Отговори
# 90
  • София
Днес бях на преглед и видяхме моя господин. Върви едро бебе и вече е с 12 дни напред от термин, утре ме пратиха за всеки случай на обременяване с глюкоза, за да се изключи вариант наддаването на тегло на бебето да е в следствие на гестационен диабед при мен. Иначе се чувствам добре последните изследвания за гликоген са в норма.

Дойдоха ми поръчките от Нотино, по вашите отзиви поръчах Линимент на Мустела, сега остава да разуча как се ползва. След почистване на дупето с вода или мокри кърпи се маже  нали?
Имам и родилни еднократни гащи, превръзки и протектори за зърна на Чико. Не съм сигурна дали ще са подходящ размер. Взех M/L. Изглеждат ми големи и издължени отпред и предстои да разуча как да ги изпробвам..

MM happiness, благодаря за списъка. Как сте с бебетата?

# 91
  • Вестерос
Доколкото разбрах с линимента чистиш акото. 🤔 Ама може и да греша.

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 21:37 от Tiffany А

# 92
Днес и аз бях на късна фетална морфология. Младежът е добре. Само единият бъбрек има проблем, което вече си го знаехме. Шийката ми се е увеличила (как става това, не знам, макар че много лежах последните седмици) и е 38 мм. Flushed Вече си разрешавам да съм по-активна и да излизам не само в крайно наложителни случаи. Точно последните два месеца това ще ми дойде добре, защото всичко още е на вили и могили, много има да се оправя, чисти, пазарува, да се местят мебели... не че аз ще ги местя де!

ММ happiness, как се възстановяваш от секциото? Бебчетата как са?

# 93
Аз съм добре, смазах го това секцио, като се изправих на 8мия час.Знаех, че така или иначе ако аз не отида сама да ги видя, никой няма да ме заведе. За бебетата се грижат, караме я ден за ден. ♥️♥️♥️

# 94
От 1 час ме боли гърлото (все едно е сухо), тъй като вече е късно за да пиша на АГ с какво, според вас мога да го лекувам до утре? Имам стрепцилс и трахизан в нас, но не знам дали мога да ги приема...

# 95
  • Вестерос
От 1 час ме боли гърлото (все едно е сухо), тъй като вече е късно за да пиша на АГ с какво, според вас мога да го лекувам до утре? Имам стрепцилс и трахизан в нас, но не знам дали мога да ги приема...
Недей с тях. Изцеди лимон, сложи мед и малко вода, затопли и пий. Направи гаргара с топла вода и сол.

# 96
  • Варна
Днес бях на преглед и видяхме моя господин. Върви едро бебе и вече е с 12 дни напред от термин, утре ме пратиха за всеки случай на обременяване с глюкоза, за да се изключи вариант наддаването на тегло на бебето да е в следствие на гестационен диабед при мен. Иначе се чувствам добре последните изследвания за гликоген са в норма.

Дойдоха ми поръчките от Нотино, по вашите отзиви поръчах Линимент на Мустела, сега остава да разуча как се ползва. След почистване на дупето с вода или мокри кърпи се маже  нали?
Имам и родилни еднократни гащи, превръзки и протектори за зърна на Чико. Не съм сигурна дали ще са подходящ размер. Взех M/L. Изглеждат ми големи и издължени отпред и предстои да разуча как да ги изпробвам..

MM happiness, благодаря за списъка. Как сте с бебетата?
На тампон за лице или https://shop.bebo-bg.com/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%BE-%D0%BF%D0%B0%D … 8-40-%D0%B1%D1%80 се слага и се почиства.(преди вода и мокри кърпички)  Доколкото разбрах особено в началото е по ефективно от мокрите кърпички.  Аз също ще взема от него и поръчах няколко такива пакети от бебо.

# 97
Момичета забелязах нещо в амбулаторния лист от последната фетална.
Там пише Edd AUA 06.12 / EDD LMP 17.12
 Нещо ме почовърка и погледнах в Интернет

"EDD: е очакваната дата на раждане на бебето и се използва заедно с други термини. - EDD (LMP): Показва дата  на раждане според последната менструация. - EDD (AUA): Показва дата на раждане въз основа на измерванията на бебето в утробата."

В раните седмици все ми казваха , че бебка е седмица напред , после АГ каза ,че всичко си отговаря на седмицата и определи последен термин 17.12/ като преди се беше изместил за 14.12.
Въпросът ми е ,сега аз последно кога трябва да родя? Знам , че навършвам 40 седмици на 17 по МЦ ,но по размерите на бебка...? не искам да я преносвам със 10 дена или нещо подобно да си губим времето в чакане и да стане нещо.... Ще питам АГ пак за последна дата на термин , но се обърках🤣🤣

# 98
Гледаш си термина по ПРМ, другото е оценката на ултразвука според размерите на бебето: AUA - actual ultrasound age.
Апаратите си имат зададени общи критерии, с цел ориентиране на лекарите дали плода е голям или малък, но тези критерии не вземат предвид индивидуалното развитие, което при всяка бременност е различно. 😊

# 99
Освен, ако не е планувано секцио, няма как да се каже точната дата на раждане. Първия път бебето ми вървеше 2(не повече от 3 )дни напред през цялата бременност, родих 2 седмици преди термин. Гледаш си термина по ПРМ, и като влезеш в 9месец започва чакането...

# 100
Kaderay, не се притеснявай за преносването. Накрая си гледа зрелост на плацентата, по това личи дали преносваш, а не по някакви дати. Ако има остаряване на плацентата, ще те предизвикат или резнат. Не го мисли толкова. Само се подготви психически, че с влизането в девети месец може да почне раждане във всеки момент. Аз съм родена в 1-ви или 2-ри ден на девети.

# 101
  • Варна
Честно да си кажа май-много ме е страх от това чакане след началото на 9-ти месец. За момента се надявам да родя нормално и все повече го мисля. Но само мисълта кога ще тръгна, сигурна ли съм че това е момента....ме тревожи  с всичко друго ще се справя стигна ли до болницата и със съдействието на лекарите
 Вчера малко говорих с доктора най-вероятно ще съм с избор и на акушерка, но след 35-та седмица трябва да и се обадя
 На следващия преглед ще ми дадат списък за болницата. Доколкото разбрах всички изследвания и направление от личен няма да са ми необходими. Направление ще ми се даде като ми се издава 45 дневния болничен от клиниката , а изследванията ми се качват онлайн и това било достатъчно. Само това успях да разбера, каза че е рано за тези въпроси, но все пак обсъдихме някои неща.

# 102
Благодаря на някой, който сподели линк към сайта на Бебо. Не ми беше особено позната тази марка. Лятото видях близка да маже бебето си с Бебо и проверих в едно френско приложение за чистота на козметиката "INCI beauty" дали има инфо за продукти на Бебо, имаше. И чистотата е много добра. Но бях забравила за тази марка. Сега си открих в сайта им промо на неща, които още не бях купила - препарат за пране, препарат за почистване, бебешко веро и още нещо, с евро сертификат за екологичност и чистота. И други неща си харесах и си направих поръчка. Приложението, което споменах, го ползвам, когато си купувам каква да е козметика. Сканирам бар кода на продукта и ми излиза съдържанието в приложението в групи по безвредност на съставките. Приложението се поддържа от независима организация (така пишат), неспонсорирана от никакви марки, която работи с някакъв химически факултет във Франция и съм много доволна от него.

# 103
Аз имам също страшно много въпроси моята АГ все ми казва , че е рано и има много време. Аз нямам търпение така както все се шегувам, че имам чувството, че съм бременна 1 година ,така и като се замисля мина страшно бързо времето и ей сега ще вляза в 9я месец. Мисля че разбрах от къде идва проблема с моя крак да ви информирам и вас😆 от това че бебчо е още седалищно разположен се получавало така ми обясниха-един вид рита някакви връзки и от там е цялата работа.

Честно да си кажа май-много ме е страх от това чакане след началото на 9-ти месец. За момента се надявам да родя нормално и все повече го мисля. Но само мисълта кога ще тръгна, сигурна ли съм че това е момента....ме тревожи  с всичко друго ще се справя стигна ли до болницата и със съдействието на лекарите
 Вчера малко говорих с доктора най-вероятно ще съм с избор и на акушерка, но след 35-та седмица трябва да и се обадя
 На следващия преглед ще ми дадат списък за болницата. Доколкото разбрах всички изследвания и направление от личен няма да са ми необходими. Направление ще ми се даде като ми се издава 45 дневния болничен от клиниката , а изследванията ми се качват онлайн и това било достатъчно. Само това успях да разбера, каза че е рано за тези въпроси, но все пак обсъдихме някои неща.

# 104
Минавам да споделя - от днес влизам в 8м (31+0гс) 🥳🙏Чувствам се добре, вчера се уговорихме с АГ за болничния и утре ми е последният работен ден. Днес видях снимка-спомен от предишната ми бременност в 9м- баба Цоцолана😁 коренно различна съм сега😁
Мuflon, може ли да споделиш приложението ? Ако правилата не позволяват-може и на лични. Благодаря! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт