Любители на котки - Тема 177

• 28 124
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • До морето...
MianaNia,розова муцункаа🥰

# 196
При нас е едно и също.Лошото е,че вече свикнах с това да пия кафе сутрин с 7 или 3 кг тежест,или сбора им.

# 197
На колко месеца се кастрират мъжките котета ?

# 198
  • София
В темата (вкл. аз) успешно сме кастрирали на 5 м.

# 199
Без да споря, моите ветеринари препоръчват след 10 месеца, но и двамата едва ги дочаках до 10, така че си е въпрос на лична преценка

# 200
  • София
Моите са кастрирани малко преди навършване на 8м.
Имаха бегли белези за разгонване. Не са маркирали, но си скачаха взаимно по гърбовете.

# 201
Моя Тобчо пак е болничък.Много кекави котенца ми се паднаха.
Киха,кашля изгуби си гласчето има и лош дъх, водих го на лекар казаха ми котешки ринит и ми дадоха една паста Диалозин, но никакъв ефект не виждам от нея- 4 дена я приема.

И аз се чудя какво е това лекарство, що не ми излиза в търсачката... То било Диазолин. Не го бях чувала до сега... Би ли споделила каква е дозировката за коте? Колко тежи Тобчо? Моето малкото Джери разви едем на главата, мисля че такъв антихистамин ще му дойде добре.

А, да не са ти казали ринотрахеит? Rolling Eyes Може ли да го снимаш това лекарство?

# 202
Кастрирах, Зе на 7 месеца, по преценка на вет. Прегледа го и каза, че мандаринките му са слезли и вече е готов. Но това не го направи нито по-любвеобилен, нито по-кротък. Препуска като кон по двата етажа. И оттам идва и другата ми мъка. Не наддава изобщо. 3кг и 200г, а вече е на почти 11 месеца. Но как да наддаде като не се спира, постоянно бяга. Гледах едни таблици из нета и за неговите месеци и порода трябва да е поне 4,3- 6,8 кг , а той е един хилчо. Не знам какво да го правя.

# 203
Моето котараче има значително подобрение, дано се оправи съвсем ! Дори може напълно домашно лечение с антибиотик да изпишат днес.
Засега е на лечебна храна, хапва, гали се, играе и ходи по нас. Благодаря ви за стиснатите палци и лапички !
Ще се консултирам с ветеринар относно кастрирането, след като е толкова индивидуално.

# 204
Моят писан продължава все така да лакомее и дебелее. Поне от време навреме заиграва футбол с топчицата. Иначе все така дремуца по цял ден. Та не знам дали не е по-добре спортен котак от дебеланчо. Преди две седмици си направи редовния есенен цистит. Еми, няма гледане с ехограф. Разчитахме на опит, че всяка година антибиотикът си работи. А онова руското лекарство за песъчинки вече го нямало… има алтернатива, но бая по-скъпа и неизпитана.
Идиличен петък (да кажа, много умно коте е, не съдете по снимката 😁)

# 205
При първи признаци на разгонване.
Финдъс беше кастриранна 9 м.Макар,че британците се развиват напълно на 2 год възраст иглавите им растат до тогава,а и той не беше разгонен.Но избързах🙁
Закари го чаках и точно на годината му го кастрирах първия път.Пак без признаци на разгонване.

# 206
  • Ямбол
Здравейте, от скоро съм горда осиновителка на малка сладурана.
И понеже ми е първо коте, вашата тема ще ми е много полезна.

Да представя историята на Чери Simple Smile
Отишла в ръцете на един добросъвестен човек докато работи нощна смяна на една бензиностанция.
Приютена и след това осиновена от нас.
Хората бяха толкова мили, че ни я предадоха с цяла торба пълна с храна, играчки та даже и котешка тоалетна + пясък. Очарована бях!

Вече се развихри и започна да се чувства господарка на всичко и всички.
Супер игрива и много закачлива (ръцете са ми целите надрани от мили закачки Stuck Out Tongue )
Предполагаема възраст почти 3 месеца.
Име Чери.
С паспорт и личен лекар.

Ето я и нея.

Излегнала се на масата в хола.
Скрит текст:

Напада ми саксията /която се наложи да преместя/.
Скрит текст:

Уморена след игра Grinning
Скрит текст:

# 207
Голям сладкиш ❤ Здрава и щастлива да расте Simple Smile

# 208
Чери е бонбон Heart Eyes  Да се радвате на компанията си дъъъэлго.

# 209
Милата сладка Чери !Много прилича на моята Фи

Общи условия

Активация на акаунт