Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 204
  • 758
  •   1
Отговори
# 255
Аз съм останала с впечатление, че точно на млади пациентки се правят органо съхраняващи операции. Щом на мен( бях на 45 и с ки- 50), първия път ми оставиха гърдата....Сис, бягай при друг за мнение. За Хатър отзивите са много добри( след като Романски не приема, тя май остава най- доброто решение).
    Така ще направя утре ще и звънна.При мен са две лезии ,но тя не ги изкоментира тях,а това че бил агресивен тумора,та за това да слага имплант.

# 256
Здравейте .
Писах писах и се изтри.
Днес ме извикаха в онкологията на ехограф да го разглеждат.
Доктора после пусна разчетката формация суспектна за Са .
Препоръка за кор биопсия.
Онколога казва, че мога да правя операция направо и да махам гърдата.
Не отидох до проф. Днес, защото там е ясно ако реши ще ме вкара в понеделник и вторник на операция. Според всички друг лекар в онкологията няма да се навие да ме оперира или биопсира.
Приятелка ми препоръча млада хируржка в ИСУЛ и утре ще видя тя какъв подход предлага.
От това търчане съм очарована от младите лекари като отношение. Отзивчиви и съпричастни, без да те мотаят с желание да помогнат.

# 257
Сисе, и аз съм оперирана от д-р Хатър.

# 258
Сисе, и аз съм оперирана от д-р Хатър.
  Роси пиши ми налично

# 259
Ех, Рени ! Така се зарадвах като писа, че са мастни образувания....
Ти сравнително скоро си приключила активното лечение, ако не бъркам? Това сега рецидив ли ще да е или съвсем нова гадина?
Не иска друг лекар да те биопсира, за да не счупят хатъра на професора явно.
Гуш и много кураж !

# 260
Аз съм една от малкото тук без химиотерапия.
Беше в много начален стадий, без да е излязъл от каналите. Разминах се тогава с лъчетерапия и хормонотерапия.
Засега го определят като рецидив, но никой не знае какво ще е този път.

# 261
Рени, успех в лечението, дано се окаже нещо по-безобидно! Ти не си ли имала поне лъче, а ми се върти в главата, че беше на Нолвадекс.
Криворазбрана лоялност е това да не искаш да поемеш пациент на шефа си си за да не засегнеш егото му.

Сис, сменяй лекарката. Още в началото ти казах, че туморът ти е е минимално агресивен, но заради двете формации по протокол следва мастектомия.  Тази онколожка не знаеше как да разчете хистологията дори. Въртят се като пиле в кълчища около твоя случай, който не е нещо невиждано и сложно.

# 262
  • София
Рени, прегръдки, знам какво е да преминаш през това отново, стискам палци да е леко!
Помисли за мастектомия и реконструкция.

# 263
Рени, гуш!
Ние с теб, бяхме почти по едно и също време, май...
Не се плаши- мен ме повтори, ако си спомняш, но вече почти съм забравила че и това ми се е случвало. Нареваваш се, стискаш зъбите, правиш каквото трябва и продължаваш напред. Направи си план, намери си доктор на който имаш абсолютно доверие и действай!

# 264
Рени, успех в лечението, дано се окаже нещо по-безобидно! Ти не си ли имала поне лъче, а ми се върти в главата, че беше на Нолвадекс.
Криворазбрана лоялност е това да не искаш да поемеш пациент на шефа си си за да не засегнеш егото му.

Сис, сменяй лекарката. Още в началото ти казах, че туморът ти е е минимално агресивен, но заради двете формации по протокол следва мастектомия.  Тази онколожка не знаеше как да разчете хистологията дори. Въртят се като пиле в кълчища около твоя случай, който не е нещо невиждано и сложно.
Хирурга не можа да разчете хистологията същата дето ще ме оперира и вика ,че е агресивен.Др.Хатър ми даде час за 10 ноем.ще видя и тя какво мисли.

# 265
И на тази лекарка не и хареса плътността, но и тя ме праща при Гаврилов, така че днес ще трябва да се пробвам да се добера до него .

Помня и на Олив, и на Люба че се повтори, а и за Чайлд не можех и да повярвам че пак намират нещо, че е успяло и да пробие до лимфа.

# 266
И аз като Рен, вчера писах два пъти. Единият път ми се изгуби, а вторият ми падна батерията. Пиша от тел.светнете ме как да запазвам текста преди да го публикувам, моля!
Сис, G1 и 9% Ki, това не е Агресивн тумор. Както са писали момичетата,  при повече от една лезия се води мултифокален. Възможно е да са повече от два и да не ги засича образната диагностика. Протокола е мастектомия.
За операцията ми при доц. Маслянков.
Адмирации за прилагането на сентинелна биопсия. За гр.София не съм чела друг да я прави, въпреки наличното оборудване в няколко болници. Недоволството в моя случай е: при явни признаци за метастзи в лимфните възли, както  се оказа по-късно, се прави аксиларна дисекция, а той ми направи сентинелна биопсия.
Когато обсъждахме втората операция за аксиларна дисекция ми предложи мастектомия. Цените в края на м.юли за два вида импланти са: 850 и 1000 лв. бройката. Ако е необходимо се слага платно за 500 лв. Избор на екип - 900 лв. Когато ме оперираха, жена от съседната стая си направи двойна мастектомия при него. Тя писа преди две или три теми и мнението й беше много добро за резултата.

Последна редакция: чт, 03 ное 2022, 12:59 от Kasabi

# 267
И аз като Рен, вчера писах два пъти. Единият път ми се изгуби, а вторият ми падна батерията. Пиша от тел.светнете ме как да запазвам текста преди да го публикувам, моля!
Сис, G1 и 9% Ki, това не е Агресивн тумор. Както са писали момичетата,  при повече от една лезия се води мултифокален. Възможно е да са повече от два и да не ги засича образната диагностика. Протокола е мастектомия.
За операцията ми при доц. Маслянков.
Адмирации за прилагането на сентинелна биопсия. За гр.София не съм чела друг да я прави, въпреки наличното оборудване в няколко болници. Недоволството в моя случай е: при явни признаци за метастзи в лимфните възли, както  се оказа по-късно, се прави аксиларна дисекция, а той ми направи сентинелна биопсия.
Когато обсъждахме втората операция за аксиларна дисекция ми предложи мастектомия. Цените в края на м.юли за два вида импланти са: 850 и 1000 лв. бройката. Ако е необходимо се слага платно за 500 лв. Избор на екип - 900 лв. Когато ме оперираха, жена от съседната стая си направи двойна мастектомия при него. Тя писа преди две или три теми и мнението й беше много добро за резултата.
На мен ми иска 3500 за един имплант.Аз съм за мастектомия щом се налага но да се аргументира,а не да ми разправя ,че е много агресивен.Имам чуството ,че и те незнаят колко са тези лезии .Ще видя и др.Хатър какво ще каже и ще го решавам тогава.

# 268
  • Sofia
Мултифокалният е агресивен, няма никакво значение колко е Ки-то, да, добре е да е ниско, но това нищо не значи. Вторият ми тумор също е мултифокален, с Ки-67 3% и размер около 9мм. Имам микрометастаза в един възел, даже това, което ми обясниха е, че не е в целия възел, а в ядрото.
Изобщо не бих подценявала мултифокалнистта и да се успокоявам, че не е агресивен. И е много важно какви са му показателите - хормонозависим, хер.
Не ми е добре след първото вливане. От понеделник ме отложиха за вторник, че нещо кръвно и аритмия имах. Касаби, ще звънна при първа възможност. Вчера да не беше в залата за инфузия? Аз едва се довлякох за инжекцията и изписването.
Рен, съжалявам за резултатите. Аз, не знам дали си спомняш, съм противник на Гаврилов и не бих се поколебала да го сменя. Как пък няма да разчитам на негов колега, на когото му е по-важно да не го обиди! Аман от изкуствени светлини, наречени доктори!

# 269
Да спомням си много добре.
И аз не съм от най-големите му фенове.
Не мога сляпо да вярвам на казаното, а при този спринт при прегледа съвсем ставам критична.
Но мисля, че достатъчно време изгубих -цял месец, да чакам да се успокои биопсията и да направя изследването
Дано бързо да се съвземеш и следващият път да е по леко.

Общи условия

Активация на акаунт