Отговори
# 390
Благодаря за мнението! Знам ги списъците, по-скоро притесненията са ми, че имам идеята да го облека като малко човече, а не като новородено бебе, повито в пелена, одеало като вързопче. Като споделих на бабите, че не искам комплекти за изписване, ме овикаха - "как на малко бебе, ще сложиш чорапогащник"... и такива подобни. Пък до колкото си спомням, каката имаше и й слагах. Навън я обличах с едно палтенце ватирано, дебело, и от същата материя панталонки.. пак беше 0-3м. като размер. И покрита с 1 одеало в количката. Та затова се чудех дали нещо не ми се смесват усещанията...

# 391
  • София
Благодаря за мнението! Знам ги списъците, по-скоро притесненията са ми, че имам идеята да го облека като малко човече, а не като новородено бебе, повито в пелена, одеало като вързопче. Като споделих на бабите, че не искам комплекти за изписване, ме овикаха - "как на малко бебе, ще сложиш чорапогащник"... и такива подобни. Пък до колкото си спомням, каката имаше и й слагах. Навън я обличах с едно палтенце ватирано, дебело, и от същата материя панталонки.. пак беше 0-3м. като размер. И покрита с 1 одеало в количката. Та затова се чудех дали нещо не ми се смесват усещанията...

Ние ще използваме бебешки комплект за изписване с 10 части. С момченце съм,  таткото ще дойда с кошницата от количката и ще си го сложим там.Пътят от болницата до вкъщи ще е около 10 минути горед долу. Според мен на новородено, обуването на чорапогащник и тнт. в деня на изписването не ми е удачно все пак е декември месец и бебчето е прекалено малко.

# 392
Дано скоро имаме отгоров от момичетата да кажат как са! Мислим вииии ♡
И аз съм в чуденка с тия дрехи за изписването. Чорапогащник не смятам за удачно на новородено и то декември, взех порт бебе и не искам комплект стандартен за изписване, мисля да взема от бебешки магазин 1 комплект с някоя готина шапка ( само тя се вижда с от тоалета зимата) та ще е така  в колата ще я държа в ръцете си, ние за 10 мин сме у дома.

# 393
Точно тези комплекти искам да избегна.. първия път от 10 части използваха в родилното само няколко -боди,чорапки, костюмчето и шапката. Беше много студено навън и повиха бебето в дебело одеало. Останалите неща ми ги събраха в 1 чанта и ги дадоха... Затова сега не искам да купувам такива неща.

# 394
  • София
Моето бебче май още не се е завъртяло, усещам риткането от двете страни на корема, тежестта в долната част.
При мен е седалищно, Altaya, но се "бута" горе с глава и все в горната част на корема ми е най-големия дискомфорт. Снощи за пръв път не успях да спя със сгънати крака от болка там и сега се уча да лежа с изпънати. Успях да се наспя, което е важното.

Та да, не ми тежи ниско. Ритниците и, предполагам, ударите с ръце са навсякъде Laughing

# 395
Момичета имам въпрос относно кошницата и кош за кола и столче за кола. Едно и също ли са? Ние още не сме купили. Бебетата ще са повити с дебели одеала и аз мисля на ръце в колата, болницата е сравнително близо. Интересува ме какво да купя кошница или столче за кола или е
 едно и също. Простете за тъпия въпрос Rolling Eyes

# 396
  • София
Момичета имам въпрос относно кошницата и кош за кола и столче за кола. Едно и също ли са? Ние още не сме купили. Бебетата ще са повити с дебели одеала и аз мисля на ръце в колата, болницата е сравнително близо. Интересува ме какво да купя кошница или столче за кола или е

При нас кошът за новородено от количката става и за колата. Имаме допълнителни накрайници и се ползва 2 в 1. Предстои да сглобяваме скоро количката и мога да направя снимки, ако някой се интересува.

# 397

При нас кошът за новородено от количката става и за колата. Имаме допълнителни накрайници и се ползва 2 в 1. Предстои да сглобяваме скоро количката и мога да направя снимки, ако някой се интересува.

Намерих някаква много стара тема в бг мама за столчетата за кола. Кошница и столче за кола явно е едно и също. Joy

А кош за новородено трябва да е зимния кош на количката. Пише за зимния кош за новородено, че не било безопасно за кола. Онзи ден в един магазин, консултанта каза на ММ, че инвестицията за столче за кола трябва да е по-голяма дори от тази за количката. Ето една статия. Може да е полезна.

http://kidsonboard.bg/kakvo-stolche-da-izbera-za-bebeto/

# 398
Кошниците за кола за новородени са от 0 до почти 1г (около 9 или 13кг.не си спомням точно) Задължително бебето се вози в столче(0+кг) за кола или кошницата. И то по посока, обратна на движението. На ръце, ако ще и за 200м е безотговорно, никога не се знае дали някой няма да връхлети върху автомобила ни. В някои болници още преди 7г ме предупредиха, че не изписват бебето, ако не е донесена кошница, включително и в нашата, която е общинска. И на мен болницата ми е на 5м.но винаги бебето/детето е пътувало закопчано. Случвало се е напоследък каката да се вози без повдигаща седалка, но задължително е закопчана с колан.

# 399
Здравейте , аз съм добре вече не ми е високо кръвното , но имам болки в главата. На систе ми и тонове сме. Нямам контракции. Още два дена сме тук после ще ме изпишат , живот и здраве. Благодаря , много. Начало на премекселия ли нещо такова казаха , не запомних името и нямам време от болки в главата да се ровя в нета. Като гледам телефона , очите още повече ме болят. Слава богу , бебчо е добре тоновете са идеални , плода се движи активно , това за нас в момента е най важно. А за болките в главата сега рязко спадна и още организма уж не бил свикнал.... Днес станахме 31+0 . Моля се силно още пет седмици и 5 дена най малко. За сега не ми казаха дали ще съм със секцио с това кръвно , но мисля , че ще съм и се надявам да съм.
Mm happiness как си , как са бебетата?

# 400
Kaderay27 радвам се че си по-добре и са успели да овладеят кръвното 🤗 Явно започваш да развиваш прееклампсия - често се проявява по този начин с високо кръвно, в изследванията със загуба на белтък в урината и подобни. Ако се наложи изваждане по-рано заради това състояние най-вероятно ще е със секцио. Имам приятелка, която роди така в 32 седмица, защото състоянието в един момент става застрашаващо и за майката и за бебето, но при нея тогава го установиха и изобщо нямаше време да се пробват да го овладяват. Да я видиш сега тяхната госпожица каква фурия е 😂

Хубаво е че са те хванали навреме и са реагирали и закрепили положението! Ще те следят и наблюдават стриктно и ще ти стискаме палчета да сте 2 в 1 поне още няколко седмици 😘

Относно комплекта за изписване - има такива с най-необходимите неща като боди, ромпърче, ръкавички, шапка и топла пелена. Не е нужно да са от 10 части.. А пък може и сами да си сглобите, има толкова яки неща по магазините 😎 На няколко лекции съм била и на тази тема казаха, че точно това е най-подходящото облекло. За зимните бебета акушерката преценя в деня на изписването, в зависимост от температурата навън, дали да сложи и бодито и ромпърчето/гащеризончето с дълъг ръкав. И аз не мисля за много удачно да се облича рокля и чорапогащник на толкова малко бебе, но всеки сам си преценява. Столчето/кошчето за кола е задължително и от Токуда казаха, че без такова не изписват.. ние сме на 3-4 минути от болницата и вече сме взели столче, което да може да се слага с адаптори на шасито на бебешката количка за да не трябва да го мъкнем на ръка 😄

Моята беба не ми казаха на последния преглед как се е завъртяла, но аз познавам по хълцането 😂 в момента е напречно и главата й е от дясната страна 😄 Но онзи ден беше главично, така че още се върти, аз точно влизам в 30та седмица.

# 401
Няма такова нещо за Токуда !Моя близка приятелка я изписаха в четвъртък , кошницата за кола си беше в колата заедно с базата , бебка си беше в порт бебе , никой не е идвал до колата да проверява дали има кошница 😂

# 402
Кадерай, радвам се, че нещата вървят на добре. Ще ти стискам палци да издържите още няколко седмици! Пиши ни след няколко дни пак как си, като се поосвестиш.

Мойта щерка е априлче и я изписаха с рокля и чорапогащник, такъв беше комплектът за изписване. Много части имаше и действително са излишни някои. Но отгоре беше завита в дебела пелена, тогава не беше никак топло. Така че тоалетът остана да си го гледа акушерката, която я е обличала. Grinning След като няколко години я издокарвах в рокли и тоалети, сега искам нещо истински бебешко - ританки и гащеризончета, пеленки и одеалца. Не ща да правя бебчо на голям човек. Той после и без това ще стане такъв, а ще ми е бебе късо време, ще му се радвам на бебешкото! Heart Eyes

# 403
Аз написах точно това, което са казали на лекцията.. не виждам нищо смешно 🤷🏼♀ Не съм твърдяла, че ходят до колите да проверяват или подобни щуротии..

Няма такова нещо за Токуда !Моя близка приятелка я изписаха в четвъртък , кошницата за кола си беше в колата заедно с базата , бебка си беше в порт бебе , никой не е идвал до колата да проверява дали има кошница 😂

# 404
  • Вестерос
Аз мисля да взема вътре и там да сложа беба в кошницата и да си я занесем до колата.

Кадерай, радвам се, че си добре. Снощи и аз си мислих за теб. Почивай си сега!

Общи условия

Активация на акаунт