Любители на кучета - 131

• 32 555
  • 718
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,
не съм писала в темата, но откакто се помня сме били с куче в дома. Настоящата кучица кара 10-та година. От известно време започна да диша тежко (като при жажда). Ветеринар (с твърдение, че е кардиолог) след кардиоехография откри дегенеративни промени на митралната клапа и силно уголемено сърце. Предписа диуретик за всекидневно ползване.- Освен че кучето се смали (течността, която изхвърля, очевидно топи мазнина), но и стана крайно безжизнено (допускам, че е със свалено кръвно налягане). И сега си имаме едно пухкаво безжизнено парцалче. Уверена съм, че назначеното лечение е грешно. При хората диуретик се предписва при нужда, а не всекидневно. Моля за насока за специалист - по възможност кардиолог.

ПП/ Говорих с близка - биолог по професия. Тя препоръча Университетската клиника към ЛТУ.

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 17:27 от Шарлот

# 601
  • Пловдив
Шарлот, от кой град си?

# 602
# 603
  • София
И на нас са ни препоръчвали клиниката към Лесовъдния, там все пак учат ветеринарите. Бих отишла на поне две места, ако съм наВаше място. Уви, не мога да помогна с конкретен доктор, дано не ми се и налага да търся. В многопрофилната в Горна баня знам, че имат най-модерно оборудване, може би има смисъл да се провери и там.

# 604
  • тук-там
В Горна баня се отделиха от ЦВК. Ние сме много доволни от ЦВК. Защо не пробвате там? Би трябвало да имат кардиолог.

# 605
За ЦВК съм чела лоши отзиви в котешката тема, но и отзивът е нещо субективно - има трудни случаи, в които лечението ще е неуспешн навсякъде. Благодаря МТЗ!

# 606
  • София
От ЦВК има доволни и недоволни. Аз съм от вторите, но ако ме пратят нашите втеринари при конкретен лекар там, може би ще отида. Без надеждан препоръка за някой конкретно, не мисля, че бих разчитала на тях.

# 607
Аз съм много доволна от клиниката в Горна Баня.

# 608
  • Sofia

ето ни отдавна не сме се появявали. Здравейте на всички
Внучетата вчера и днес бяха в къщи и това е "Мото Чели" та Чери се оказа на Ангелинка

# 609
  • Пловдив

Саске на 3!

# 610
  • тук-там
Красавец! Да му изям ушаците Simple Smile

# 611
Снощи тази лигла ми беше на гости

Преди две седмици мина през операция за кастрация и много я гуших че ми беше мъчно ( одобрявам, но бях емоционална). Интересно ми стана, че не беше с яка. С някакъв сребрист спрей бяха напръскали коремчето ѝ само. Свалиха конците няколко дни по-късно и сега има малко белегче.
Айк искаше да си играят, но тя не беше въодушевена изобщо и той беше много нещастен.
Неволи кучешки ❤

Честити три Саско, верно да му изяде човек ушите 😍

# 612
Ах,Саске!Шошко!Принце!!!Честито да си, прекрасно момче!Радвай своите хора!Здраве и щастливи съвместни дни!Обичаме те, братовчеде!

# 613
  • Sofia
Саске, честит да си, красавецо!
Да си слушкаш хората и все такива торти да ти правят!

# 614
  • София
И една къпана кифла да ви покажа. Рева като на заколение.

Общи условия

Активация на акаунт