Любители на кучета - 131

• 32 308
  • 718
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте! Попаднах на приложение за кучешки приятелства, може да се хареса на някой тук а и да се съберат и повече кучета 🐶 казва се Pawmates🐾

# 676
Здравейте, ориентирали сме се към ”той” / мини пудел, но според моя позната това е изкуствено селектирана порода и съответно, имат много здравословни проблеми. Някой ама ли подобна информация?

# 677
  • София
Повечето известни породи са изкуствено селектирани.
Има много информация за потенциални здравословни проблеми на всяка порода.
Сериозните развъдчици, чрез селекция, минимализират генетичните проблеми. Пак не е гаранция обаче.

# 678
Здравейте, ориентирали сме се към ”той” / мини пудел, но според моя позната това е изкуствено селектирана порода и съответно, имат много здравословни проблеми. Някой ама ли подобна информация?
14 години живя нашия Мъник. Бяло той пуделче. Не е имал здравословни проблеми, освен с аналните жлези. Почина от старост... За мен това е най-лесната за гледане порода кучета. Много умни и същевременно непретенциозни, а и не пускат косми.

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 08:33 от amy_nka

# 679
Минавам да предам сърдечни поздрави от милата Стела и козуначето Маги!Няма как да сте забравили колко им стискахме палци ...и как се радвахме като се закрепи душицата!Ето какво ми писа:,,Добре сме, Маги си старее на спокойствие, търкаляйки се по диваните вкъщи, обгрижваме се и се държи милото ми - има живец в нея определено.   Не съм активна последните месеци нито в четене, нито в писане - днес случйно отворих и гледам ново съобщение! Моля, предай поздрави на момичетата и косматковците в кучешката темичка! Весели празници и много здраве на всички деца и кучета вкъщи!"❤️

# 680
  • София
Прекрасно Heart Heart Heart А аз, овцата, миналата седмица се сетих за тях и си викам "няма какво да натъжавам темата" - реших, че знам какво е станало Simple Smile

# 681
  • sf
Радвам се за Маги, мисля ги от време на време.
Нейо пострада вчера, на разходката сутринта си обърна нокът на предна лапа, ама до дъно, текна кръв, прибрах го на ръце. Промих го, нокътя още се държи, но не стъпва на лапата. Един жален, жален, придвижва се на три крака. Като се опитва да пишка и аха да падне. Миличкият ми той.

# 682
  • София
Ако го боли, може би могат ветовете да му помогнат?

# 683
# 684
Еха,! Марси/Марсел с прекрасна фотосесия!❤️

# 685
  • Mediterraneo
Донси, на Рейна скоро й се беше счупил така нокътят, до дъно, с кръв. Не съм я превързвала, тя постоянно се ближеше там и много бързо заздравя, 3-4 дни накуцва. Не съм третирала с нищо, ветеринар ми е казвал, че е по- добре да си се ближе, така се самолекуват.

# 686
  • София
Марси тренира за момента на официалните презентации когато ще си търси дама Simple Smile Я кажете как се става сводник на куче?ММ отказва да го кастрираме на този етап.Мъжка солидарност -хаха.А пък хормона го удря все повече и се замислих

# 687
  • Пловдив
Опази боже от пишман развъдчици.
С родословието в официалния клуб на порода в БГ, или в ако няма в БГ в близките страни.
Изледвания за наследствено предавани при породата заболявания.
Обикновено собствениците на женското куче избират партньора ,освен ако мъжкото не е супер титолован шампион(съответно търсен за партьор за разплод).
Марси на колко състезания е участвал?!
Ренгенологични изледвания за тазобедрена дисплазия и/или луксация на пателата изискват и навършването на
определена възраст(различна е при различните породи).
За кокерите изследване на зрението (предразположени са към катаракта)и състоянието на клепачите(изпадане на клепача) също е желателно за допуск до разплод.
Всеки клуб може да има и допълнителни правила/изисквания.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 13:54 от whitefang

# 688
  • Бургас
Само мъчите животните с тази некастрация "на този етап".
За да е щастлив един мъжки, трябва да си удовлетворява нагона като му се прииска, а той не може. Оттам следва едно непрестанно клатене на каквото види и драми с нервната система, вашата и на кучето. На съседа кучето от подобно клатене си докара възпаление на пениса, та стигнаха и до инжекции.
Близка приятелка имам с безпородно куче, баща й "не давал", щото щял да стане "п...л". Една спокойна разходка не можем да си направим, постоянно се катери по Елза, особено в периоди на много разгонени женски наоколо.
Ако пък го пуснеш "веднъж", за да си удовлетвори нагона, положението става още по-зле.
Кастрирайте си кучето за ваше и негово добро!

# 689
  • София
Нещо отидохме в тон,който не ми е по вкуса...Марси има родословие!От чужбина.Тъй като в България породата в чист вид почти липсва.И това не го задължава да участва в изложби.И това че не участва по изложби  поради наше собствено решение,тъй като не сме фанатизирани от темата,не значи че не е ок.Наясно съм с всички генетични изисквания и проблеми от диванното развъждане.Самата аз се сблъсках с този проблем и доста дълго време търсихме нашето куче именно за да избегнем проблеми от здравословен характер.И проблем е не Марсел с неговия ген, а всички останали ,които се занимават с безразборно развъждане.Марси никога не е атакувал  да тормози някакви женски и да им пречи на разходката.Доста уравновесен характер е.И в тоя ред на мисли аз пък мога да се оплача от некастрираните женски които се влачат по разходки и провокират останалите кучета.Без значение дали са кастрирани или не....Така че,моля да запазим добрия тон и да не прибързваме с изказванията.Още повече след като никъде не е задаван въпроса"да кастрирам ли кучето си ?" Wink

Общи условия

Активация на акаунт