Отговори
# 75
Да ви се похваля и аз. Вчера бях на преглед в 30+6г.с съм и бебка е пораснала доста, станала е 1.750 😁 върви много добре. И аз върва много добре за един месец почти 5 кила съм качила 😁 Ужас. ММ Хепинес да са ти живи и здрави бебчетата и скоро да сте си вкъщи ❤️❤️❤️

# 76
ММ идва само на първата ФМ, тъй като някой трябваше да ме кара, като бях на легло, иначе и на консултациите идва, но стоеше с колата, тъй като пред кабинета е ужасно тясно,вдеки вика и като цяло нямаше смисъл да бъде там. Каката обаче освен първата ФМ, друг преглед не е пропускала, даже сега в петък съм на преглед и е супер разочарована, че няма да бъде там, защото е на училище.
Момичета мислих си че аз съм най- спокойният човек на света и снощи като сънувам, че ми се плискат водите в началото на 8 месец, че доки ми казва някакви мед. Термини и какво ще стане с мен и бебе, а аз дума не разбирам, напълно блокирала..... чак се събудих с главоболие.... явно и при мен започва времето за гнездене и притеснение Wink

# 77
Снощи и аз сънувах притеснителни неща -спешно секцио много преди термин, проблеми с възтановяването, проблеми с храненето на бебчето.. На всичкото отгоре не можах да спя през цялата нощ, бебка не спря да се движи.
Синдромът на гнезденето не мога да кажа, че съм го усетила, защото и предишния път, и сега сме в ремонти, та така или иначе се налага да подготвям дома.

# 78
Аз от както съм в7м всяка вечер сънувам , доктори , УЗ , кувиоз , спешно секцио и други глупости. Пък тази вечер сънувах , че съм преносила 😃.

# 79
Снощи и аз сънувах притеснителни неща -спешно секцио много преди термин, проблеми с възтановяването, проблеми с храненето на бебчето.. На всичкото отгоре не можах да спя през цялата нощ, бебка не спря да се движи.
Синдромът на гнезденето не мога да кажа, че съм го усетила, защото и предишния път, и сега сме в ремонти, та така или иначе се налага да подготвям дома.

И аз сънувам... Безсънието няма да коментирам. Цяла нощ киселини. Каквото и да хапна или пийна е ужас....през половин час съм в тоалетната. Вечер корема е толкова голям и го усещам високо, толкова тежи все едно има камъни... Почвам да се филмирам вече дали с бебетата всичко е ок. Понеже са много големи и нямат място няма такива ритници като досега , а само усещам някакво движение все едно се наместват и то не през целия ден, което ме притеснява. Реално не знам дали има причина. Ние също сме в тежък ремонт на целия апартамент. Има още доста работа и обикаляне за обзавеждане. Вчера направих опит до един магазин и обиколката беше точно 15 мин. и завърши с болка в кръста и плач от моя страна. Искам да участвам в избора на покупките( диван, маса, столове....) Как ще стане не знам. С всеки изминал ден ми става по-трудно всичко.Cry

# 80
И аз съм така откакто влязох в седмия месец. Кошмари, няма удобна поза за сън, нито ляво нито дясно, нито по гръб. Корема тежи вече, а вечер много ми тежи. Заспивам към девет десет вечерта и в два ги цъкля поне час два.😄Венците подути и кървят, носът запушен всяка нощ, ръцете ми изтръпват🥴😬. Добрата новина е, че понеделник идват мебелите и ще почна да нареждам, а да си подготвям стаята леко полеко. Айде, момичета-не остана! 🧑‍🎄😀❤️🍀🥰

# 81
И аз много трудно спя, и възглавницата за бременни нещо напоследък много ме дразни😀  и ако през деня съм добре, вечер много тежи корема.
Но малко остана, наистина, ще се справим💓
Момичета, на 15.10 сме на сватба в Пловдив, и още се чудя дали да ходя... (от Сф съм). И не знам и какво да облека, а не ми се купуват вече дрехи за бременни.
Пробвах си стари широки рокли и отпред стават, но гърба не се закопчава😂😅
Знаете ли къде мога да намеря някоя прилична рокля, търсех 2ра ръка в Ремикса, но така онлайн не мога да преценя.😒

# 82
  • Вестерос
Аз откакто съм в осмия не сънувам почти, а винаги съм сънувала и всичко си помнех. Но от месец някъде ме гони и мен безсънието, вечер също ми е тежко. Навънка трудно вървя повече. Вчера 40 минути качвах един баир, които по принцип се взема за 10.

# 83
ММ присъства на всеки един преглед, много се радва да вижда мъника,чака отвън и когато наближи моя ред идва. 😊
При мен само заспиването е по-трудно от както се случи трагедия в семейството. Много ми повлия целия стрес и все още ми е трудно.  Много често сънувам кошмари. Поспивам си до късно и непробудно само, когато успея да изключва лошите мисли преди сън.

# 84
Имам въпрос относно изплащането на болничните. Аз съм от 1 август е болничен. Досега са ми превели 1 път обезщетение, всичко е точно със сумата, но на самия превод пишеше обезщетение за месец 09. Днес са ми превели парички и пише обезщетение за месец 10. То няма как да е за октомври, защото аз още не съм предала болничния.

# 85

Vesito0o, и аз съм от 01.08. в болничен. Не се тревожи за това, което пише като "основание за плащане" на извлечението от банковата си сметка, преводите ни са за август и септември. Аз си ги следя, защото имам ПИК от НАП (мисля и от НОИ да си извадя, че е по-лесно да имам и такъв) и там си ги пише от коя до коя дата е, дата на превод, месеци, дни. Прикачих ти как излиза там. Дефакто на преводите от август и на мен по сметката ми пише М09, може би защото се превеждат септември ли, не съм сигурна, но пък са изрядни като цяло. Simple Smile
(да отбележа, че от началото съм с 30-дневните болнични листове)

# 86

Vesito0o, и аз съм от 01.08. в болничен. Не се тревожи за това, което пише като "основание за плащане" на извлечението от банковата си сметка, преводите ни са за август и септември. Аз си ги следя, защото имам ПИК от НАП (мисля и от НОИ да си извадя, че е по-лесно да имам и такъв) и там си ги пише от коя до коя дата е, дата на превод, месеци, дни. Прикачих ти как излиза там. Дефакто на преводите от август и на мен по сметката ми пише М09, може би защото се превеждат септември ли, не съм сигурна, но пък са изрядни като цяло. Simple Smile
(да отбележа, че от началото съм с 30-дневните болнични листове)

И аз така мисля, пише месец 10, защото тогава е направен превода. Аз имам пик от НОИ, но нещо не мога да си проверявам. Иначе сумата е точно. И за двата месеца. Сега за октомври ще е половин месец, защото след 18.10 ми започва 45 дневния.

# 87
elistoy, можеш да пробваш да сш вземеш от тези модерните есенни рокли, които са дълги. 1-2 номера по-големи от нормалното обаче, но трябва да се премери. Аз взех 3бр. такива, с ластик на талията, и сега си ги нося на работа, излизам навън с тях. Да, не са хипер официални, но са красиви и удобни, мога да ги нося и после.
Ох, нямам търпение да мине тази седмица, от другата излизам 10-ина дни болничен и после 45-дневния...

# 88
Имам въпрос относно изплащането на болничните. Аз съм от 1 август е болничен. Досега са ми превели 1 път обезщетение, всичко е точно със сумата, но на самия превод пишеше обезщетение за месец 09. Днес са ми превели парички и пише обезщетение за месец 10. То няма как да е за октомври, защото аз още не съм предала болничния.
Това е месеца в който са преведени парите, води се месец на плащане, а иначе в отделна графа си пише от кога до кога е болничният лист. Като цяло винаги върви леко назад, тъй като се изплащат в рамките нан10 работни дни  след като счетоводитела е вписъл болничният лист.

# 89
Здравейте, момичета! Включвам се със списък консумативи, от опит какво ми беше необходимо за раждането и престоя в Майчин дом. Надявам се да ви бъде полезно 🙂

1.Удобни нощници тип рокля (поне 3 бр)
2.Удобно бабешко бельо или еднократно такова
3.Дамски превръзки
4. За раждащите секцио : 4 бр. следоперативни превръзки (3 бр. дишащи и 1бр. водоустойчиви)
5. Термометър
6.Топла жилетка, халат или нещо да топли
7.Кърпи за лице и баня
8.Тоалетни принадлежности (четка и паста за зъби, шампоан, балсам за коса, душ гел, интимен гел,самобръсначка, сапун, или кой каквото си ползва)
9.Обезболяващи ( Аз лично имам Profenid)
10.Еднократни подложки за легло
11.Чорапки
12.За бебенцата искат памперси 1чка и мокри кърпички
13.Шоколад ❤️

Със сигурност всеки би имал нужда индивидуално и от допълнителни неща, но това според мен е основното.

Желая ви спокойствие ❤️

Общи условия

Активация на акаунт