Политиката в България 3

• 411 251
  • 13 167
  •   1
Отговори
# 12 360
Така и не си го причиних в цялост. Чух само как щели да подкрепят антиконституционни разпоредби в проектозакони , но си го обясних, че е повлиян от всички други партии, на които Конституцията им пречи, та затова.
Щом те така, и ГЕРБ го може.

# 12 361
Освен Бойко няма друг. Той така ги решава нещата.
Делян Добрев е.
"Тъй като всички партии се кълнат във вярност в правосъдната реформа и се обвиняват взаимно за провала ѝ, предлагам Президентът, съобразно своите правомощия, да свика веднага Народното събрание и за една седмица да я изгласуваме", написа в социалната мрежа Добрев.

# 12 362
Аз не мога да разбера, защо не си ги приберат малко ДД-тип активистите. Една Деница Сачева е къде къде по-приемлива.

# 12 363
Тоя Делян Добрев съвсем изкука. AstonishedМислех го за по-интелигетен. И като какъв  точно президентът да свика извънредно Народно събрание, след като го е разпуснал? Това не е в неговите пълномощия, ние все пак не сме президентска република, а парламентарна, въпреки че влязохме в полупрезидентски режим на управление..
докато имаше редовен кабинет президентът имаше право да направи предложение за извънредно заседание. Правомощията му се изчерпваха дотам. SunglassesДали Парламента ще приеме това негово предложение не бе в правомощията на Радев. А пред разпуснат Парламент и задвижена процедура за нови избори просто не виждам как ще стане. Хайде активистите да си държат "умните" идеи.

като ми казахте за тази "блестяща" идея помислих, че някой от "гениалните" фенове по Скат се е изцепил, а то...

# 12 364
Още миналата седмица го роди той този бисер. Прочетох го, онемях и реших, че нещо се е объркал, но не...
В парламента имаме мнозинство от именно такива неграмотни индивиди. Не всеки е длъжен да е юрист и конституционалист, но все пак като ще ставаш депутат поне малко трябва да прочетеш къде отиваш и как работи институцията.

# 12 365
  • Разпиляна във въображението
Все пак не мисля, че ДД е чак толкова заблуден. Възможно ли е да е имал предвид Радев да свика НС веднага след изборите? Абсурдно е да мисли, че става въпрос за отминалото. Някой не го ли е засякал да даде обяснение на момента?

# 12 366
Все пак не мисля, че ДД е чак толкова заблуден. Възможно ли е да е имал предвид Радев да свика НС веднага след изборите? Абсурдно е да мисли, че става въпрос за отминалото. Някой не го ли е засякал да даде обяснение на момента?
Кой да го засече, нашите мисирки ли?

# 12 367
Според мен не става точно дума за "заблуда". Сега сме в предизборно говорене и всеки се стреми да надцака другия с "оригинални" идеи дори да знае, че са неосъществими.

Костадинов - референдум за еврото
Нинова - референдум за джендър идеологията
Слави Трифонов  -референдум за формата на управление
Христо Иванов за да не "изостане" предложи импийчмънт въпреки че знае колко са малки шансовете.
Какво странно има, че Делян Добрев призовава президента да свика извънредно народно събрание, каквито правомощия всъщност няма?

# 12 368
Добрев се позовава на конституцията , но я тълкува погрешно. Единствената възможност е при военна заплаха или нападение

5) Президентът обявява положение на война при въоръжено нападение срещу страната или при необходимост от неотложно изпълнение на международни задължения, военно или друго извънредно положение, когато Народното събрание не заседава. В тези случаи то се свиква незабавно, за да се произнесе по решението

https://www.parliament.bg/bg/const

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 15:21 от intheroom

# 12 369
Да, военната заплаха би била възможност, но реално няма такава.

# 12 370
Цветозар Томов напусна поста си. Хартиената коалиция омаза и ЦИК. "Членовете на ЦИК се разделиха на два лагера - единият, съставен от представтелите на "хартиената коалиция", настояваше в протокола да се вписват сумирани гласовете от двата вида бюлетини, а другият - да са в отделни графи. Победи първият."
Тези избори ще са пълно мазало.

# 12 371
  • София
Я ми кажете, като се внесат подписите за референдумите, ще можем ли после да проверим дали данните ни не фигурират неправомерно в тях? Така както е с подписите за регистратции на партии и коалиции?

# 12 372
  • София
Я ми кажете, като се внесат подписите за референдумите, ще можем ли после да проверим дали данните ни не фигурират неправомерно в тях? Така както е с подписите за регистратции на партии и коалиции?
Силно се надявам да няма неприятно изненадани ...
След като Костадинов каза, че активисти на ДБ искали да крадат лични данни от подписката в Провадия и Нови пазар не знаех да се смея или да се разплача. Който е ходил в тези "градове", ще ме разбере.
Абе знам ли, възможни са и двата варианта - както някой, който има достъп до лични данни да ги натрака в един от формулярите, така и противник на референдума, да въведе произволни имена и ЕГН-та, които в последващата проверка да отпаднат от бройката.

# 12 373
  • Буркина Фасо
Личните ви данни отдавна не са тайна.
Т.е. потвърждаваш, че някой се възползва от изтичането ли?
вероятно не.
данните ти отдавна са публични по една или друга причина. когато поискат и ако представляваш интерес за
някой ще се възползват от това.

# 12 374
То на възраждането се броят на пръстите на левият ми крак, ама за копиране на списъците е необходим само един върл фен Blush И той е човек и гони таргет

Общи условия

Активация на акаунт