнитски.

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 20:44 от Vapor

# 12 212
Не вземат предвид просто корупцията, а корупцията със зависимости от Русия. Такова е международното положение, че вече няма как да се толерира разкрачено положение, особено в граничните държави, затова стягат редиците, чистят от руска агентура и използват за целта икономически лостове. В пъти по-добре е от военните, с които си служи Русия. Изключение засега се прави може би само за Австрия, но те са облагодетелствани от географското си положение, а и самите те са наясно, че във военен аспект съюзниците ги гледат с подозрение. Нищо ново, през ВСВ също играеха с фашистите. Другият троянски кон - Унгария - все по-малко е в позиция за своенравие.

# 12 213
Не вземат предвид просто корупцията, а корупцията със зависимости от Русия.

Добре, но това не отменя основният въпрос - имат ли реални доказателства за корупция. Когато "САЩ подкрепя нашия съюзник в НАТО България в нейната борба срещу корупцията и руското влияние, което подкопава демократичните институции", когато твърдиш, че  "поведението, изобличено днес, обхваща политически партии и администрации, подчертавайки спешната необходимост от разрушаване на мрежите, които години наред, са подпомагали незаконни действия, особено в енергийния сектор. Корупцията е откраднала от българския народ стотици милиони долари и пречи на инвестициите и икономическия растеж на страната",  би било особено полезно и ефективно да не хвърляш едни голи приказки, а да ги подкрепиш с нещо. Не че си длъжен.

ПП Цитирам в свободен превод собственото им съобщение.
https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy1264

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 21:09 от Vapor

# 12 214
  • София
Сериозно ли трябва да си говорим, че е трудно да се намерят доказателства за човек, който ходи с 2,000 лв жилетка по студиата, докато твърди, че едвам се издържа с пенсията си? Това е несериозно и крайно наивно.

Жилетката е от времето, когато е бил министър. Сега си я доизносва. Laughing

# 12 215

Добре, но това не отменя основният въпрос - имат ли реални доказателства за корупция. Когато "САЩ подкрепя нашия съюзник в НАТО България в нейната борба срещу корупцията и руското влияние, което подкопава демократичните институции", когато твърдиш, че  "поведението, изобличено днес, обхваща политически партии и администрации, подчертавайки спешната необходимост от разрушаване на мрежите, които години наред, са подпомагали незаконни действия, особено в енергийния сектор. Корупцията е откраднала от българския народ стотици милиони долари и пречи на инвестициите и икономическия растеж на страната",  би било особено полезно и ефективно да не хвърляш едни голи приказки, а да ги подкрепиш с нещо. Не че си длъжен.

Това е напълно достатъчно за поставените политически цели. Кой разбрал, разбрал.

# 12 216
Скрит текст:

Това е напълно достатъчно за поставените политически цели. Кой разбрал, разбрал.
[/quote]

Поставените политически цели бездруго си ги постигат. Мисля, че по-важното за България е, че не носи никаква практическа помощ за борба с корупцията, а даже напротив - отклонява вниманието от корупцията и незаконните действия към разни фигури като Малинов, който нито е държавен служител, нито има достъп до някакви тайни, а просто е русофил.

# 12 217
Искате САЩ да се борят с корупцията в България?! Нямам думи!

# 12 218
  • София
Искат САЩ да се борят с корупцията в БГ, а ние да им викаме: "Кви сте, че да ни се мешате във вътрешните работи, я си погледнете вашата корупция".

# 12 219

Аз лично не искам нищо от САЩ.  Но щом САЩ твърдят, че искат да ни помагат,  би било чудесно да го направят.

ПП Предоставянето на информация на партньорски  служби не е намеса във вътрешните работи. Настояването кой закон да има предимство при приемане в парламента - по-скоро е.

# 12 220
То какво да се каже! Ние нищо не правим, но САЩ ни помагат, при това доброволно и самоинициативно.

# 12 221
Какво точно да направят САЩ? Вижте какво стана с къщата в Барселона. Испанските власти предадоха документите на българската прокуратура. И дотук. Документите потънаха в шкафовете на някой прокурор.
Та какво да направят Щатите?

# 12 222
Те помагат в това, което ги интересува - в чистенето на руската агентура. Това, че са осветлили няколко имена, е само върхът на айсберга. Останалите или ще се пребоядисват, или ще изпаднат в тежка (финансова) немилост. Посочването на имената е само знак, че е приключил периодът на толерантност. Който не схваща от намеци, ще си носи последствията.

# 12 223
Това си е тяхна програма и си я  изпълняват. Не допускат такива да се развяват, дали  за едно или за друго. Намекват само нещо.

# 12 224
Много са селективни тези американци .
Че и на широк фронт се работи - от някакъв компютърно разпределен съдия, до шеф на АЕЦ, при това бивш.
Страшна заплаха за Щатите, няма какво 😀

Общи условия

Активация на акаунт