Любители на кучета - 131

• 32 574
  • 718
  •   1
Отговори
# 195
Попринцип си спи дълбоко, в последно време стана така, явно жлезата.. А към по запознатите, ако възпали жлезата така, нормално ли е да има "треска" голямо треперене голямо чудо... На колко време е хубаво да се ходи на лекар, за да се изтисква, за да не се стига до такива неприятни ситуации за него.. Защото това стана за 2 дена и докато разберем (то дано е от това де)

# 196
  • София
Не знам дали и мен питаш, но... личи си, когато е за изстискване - Буба започва да си ближе дупето по много специфичен начин (издава странен звук, все едно го сдъвква), освен това и да го отърква в земята (все едно да го избърше). Абе, познава се, определено. Секретът не се събира за два дни, но може досега да не сте забелязвали какво става... Казват, че ако поддържаме твърд изходен материал, по-рядко се налага изстискване; при нас се случва на 2-3 месеца веднъж.
За възалението и треската обаче не знам.

# 197
  • Бургас
Според мен не е от жлезата, а от разгонена кучка наоколо.
А като няма нищо друго, ветеринарите обикновено гледат и изстискват жлезата, да не е без хич.
Наблюдавай и виж дали ще се успокои - ако не, не е в жлезата причината. Особено ако души пред вратата и иска да излиза навън.

# 198
Здравейте отново, имам едно питане

От няколко дни чета из сайтове за маслото от сьомга като добавка към редовното хранене за здрава козинка. Причината е че на кученцето ми страшно много му пада козинката, някой от Вас давал ли е такова масло  и дали има поне малък ефект?

# 199
Аз давах в грозния период на Айк. Или маслото помогна или просто го израсна. Но пък страшно му харесваше. На чихи Лола също ( разделихме бутилката с нея) Общо взето наблягаме на храна с риба заради козината, която е важна при шпицовете. И да питам много ли сгреших, че смених Акана 70-30% протеин, за такава 50-50%. Просто я обърках заради синия цвят на опаковката. Че и от големите, 6 месеца ще я яде. 🙄

# 200
Тони, определено нещо батковците са объркали в програмата, ама пусто не признават какво Wink
А и нашата хубавица си има и генетично наследство- майка ѝ е известна с отмъстителността си( редовно им прави бели на техните), та може и нашата да е закачила някой такъв ген...Но, се опитваме да работим. Днес например с големи терзания я оставих гладна и познайте дали не засмука гранулите, още докато ги сипвах в купата...

# 201
Жаклина, ние вече 7 месеца даваме масло от сьомга и не виждаме ефект върху козината. На периоди пада, на периоди е добре положението, та не знам в нас ли е проблема, но вет казва да продължаваме да даваме.

# 202
Масло от сьомга давам от ноември до март.Сутрин върху гранулите, страхотно и харесват на Лори- така ,,овкусени".Много добре действа. Сега я мъча с едно прахче/ пак върху гранулите/- за почистване зъби.Хич не и допада тази свежест...🙂

# 203
  • Бургас
Я дайте някакъв линк към това масло. В Зооплюса дали има? У нас е страшен космопад, такова чудо не помня да е било. Всеки ден по половин торба козина събирам.

# 204
  • София
Аз съм скептична с изстискването на жлезите. В три държави съм живяла с кучета и само в БГ го практикуват.
Ако има изтичане на секрет, миризмата е много характерна и не  може да се сбърка.
Обикновено, правилното хранене и движение са превенция.

# 205
  • София

Сърдит, надупен, че е ходил на баня... днес вече е мил и любвеобилен 😂

# 206
Tintina, аз не разбрах за конкретно масло ли питаш, но продават във всеки по-голям Зоо магазин. Най-изгодно съм взимала от тук https://chetirilapi.com/product/huile-de-saumon-100-maslo-ot-syomga-1-l, а най-изгодно изобщо съм виждала в Декатлон (за изнанданите, нали има секция за ловни кучета) - https://www.decathlon.bg/p/325947-166558_hranitelna-dobavka-za-k … t-syomga-1-l.html , но никога го няма налично във физически магазин, а често го няма налично и за онлайн поръчка. Доскоро беше около 20лв., но явно са го увеличили.

# 207
# 208
Имах гости днес.
Открийте кучето!

Ти какво правиш там?

Хм малко е тесничко за двама

Добре де, ще те почакам още малко

Тук със сигурност е по-широко

# 209
  • Бургас
Цветята ли да гледам или кучета, то голяма красота!

Общи условия

Активация на акаунт