Отговори
# 510
  • Вестерос
За след ковид знам, че се гледа д-димер. Като имай предвид, че за бременни са други стойностите. В последното тримесечие мисля до 1,7 е нормално да стигне.
НО ако искаш си пусни един коаголационен статус, аз на две седмици пускам заради тромбофилията ми.
Той включва- време на кървене, време на съсирване, протромбитно време, фибриноген, APTT.

# 511
Др.Мъсева е прекрасен човек и специалист.
Всичко ще бъде наред ♥️

Прие ме много мила лекарка др Мъсева!
Остави ми много добро впечатление. Сега на визитации минават вече други лекари но само за 1 минута и общо взето нищо не променят от назначението и.

Как си? В добри ръце си там! Кой минава на визитация?

Здравейте. Аз съм с ковид приета в МД София. Пазете се.

# 512
Здравейте. Сигурно сте го прекарали леко.
При мен се наложи болнично лечение. Уф, тази вечер за пръв път не вдигам висока температура. Д - димери иследват. Преди две седмици моят беше 1 .4, сега тук в болницата е 2.4 след като се разболях. Бият клексан 0.6, антибиотик.

Аз прекарах ковид преди месец. Не знаех, че е ковид, докато мъжът ми не се разболя и не се тества и то чак на 5-ия ден. Обаче никой не ме е преглеждал, с АГ само се консултирах за обезболяващите. Не са ми изписвали нищо разреждащо или друго. Скоро ще си пускам кръвни изследвания. Кажете ми какво да си пусна за това сгъстяване на кръвта, защото нямам представа какво е положението. Нищо не пия, освен биозин мама, витамините за бременни и магнезий, каквото са ми изписали там против контракции.

Владислава, много хубаво разказа за раждането ти! Heart Много лично и сантиментално в най-хубавия смисъл.

Кестенче, сънят на студено е по-качествен от съня на топло. Само като се роди бебето ще прецениш как ще го преобуваш нощем, ако е по-студена стаята. Баба ми едно време е преобувала майка ми под юргана зимата. Ама сега сме 21 век все пак.

# 513
Благодаря ви, момичета! Heart

# 514
Здравейте, момичета.

Надявам се да сте добре всички Simple Smile

Днес бях за първи път на тонове (в 33гс) и според АГ са перфектни. И двамата доктори, при които се следя изразиха притеснения за позицията на бебето, че е седалищно и ако продължава така ще се размина с естественото раждане. Според тях все още има време бебето да заеме правилна позиция, но по физиономиите им на мен ми се струва, че нещата си вървят към секцио. По принцип предпочитам естественото и питах докторката какво мога да направя аз, за да помогне на бебето да се размести. Тя каза да пробвам различни йога упражнения и да съкратя дългите разходки. Гледах сега това видео и няколко подобни:

https://www.youtube.com/watch?v=s-szODdpg8A

Освен такъв тип упражнения знаете ли дали нещо друго би помогнало на бебчо да се обърне с главата на долу?

# 515
Момичета, колко сте активни, много се радвам. От доста време не съм влизала, та последните 3 дена наваксвах Smile
MM happiness, честито! Много се радвам, че всичко върви добре при теб, браво на геройчетата!

И аз изкарах доста гаден ковид, който след толкова пазене мъжа донесе след едно единствено посещение на офиса. Най-много се страхувах заради него да изпусна ФМ. За щастие успях да се оправя и отида и юнакът се развива добре и е вече 1,500кг. Мислих октомври да почна да пазарувам по малко, но ковид-а провали всички планове, та засега всичко, което съм купила, са 2 нощници Smile. Мисля да отида на бебеманията, може там да понаваксам малко, че иначе май чак след 2-3 седмици като изляза 45-дневния болничен ще имам време.

Бяхте коментирали проблеми с мравучкането. Тъй като още от 3-ти месец го имам този проблем (само по краката е при мен), споделям какво ми помага: разходка вечер (ако мравучкането е в ръцете, може да пробвате някои упражнения - с гирички до 1кг/колан за йога/ластик за пилатес за по-добро кръвообращение), шуслерови соли 10 бр. и 15 мин след това алеракс (или който магнезий пиете) + хубав масаж преди лягане. След тази "процедура" обикновено си спя цяла нощ. Като бях болна и бях на легло използвах шуслеров крем №7 (магнезий), до 10-15 минути ми минава мравучкането с него.

Желая много здраве на всички и се пазете!

# 516
Мравучкането е основен симптом при дефицит на вит. В12 😉 Купувате си от аптеката сублингвални таблетки Метилкобаламин, те са 90бр и се взима по 1 на ден. Аз пия вече повече от месец и това тръпнене изчезна още на първата седмица. Преди се събуждах с изтръпнали ръце, подуване в пръстите и т.н

# 517
Здравейте, момичета.

Днес бях за първи път на тонове (в 33гс) и според АГ са перфектни. И двамата доктори, при които се следя изразиха притеснения за позицията на бебето, че е седалищно и ако продължава така ще се размина с естественото раждане. Според тях все още има време бебето да заеме правилна позиция, но по физиономиите им на мен ми се струва, че нещата си вървят към секцио. По принцип предпочитам естественото и питах докторката какво мога да направя аз, за да помогне на бебето да се размести. Тя каза да пробвам различни йога упражнения и да съкратя дългите разходки. Гледах сега това видео и няколко подобни:

Освен такъв тип упражнения знаете ли дали нещо друго би помогнало на бебчо да се обърне с главата на долу?

Здравей ,

Моето бебе също е седалищно . Аз съм 33+1 гс и от 3-4 дена правя почти всички от тези упражнения . Мисля , че все още няма резултат , но ще продължа . Прегледах доста видеа и статии по въпроса и това са основните йога упражнения за обръщане . Отнема си и доста време , но , в името на целта си заслужава.

# 518
Вчера бях на преглед -бебка е пораснала и е 2200, обърнала се е отново, АГ спомена, че не е застанала както трябва, но до раждането ще се намести. Кръвотокът е добър, плацентата и околоплодните води са в норма, шийката е перфектна за седмиците, в които съм, но не спомена колко мм е. Другата седмица съм на тонове и кръвни изследвания. Докато чаках за прегледа риташе здраво, жените в чакалнята дори видяха и го отбелязаха, че много се движи. Когато влязох в кабинета, естествено беше заспала с ръце пред лицето -лекарката я събуди, за да я прегледа и естествено на всяка снимка е смръщена. Тази бременност една снимка като хората нямам, все е сърдита или се крие. Каката пък беше винаги с усмивки на снимките😁.
Днес седнах и направих списък с всичко, което е необходимо за бебето, болницата и мен - отбелязах нещата, които вече имам и които остава да купя. До сега като че ли отбягвах тези неща с идеята, че има време, може би някакъм вътрешен страх заради предишната ми загуба. Но днес съм различна... хормони ли са, какво е не знам...

# 519
  • Варна
Кога се започва да се следят тонове? При мен явно ще започнат в 35-та седмица, защото чак за тогава имам час. Виждам,че при някои вече е започнало това 🙄🤷

# 520
Четох за двама лекари в Шейново, които обръщат бебета  с ръце през корема на майката. Не зная дали и къде другаде се практикува.
Здравейте, момичета.

# 521
Четох за двама лекари в Шейново, които обръщат бебета  с ръце през корема на майката. Не зная дали и къде другаде се практикува.
Здравейте, момичета.

На прегледа се спомена, че се прави такъв вид обръщане, но не се препоръчва защото има голям риск да се отлепи плацентата.

# 522
Викиту, и при мен не са започнали, а съм в 33+4.
. Следващите ми прегледи са в петък при едната АГ и след седмица при другата. Мисля си, че вече е време и се надявам да не ми ги спестят.

Кога се започва да се следят тонове? При мен явно ще започнат в 35-та седмица, защото чак за тогава имам час. Виждам,че при някои вече е започнало това 🙄🤷

# 523
  • София

Различно е, АГ, казва кога има нужда. При мен първите бяха в 28 г.с. Всичко беше наред и каза, че сега в 31 г.с няма да ходя, а чак на следващия път.

# 524
Не съм проучвала подробно, за след седмица съм на преглед, ще видя моя бебок на къде е и ако се наложи ще проуча повече. Другото, което си мисля и много вярвам, е връзката между майката и бебето. Да се говори с бебчо, че за него е добре да бъде с главичка надолу, да му се обясни нежно...вярвам го с цялото си сърце.Simple Smile

Здравейте, момичета.

На прегледа се спомена, че се прави такъв вид обръщане, но не се препоръчва защото има голям риск да се отлепи плацентата.

Общи условия

Активация на акаунт