Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 216
  • 758
  •   1
Отговори
# 240
  • В царството на игрите:)
Някой да е ползвал термо-визуална диагностика за проследяване?  Впечатления?

# 241
Алик,
Ако си избрала категорично болницата, в която ще се лекуваш, мисля че е по-добре да не минаваш на онкокомисия при тях преди да си завършила с консултациите и хистологиите. Когато имаш всичко, тогава подаваш и тези документи, за да ги вземат предвид евентуално при определяне на лечението. Защото, ако комисията вече ти е определила с протокол даден вид лечение, а доц. Консулова изкаже друго мнение, то не е ясно дали ще го вземат предвид. Да не говорим, че е много субективно какви са отношенията помежду им.  
Ако не си категорична в избора си на болница, то може да минеш и на друго място комисия и с техния протокол-решение да започнеш лечението, където прецениш. Не знам, просто си разсъждавам как аз бих постъпила?
Може би Чайлд ще ти даде по-адекватен съвет. Тя скоро мина през подобно нещо, мисля!
Приветка,
Аз пия масло от черен кимион за подсилване на имунитета и омега 3  на капсули. Мисля да ги редувам с някаки добавки на основата на алое.  От време на време пия калции или витамин Д за костите.
Не знам дали е правилно, но почерпих малко инфо от чужди групи и там много хвалят маслото от черен кимион, ама не това дето е  като салатно олио, а силно концентрираното. Тук съм го купувала от Зоя.бг.
Милмич,
И аз се интересувам от този вид диагностика. Не знам до колко може да се вярва обаче? Преди време бях ходила на нещо подобно. На Патриахрха им беше офиса и си беше пълна смешка.Вързха ми два електрода на ръцете и чрез програма ми извадиха една разпечатка с инфо как ми фунционират всички органи. Към онзи момент аз имах проблем с щитовидната жлеза, а те казаха, че там всичко е  наред.
Може би това е различно? Преди няколко дни във ФБ една дама беше дала линк . Ето това : https://termo.web.bg/. Ще се радвам някой да сподели лични впечатления.

Моите рани хич не изглеждат добре тази сутрин. От мазилата марлята се беше залепила и бая зор видях да я отлепя. Сега съм напръскала с Циктридина и отгоре съм сложила голяма марля, но без да се бинтовам, за да не залепва и да държи суха раната. Да видим до утре как ще е и ще ходя да го погледнат.

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 11:54 от Mollly

# 242
Mollly, може би е добре да се прави марля с браунол първо,  знам че и Терезиън оил е добро за рани, и на спрей го има.

И аз искам да купя масло от черен кимион на мама, но лекарката ми каза, да не пие нищо допълнително, за да не се товари черния дроб и да се изменят асат и алат.

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 15:03 от .skip.id.

# 243
Момичета мойте дилеми край нямат.Днес говорих с хирурга(жена е ) и насрочи дата за операция 23 ноември.От самото начало а и от преди като сме говорили все набляга на импланта.Хубаво даже било и на двете да сложим ама разбираемо за мен си е скъпичко.Много добре щял да ми седи.Попитах я няма ли как да запазим гърдата?Ами предвид младата ми възраст и агресивноста на тумора не можело.Самият тумор е хормонозависим G1 ki-9% ,1 стадий без метастази.3-4 скенера вече чисти .Аджеба сега се чудя какво да правя.Не трябва ли пластичен хирург да го слага.Кой да търся за второ мнение и имали смисъл въобще,като все нямат свободни часове.Мен това ме дразни,че много струвал като цена но аз съм млада как ще се възприемам без гърда(нейни думи).Моля ви давайте съвети как пък все съм на кръстопът,но някак се чуствам недоверчива.

# 244
  • В царството на игрите:)
Момичета мойте дилеми край нямат.Днес говорих с хирурга(жена е ) и насрочи дата за операция 23 ноември.От самото начало а и от преди като сме говорили все набляга на импланта.Хубаво даже било и на двете да сложим ама разбираемо за мен си е скъпичко.Много добре щял да ми седи.Попитах я няма ли как да запазим гърдата?Ами предвид младата ми възраст и агресивноста на тумора не можело.Самият тумор е хормонозависим G1 ki-9% ,1 стадий без метастази.3-4 скенера вече чисти .Аджеба сега се чудя какво да правя.Не трябва ли пластичен хирург да го слага.Кой да търся за второ мнение и имали смисъл въобще,като все нямат свободни часове.Мен това ме дразни,че много струвал като цена но аз съм млада как ще се възприемам без гърда(нейни думи).Моля ви давайте съвети как пък все съм на кръстопът,но някак се чуствам недоверчива.
А защо операцията ви трябва да е кардинална, а не частична. При този тумор не е оправдано махането на гърда и поставянето на имплант според мен.

# 245
А защо операцията ви трябва да е кардинална, а не частична. При този тумор не е оправдано махането на гърда и поставянето на имплант според мен.
  Заради младата възраст и агресивноста на тумора ми обясни.Лезиите са две но пък са малки размери.Но все пак думите и не ми вдъхнаха доверие.

# 246
Каква агресивност при G1 и Ки 9% ? Освен ако са ти много малки гърдите, ама чак пък толкоз малки?
Колко е голям тумора Сис?

# 247
Каква агресивност при G1 и Ки 9% ? Освен ако са ти много малки гърдите, ама чак пък толкоз малки?
Колко е голям тумора Сис?
Mоли две лезии са едната около 7мм другата май по -малка, обаче на различни места.Аз не държа да се запазва гърдата,но думите и не съответстват със това което е.Тя    преди не можа да разчете резултатите ми и го определи като тройно негативен.Та от там  още започна недоверието ми в нея.Давайте съвет с кой лекар да се консултирам?

# 248
  • Русе
Хатър в Панагюрище.
Какъв агресивен тумор с тия параметри?????? Кажи й името, че да я знаем тази лекарка. То вярно хирурга не е онколог, ама чак пък толкова незнание...

Личното ми мнение е, че щом са две лезиите, да се махне гърдата. Може да се изчисти на 80-90 %, да се запази зърното и да се сложи имплант в една операция.

# 249
Аз съм останала с впечатление, че точно на млади пациентки се правят органо съхраняващи операции. Щом на мен( бях на 45 и с ки- 50), първия път ми оставиха гърдата....Сис, бягай при друг за мнение. За Хатър отзивите са много добри( след като Романски не приема, тя май остава най- доброто решение).

# 250
Хатър в Панагюрище.
Какъв агресивен тумор с тия параметри?????? Кажи й името, че да я знаем тази лекарка. То вярно хирурга не е онколог, ама чак пък толкова незнание...

Личното ми мнение е, че щом са две лезиите, да се махне гърдата. Може да се изчисти на 80-90 %, да се запази зърното и да се сложи имплант в една операция.
    Ели докторката е Балабанова върви в комплект с проф.Делийски.Аз пък това не я питах дали ще запази зърното.Помня ,че в предишни разговори беше споменала ,че няма как да го запази.Др.Хатър как да се свържа с нея и какво трябва да си взема документацията и с нея да отида.

# 251
  • Русе
Аз не съм била при нея, но ще пиша на съфорумка, която оня ден се оперира при нея, да влезе и да каже.

# 252
  • София
Сиса, мисля, че при мултифокален тумор (на няколко места) наистина се маха гърдата, но защо не вземеш още едно мнение. Твоят тумор дуктален или лобуларен е?

# 253
Аз не съм била при нея, но ще пиша на съфорумка, която оня ден се оперира при нея, да влезе и да каже.
Ели пиши и да видим какво ще каже.    Олив моят е май такъв мултифокален на няколко места иначе дуктален.Само тази др.Хатър ли е из София няма ли някой.

# 254
  • Русе
Писах й, но тя и друга съфорумка ти е писала за Хатър.

Има, разбира се. Писах ги преди ден-два.

Общи условия

Активация на акаунт