Отговори
# 240
LasTShaDe честит рожден ден! Много здраве, щастие и прекрасни моменти!

За изписването смятам да дойдат само родителите,а после у нас евентуално и бабите. Не искам още от първия ден струпване на много хора, а искам този така важен момент да го споделим само с най-близките.

За останалата част по-близки роднини според мен ще идват за малко след като се по съвземем и няма да са всички наведнъж и аз нямам нищо против. Ние живеем в къща и свекърва ми живее точно срещу у нас, ще си вземе почивка и ще ми помага с бебето и с гостите. Майка ми също е наблизо, но за първите дни ще искам и тя да остане при нас.

За парти "изненада" със сигурност етърва та, заедно с майките ще се постараят да украсят, като знам как се радват и са се в пуснали в подготовка 😁

# 241
  • София
Да допълня, мина срещата с Future Health, предстои да вземем решение. Изпратиха ни подробно инфо за цените, ако някой се интересува ще му ги пусна на лични.

Избрах и бебефон. След 2 дни четене на мнения в амазон, бг. мама и къде ли не и гледане на ревюта се спрях на един бюджетен китайски модел. Очаквам го до 2 дни да дойде.

Vesito0o, пробвай и допъл херц-а. И на мен не ми се мисли, че тепърва казват,че нищо не помага. Сънувах, че раждам бебе с коса до раменете Grinning GrinningVery Happy..

# 242
Да допълня, мина срещата с Future Health, предстои да вземем решение. Изпратиха ни подробно инфо за цените, ако някой се интересува ще му ги пусна на лични.

Избрах и бебефон. След 2 дни четене на мнения в амазон, бг. мама и къде ли не и гледане на ревюта се спрях на един бюджетен китайски модел. Очаквам го до 2 дни да дойде.

Vesito0o, пробвай и допъл херц-а. И на мен не ми се мисли, че тепърва казват,че нищо не помага. Сънувах, че раждам бебе с коса до раменете Grinning GrinningVery Happy..

И аз на скоро сънувах, че раждам бебе с много гъста и тъмна коса 😃😃😃

Момичета, аз малко се притеснявам и даже повече изнервям на темата с роднините при изписването. Ще дойдат само моите родители, баба ми, родителите на ММ, неговата баба и брат му с неговата жена и дете. Сумарно това са си 9 души, а вкъщи нямам толкова място за тях. Но това не е проблема 😄 Проблема е, че аз съм от този тип хора, които не обичат лудницата, особено вкъщи и особено в такъв деликатен момент. А 9 души даващи акъл и непоискани съвети + бушуващи хормони са ми предпоставка за грозна сцена 😂 Не знам как е най-добре да постъпя, че да няма сърдити хора. Обмислях варианта поетапно да идват, а не всички накуп.

# 243
Според мен спокойно си кажи, че не искаш всички накуп. Все пак си е вашия момент, на теб и мъжа ти като семейство.. да не говорим, че и без това ще ти е напрегнато след престой в болницата и с всичките хормони, които ще се вихрят на максимум.

При всичките приятели и роднини с бебета сме се съобразявали с техните условия и какво на тях им е удобно. Сестра ми с второто беше дала условие да си се изолирал няколко дни преди да отидеш при тях, та аз и ММ бяхме единствени на деня след изписването (даже не на самото изписване за да си се настанят удобно в тях). А с първото нямаше пандемия и въпреки това не се изсипахме у тях, а аз заведох приятелите и роднините за почерпка след като ги посрещнахме пред вратите на болницата.

Дръж си на твоето за да ти е спокойна главата, пък който ще да се сърди ако толкова му е акъла.

# 244
Аз този път ще бъда рязка...  на входа ще им раздам маски и дезифектант. И пред всички ще кажа, че ме притесняват толкова хора накуп, заради вируси. Там ще са и нашите, и свекърите, та ако искат да се обидят. Миналият път, докато живеехме все още със свекърите, зълвата доведе сина й да спи при баба си. Но той по цяла зима е болен, откакто е роден -оправданието е "алергична кашлица"... та.. той зарази бебето и тя се разболя, не можеше да се храни, заради запушения нос, принудих се да дам шише с кърма  и така приключихме с интензивното кърмене. Беше на 4м., кърма имах много, но тя не искаше, изцеждах и хранех, но постепенно намаля. Добутахме до 9м, в който реших, че няма смисъл да се мъчим и двете.
Ама нали тогава бях млада невеста, как ще надигнеш глава и ще кажеш,че не ти е приятно да има хоря покрай бебето. Сега ще заявя, че ако някой иска да види бебето -само с маска. Ако не искат да носят-да чакат пролетта.
   Аз също се чудя за подарък за АГ,която ми следи бременността. Дайте идеи, моля! Simple Smile

# 245
Аз на изписването вкъщи  никой няма да каня.Сестра ми  е с малки деца,които винаги са болни зимата.А и няма как да изтърпя тази лудница от 5 човека и три деца в нас.След раждането поне месец,два хормоните удрят жестоко и не искам  много хора да ме изнервят ...Единствено може баба да дойде в нас,но може и да не  е същият ден.

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 18:07 от Edelvais123

# 246
Благодаря за пожеланията - бъдете  най- вече здрави!
Терминът ми е на 25.12 , до тогава не знам как ще става изписването от болницата - дали ще може роднини да дойдат или само бащата.  В къщи никой не искам и сигурно ще им кажа въобще да не го обмислят. За подарък не очаквам ММ да се сети.
Тъй като в Надежда няма избор на екип при естествено раждане(а за такова се глася) не знам дали да купувам нещо за проследяващия ме АГ (особено че ми казаха че ще отпуска до средата на декември) . Също така подаръци за акушерката при изписването дали да взимам !? Пълна каша ми е в главата , нищо не знам и имам чувството че съм тотално неподготвена. Някой да е ходил на училище за родители(на място) или вече всички са онлайн ( за София става на въпрос)

# 247
Аз също не си падам по вдигането на шум в такъв интимен момент като изписването. Понеже планирам да раждам в друг град и не искам никой освен ММ да се ангажира, представям си, че ще дойде да ни вземе сам и директно у нас. Вкъщи предполагам ще дойдат само най-близките хора и то ако са напълно здрави. Smile
Доскоро мислех, че помощ няма да ми трябва, винаги съм се оправяла сама, но пък не съм имала бебче. Ама като че ли напоследък не съм такъв инат и бих приела мама или свекито да помогнат с каквото се наложи поне в началото.
За подарък и украса мога само тайничко да си мечтая, но ММ далеч не е романтик.

# 248
При нас е прието да се подаряват цветя, бонбони, торта...на акушерките при изписването. Не се отива с празни ръце. Едно време си спомням, че се правеше 3вечер - в родилното идваха роднините на третата вечер, с питка, благи неща и напитки. Чупеше се над главата на бебето и ставаше празник с наричания за бебето. Нещо като питката за 40дни, но в родилното още. Имаше си специална стая. На първото ми раждане, не ни забраниха, но ни дадоха 5мин, колкото да се разчупи питката. Сега май вече е забранено да се прави. Но пък и в деня на раждането, и в деня на изписването в родилното се носят почерпки и подаръци за персонала...

# 249
Аз не го разбирам това с подсръжите и почерпките на персонала в болницата. Нали това им е работата. Няма да ги моля за услуга, а напротив, ще си платя за избор на екип.

Лично за мен това с подаръците ми е остаряло и излишно.

ММ също не е романтик и не очаквам подарък от него, а само подкрепа и разбиране. За мен това е по-важно 😊

# 250
  • Варна
Много се успокоих по темата с роднините, мислех че аз съм някаква проклетия , която иска да държи близките настрани първите дни. (Поне според ММ е така и все съм искала да контролирам всички, но ще му споделя вашите мнения 🤗 )
Иначе и аз мисля за най-редно да се идва поетапно. Първо ест моите родители най- вече майка ми , а вече след празниците може да дойде и свекито за няколко дена.
Само за един ден не искам да разхождам всички хора, а не искам всички да се въртя из вкъщи. И аз както някой спомена не съм ок с гости даже сега уикенда чакам родителите ми и понеже планувам какво да готвя  ММ ми вика  тя майка ти ще сготви нещо, ще сготви ако и дам 😁😁 ужасна съм в това отношение дано като родя да се науча да искам помощ . И сега ММ как ли не се опитва да ми помага ама аз -  "не, мога сама"...ето днес цял ден чистя (изморявам се повече от преди  сядам , лягам и пак ставам , но инат ще се мъча докато мога 😆
Мечтая си за една скромна и тиха Коледа (аз, ММ и бебо) без много храна и суета.
Относно почерпката и подаръците и аз нямам идея при Вецев има цяла галерия с подаръци 😁 трябва да снимам някои идеи от там. За момента съм се спряла на Anisticcrafts ръчно изработени мини светове в черупки от орехче. Поръчала съм едно за близко семейство ще видя как ще е на живо и може да в нещо такова. Иначе мога да направя и някаква рамка от този вид

За болницата нещо стандартно ще е кошница с мезета и шоколади мисля, които предварително да подготвя или да дам насока на ММ. Ще избегна торти и дребни сладки сигурно са яли достатъчно 😆
Както казах подаръците са ми сила само поводи да има , желание винаги имам 😁

# 251
И аз ще раждам в друг град и на изписването не искам никой друг освен мъжа ми, като със сигурност ще дойде и майка му, евентуално баща му. Нашите някак ме напрягат и по-добре без тях. Особено пък вкъщи .. с тези вируси доста ме е страх. За подарък от мъжа ми- за жалост няма да има такъв. Той не се сеща на 8 март да подари цвете, просто е такъв.. хем знае, че на мен ми тежи и плача после, но в такъв напрегнат момент като изписване съвсем няма да се сети, което ще е повод за скандали в бъдеще, но ще стискам зъби - бебето ще е най-големият и скъп подарък.
За почерпките в болницата и аз много се чудя... Достатъчно пари се дават за избор на екип. Да вярно, за здраве се прави, но чак подаръци на доктора няма нужда...

# 252
По нагоре в постовете се спомена няколко пъти за бушуващите след раждането хормони. Да ви кажа момичетА много ме е страх от това и от следродилната депресия. Преди да забременея имах мн тежко ПМС и овулация. Тежко, в смисъл свръхемоционално. То пак е от промени в нивата на хормоните. Правила съм си изследвания на всички полови хормони, щитовидни също. Всичко си е в норма, но в тези дни преди цикъл и по време на овулация е ужасно. Моля се да не се върнат тези симптоми след като родя. Всичко е моментно и отшумява, но е мн неприятно чувство. Имам си комбинация от шуслерови соли, която помага. Не пречи на кърменето и мисля да почна да си ги приемам след като родя.

# 253
  • Вестерос
Аз мисля да взема нещо на проследяващата ме АГ, нямам идея какво обаче. За израждашия, нали искам естествено, а не може да избираш, нямам идея кой ще е. Може би ще взема нещо и после ще му го нося 🙄

В групата във фб купи от майка на дете с увреждане има яки идеи. Харесах една с дървена кутия, вътре с бурканчета с видове мед и разни други нещица, много готино.

# 254
Всеки ден се благодаря ,че живея в чужбина . Родителите ми също живеят в Германия , но на другия край на държавата и ни делят близо 1000км . Аз никой не искам да идва за изписване . Свекърва ми искаше да дойде 1-2седмици преди термин и да остане още 2-3седмици след раждане . Кротко й казах ,че няма как да стане и не искам да виждам друг освен ММ. Аз пък мисля какво да му купя на него . Миличкия 4месеца докато повръщах готвеше ,чистеше ,изтърпя ми кривотиите и все още е така , не стига че работи по много и се измаря ами и все още повечето домакинска работа той я върши . И не го прави защото така съм му казала, а просто за да не се измарям , прави всичко възможно за да прекарам една хубава бременност . Без него съм за никъде . Искам да му купя нещо хубаво ,сантиментално но не съм го измислила още . Почти съм сигурна ,че и той ще ми вземе нещо.
За бебефона ще изчакам до черния петък за сега само си набелязвам модели . Сряда ще съм на трета фетална да видим какво прави бебо , колко голям е станал .

Общи условия

Активация на акаунт