Отговори
# 255
Аз бих искала повече подробности на лични🙏

Да допълня, мина срещата с Future Health, предстои да вземем решение. Изпратиха ни подробно инфо за цените, ако някой се интересува ще му ги пусна на лични.

Избрах и бебефон. След 2 дни четене на мнения в амазон, бг. мама и къде ли не и гледане на ревюта се спрях на един бюджетен китайски модел. Очаквам го до 2 дни да дойде.

Vesito0o, пробвай и допъл херц-а. И на мен не ми се мисли, че тепърва казват,че нищо не помага. Сънувах, че раждам бебе с коса до раменете Grinning GrinningVery Happy..

# 256
Момичета, бих влязла в дискусията за роднините при изписването, но ние просто няма да имаме такива тревоги. Аз нямам родители, а на ММ живеят в чужбина и планово вече имат билет за след Коледа. (моят термин е за преди това). Първоначално мислехме приятели, кумовете и т.н. ама честно казано като споменахте вируси сте напълно прави, а за жалост повечето млади хора така неглижират и едната хрема дори какво може да направи. Аз никога не съм ходила болна на работа, дори и лееко болна, главно заради колегите ми с деца, но дори и ММ не мисли така и си е ходил. (ама то нали знаете, на чужд гръб може и 100 тояги Simple Smile )

Относно подаръците и аз се чудя, защото дори знам, че рядко и лекарят ти е на денят на изписването на място в болницата. Ще видя как ще се стекат обстоятелствата, но аз сигурно ще си му дам кошничка с неща на прегледа после (там след 40 дни) за да не мисля ама той сега там ли ще е, няма ли да е там. За другият персонал на болницата, все чета, че им писнало от торти, та мислим питки или пици да поръчаме, тъкмо и без това по обяд са изписванията Grinning

# 257
Момичета, бих влязла в дискусията за роднините при изписването, но ние просто няма да имаме такива тревоги. Аз нямам родители, а на ММ живеят в чужбина и планово вече имат билет за след Коледа. (моят термин е за преди това). Първоначално мислехме приятели, кумовете и т.н. ама честно казано като споменахте вируси сте напълно прави, а за жалост повечето млади хора така неглижират и едната хрема дори какво може да направи. Аз никога не съм ходила болна на работа, дори и лееко болна, главно заради колегите ми с деца, но дори и ММ не мисли така и си е ходил. (ама то нали знаете, на чужд гръб може и 100 тояги Simple Smile )

Относно подаръците и аз се чудя, защото дори знам, че рядко и лекарят ти е на денят на изписването на място в болницата. Ще видя как ще се стекат обстоятелствата, но аз сигурно ще си му дам кошничка с неща на прегледа после (там след 40 дни) за да не мисля ама той сега там ли ще е, няма ли да е там. За другият персонал на болницата, все чета, че им писнало от торти, та мислим питки или пици да поръчаме, тъкмо и без това по обяд са изписванията Grinning

Имам позната, която работи в болницата в която ще раждам и тя беше казала така, че им е писнало от сладко, бонбони и торти. И аз си мисля питка, мезенце, някакви сирена, ще наблегна на солените неща. За АГ не знам дали да вземам нещо специално. Така или иначе си плащам за избор на екип. На самото изписване ще дадем тази кошница и това ще е.

# 258
Днес мина и моята късна фетална морфология при Д-р Чачева. В 30 +1 ден юнакът е 1580 грама и за щастие всичко е наред. На връщане от София останахме да нощуваме в Пловдив, защото бяхкото утре е на зъболекар тук, та отидох на място в магазин Барбарони. Наистина нещата на живо са по-хубави и си взех от там комплект за изписване, но не от онези големите от по 10 части. Че и други неща избрахме, като цените са абсолютно приемливи, дори бих казала ниски в сравнение със Стара Загора. Влизах и в магазина на Kika boo и Вес виталис. Исках да видя едни чанти за количка. Определено на място нещата се различават от снимките в сайта.

# 259
Момичета, стана дума за подаръците за докторите. Понеже работя в болница, мога да ви уверя, че почти няма какво да им подарите. "Цветя и бонбони не пием." Обаче и маркови бутилки алкохол им се насъбират по цяла изба. Въпреки това, бутилка по върви от торта и бонбони. Всякакви други подаръци от типа кошници и т.н. остава там и се консумира задружно в отделението, не си го носят в вкъщи. Разни ръчно правени подаръци и тем подобни сувенири, джунджурии... Това няма къде да го дяват. Докато им свърши мястото, си украсяват кабинетите. Разбира се, не може да слагаме всички под общ знаменател, може би някои искрено се радват. Когато получават, всички изразяват положително отношение, жестът на внимание и благодарността на пациента са най-ценни. В София се ценят и домашно произведени био/еко неща - буркан с мед, в някои сезони съм виждала торба с домати и краставици, даже и други работи, дето не са за споменаване. Grinning Но пакэзависи от получателя. Нали разбирате, че всичко това спокойно може да мине в графа "корупция". Доста свободно го обсъждам, но сме анонимни и мога да си позволя. Аз не съм лекар, та рядко благодарни пациенти ми подаряват неща, за голяма моя радост. Жестът наистина е най-важен, но повече от картичка не бих желала. Най-много се радвам на картичка с искрено написана благодарност. Въпреки това - стихосбирки, ваучери за някъде/нещо, парфюмчета... Това са неща, които за мен не са ценни, често не са ми и по вкуса. Трудно ми е да изхвърлям от сантимент и уважение към човека, който ми ги е подарил. В общи линии подаръците ме затрудняват. Освен бонбони и цветя. Grinning Най ме затрудняват парите. Случвало се е да ми набутват пари в ръцете, по джобовете, винаги, когато успявам да ги върна навреме, е добре. Но понякога като видят, че отказвам, са хитри и ги пъхнат, където не видя или ми ги бутват и излитат през вратата, ходи ги гони. Както казах, това може да си мине за корупция, особено пък пред свидетели. А аз виждам, че го правят от благодарност. Извинявам се, че се разпрострях така, искам да видите и другата страна на тоя въпрос. След първото раждане пък преживях и нещо, което за мен беше унизително. Малко преди изписването майка ми занесла в отделението не торта и бонбони, а печени пилета, питка и други истински вкусни неща, които съм сигурна, че са били оценени както трябва (на фона на отвратителната храна в точно тая болница). Но девойката, която ме ши след раждането и то се постара много момичето, ме изправи на разпит с най-сериозен тон - къде работи майка ми, какво работи... Пък майка ми работеше едни неща тогава, дето не бяха за споменаване, не поради нелегалност, а поради авторитет и респект, и не исках да казвам нищо. Предполагам, че беше прекалила с количествата, които е донесла в отделението. Това е в неин стил. Grinning Най-накрая девойката изплю камъчето след упоритото ми партизанско несъдействие "в ресторант ли работи?" и аз си сглобих цялата картинка без дума повече. Лошото е, че тя не ме беше предупредила, че смята да носи храна, такава храна, толкова храна...

И сега да се върна на темата с подаръците. Аз как ги виждам нещата без да задължавам никой, вие ще си преценявате сами кое е подходящо. Извън стандартните "цветя за акушерката" и почерпката за отделението в какъвто вид решите, персонални подаръци има смисъл да се правят на лекари, акушерки и други, само ако има лични отношения или те са направили нещо по-специално за пациента, дори да им е било работата. И то само ако пациентът го чувства така. (Има обаче доктори, които си искат парите, грозна история, тука не говоря за такива случаи.) Все още съм анонимна, затова ще кажа, АГ-то, което ми проследява първата бременност, така се грижеше за мен, че накрая и дадох дискретно определена сума, тя сама да си направи подарък. Тя дори не разбра, когато и ги дадох, по-късно е видяла. Това е след като всичко свърши и беше наред, т.е. аз лично не го броя корупция от моя гледна точка - "ето, аз ще ти дам пари, пък ти ми обръщай повече внимание". Това е благодарност. По същия начин се отблагодарих и на акушерката, която ме изражда, защото тя се държа с мен като с родна дъщеря, и така добре води раждането и свърши всичко, че цял живот ще съм и благодарна. Голямото светило доктор, което беше на смяна, ме удостои с внимание два пъти по една минута за цялото раждане, затова за него нямаше. Grinning Така смятам да направя и сега отново със същото АГ, този път ме гледа още повече и то защото съм по-рискова от предния път, когато също бях сложен случай, ама не чак като сега. Да не споменавам, че ми е направила толкова ехографи, колкото пъти съм стъпила в кабинета, без да ме таксува никога нищо допълнително. Тя го прави, за да е самата тя спокойна, и аз много го ценя това, както и всички останали неща. Та...
Благодаря за вниманието! Grinning И не ме питайте къде работя и какво. Grinning

# 260
Момичета...пазете се...ужасни вирусни върлуват!! Аз съм незнайно как си лепнах детския Коксаки вирус (т.н. ръка-крак-уста)...ужасни обриви по ръцете и стъпалата....не мога да пипна нищо, да спя.. имам петънца и по корема, те поне не са гадни пришки...
47 ЦРП и 82 СУЕ...Изписаха ми антибиотик Панцеф. След вземането на кръв щях да припадам в Кауфланд🤦‍♀️
Но поне нямам вече температура и гърлото почти мина.
Абе..не ми е ден, дано всичко е наред, мисля положително💓

# 261
Elistoy, този вирус "ръка-крак" е някаква бебешка шарка, която се изкарва много бързо. Дано и при теб е така. Зорът е докато избият пъпките, след това температурата пада и почва подобрение. Бързо оздравяване ти пожелавам!

Мамчета, които имате деца в градина или училище, как се оправяте с бацилите, които мъкнат оттам? Мойта щерка засега отсъства, но това е проблем, защото не може за дълго. А рисковите моменти тепърва предстоят - последните седмици, раждането и после новороденото, дето няма и лекарства за толкова малки бебета... Косата ми се изправя! Как ще процедирате, решили ли сте?

# 262
Elistoy, този вирус "ръка-крак" е някаква бебешка шарка, която се изкарва много бързо. Дано и при теб е така. Зорът е докато избият пъпките, след това температурата пада и почва подобрение. Бързо оздравяване ти пожелавам!

Мамчета, които имате деца в градина или училище, как се оправяте с бацилите, които мъкнат оттам? Мойта щерка засега отсъства, но това е проблем, защото не може за дълго. А рисковите моменти тепърва предстоят - последните седмици, раждането и после новороденото, дето няма и лекарства за толкова малки бебета... Косата ми се изправя! Как ще процедирате, решили ли сте?
Когато се роди моят племенник , аз учех в София и живях там при тях. Освен , че бебчо беше недоносен и се прибра след 2м престой имаха и куче 😃. Ние процедирахме така аз , като се прибера веднага душ обилно , дезинфектиране на ръце , а в тях постоянно беше бърсано  с топла вода . Всеки ден по колкото се може , брат ми по същия начин прибере ли се никой не пипа бебето и в банята. Тогава беше пикът на ковид и ни затвориха март месец. За кучето от хигиенна странна не съм виждала особени грижи , тя без това си беше послушна не правише бели , преместиха я чак когато бебчо почна да пълзи. Та така намира се начин опазват се и до ден днешен нашият малък герой да чукнем на дърво не се разболявал.  Твойта дъщеричка явно е по малка и разбира се веднага ще иска да гушне да цунка , но известно време ще се налага да се ограничават. ... Аз се притеснявам от нашия тако , работи постоянно с клиенти и често се разболява! Какво ще правим , разболее ли се не му минава леко веднага е на температура, аз пък някой болен да ми кихне и сутринта съм готова 😃. Явно ще има много да спи в детската стая , а ние с момичето ми заедно изолирани от него 🤣🤣🤣🤣. Нямам никаква идея...

# 263
  • Вестерос
И аз почнах да се притеснявам,
Както ви писах, майка ще ми помага в началото, но е учителка и се замислих да не ми докара нещо 🤔
Отделно снощи четох някакви неща за болницата, която бях избрала АГ Варна, как често имало инфекции при бебетата и такива подобни и не съм спала цяла нощ, май ще я сменям с Майчин Дом Варна. Нещо се филмирах 🙁

# 264
Училището наистина е развъдник на бацили. Работя в училище и виждам как няма никаква хигиена от страна на децата. Често се хранят от едно нещо всички вкупом, пият от 1 и също шише. Преди ковида не ми правеше впечатление, но сега, покрай пандемията, го забелязах. Без значение от социалния статус и възпитанието,един да има чипс, всички харват от него. Купуват 1голямо шише с напитка и всички пият от него.1 да е болен и целият клас се разболява.
Днес се събудих с леки болки в гърлото, дано да не е нещо сериозно. Почвам с бабините лекове, ако не мине до обяд, ще звъня на лекар за препоръка.

# 265
Елистой, бързо оздравяване и без никакви последствия за теб и бебчето!

И при мен е напечено с вирусите - мама и свекито са учителеки, постоянно споделят колко много болни деца има, ММ пък се среща с много хора ежедневно и общо взето, както се казва, се моля "Господ да е добър".

Тифани, аз също се колебая дали да се насоча към АГ, въпреки че се следя в МД Варна. Единственото нещо, което ме кара да го обмислям е добрата неонатология, като в същото време силно се надявам бебка да няма нужда от престой там. Наскоро ММ ми каза, че и той чува за вътреболнични инфекции и други проблеми и ми заяви, че няма да ме пусне да раждам в АГ, но имаме още малко време да го мислим. За разлика от там, в МД хигиената е на много високо ниво, условията са добри (тип хотелски).

Нямам идея как е на другите места (включително в другите градове), но в МД не ми допада това, че лекарите са претоварени, поемат повече пациентки, отколкото (според мен) могат да обгрижат реално, и се получава едно бързане, чакане пред кабинетите и отделяне на 10-15 мин внимание на бременна. Но може и това да е нормално, просто нямам наблюдения върху други болници.

# 266
  • Вестерос
Точно хигиената ме притеснява. Наясно съм, че има доволни и недоволни и от двете. Като дръпнах чертата те и парите излизат едни и същи, тъй като в МД е включен престоя  в цената, а в АГ е отделно. Иначе за прегледи аз и при моята докторка си почаквам, но прегледа ми е около 30 минути минимум всеки път. Ти в МД към кой доктор си се насочила. Ако ще е там, аз към Мирослав Иванов или Цонев.

# 267
  • София
Преди да вземем финалното решение за стволовите клетки, исках да попитам дали някой се е консултирал със Селена Селс? Според ММ нямало смисъл да се свързваме и с тях, но на мен ми е любопитно, ако някой има отзиви как стоят нещата и при тях?

# 268
Момичета, аз се глася уж за нормално раждане, но ако бебето не се е обърнало и се наложе планово секцио, не съм хич подготвена по този въпрос. Просто не искам в нашата болница. Вариант е Благоевград или София...Може ли да ми кажете горе-долу как вървят цените за планирано раждане в София, да не издирвам из болниците ценоразписи, за да се подготвя и за този въпрос..В Благоевград е около 1000лв.

# 269
Момичета, аз се глася уж за нормално раждане, но ако бебето не се е обърнало и се наложе планово секцио, не съм хич подготвена по този въпрос. Просто не искам в нашата болница. Вариант е Благоевград или София...Може ли да ми кажете горе-долу как вървят цените за планирано раждане в София, да не издирвам из болниците ценоразписи, за да се подготвя и за този въпрос..В Благоевград е около 1000лв.

Аз съм се насочила към МД София с избор на екип, което ще ми струва 900 лв нормално и 1000 лв ако се наложи секцио.

Общи условия

Активация на акаунт