Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 246
  • 758
  •   1
Отговори
# 420
Много благодаря за споделеното, много полезно Simple Smile.
За сега май ще си ползвам болничния, само дето не ме свърта на едно място и всеки ден правя дълги разходки. Нали ме мога да вдигам тежко, не мога да се развихря вкъщи да подреждам. Както каза синът ни, на 9 години, ти както ходиш, четричките за три месеца ще се върнат, не за три години:) ( обяснила съм му за лимфите и течността и как ще е необходимо време да си направи нови пътечки, той е запомнил чертички Simple Smile. Вчера беше с мен на разходката.
Слънчев ден на всички 🤗🤗🤗

# 421
Привет мацки, да дам малко прясна информация за епитезите.   От Юли тази година молби за отпускане на епитези се подават в НЗОК, щот' нали имаме право на една първична, една година след нея на постоянна и след това на всеки три години.
В НЗОК София решиха да ми поискат копие от протокола от ЛКК за първичната епитеза,която съм оставила в Социално подпомагане по местоживеене пред една година, и мисля, че всички глухи в радиус от 20 км разбраха, че това дето го искат няма да го получат, но че и без входящ номер няма да си тръгна.
Кураж и сила за всички.

# 422
Привет мацки, да дам малко прясна информация за епитезите.   От Юли тази година молби за отпускане на епитези се подават в НЗОК, щот' нали имаме право на една първична, една година след нея на постоянна и след това на всеки три години.
В НЗОК София решиха да ми поискат копие от протокола от ЛКК за първичната епитеза,която съм оставила в Социално подпомагане по местоживеене пред една година, и мисля, че всички глухи в радиус от 20 км разбраха, че това дето го искат няма да го получат, но че и без входящ номер няма да си тръгна.
Кураж и сила за всички.
Аз имах същият проблем в София за вторична епитеза и на мен ми поискаха този протокол. След като категорично им казах, че са го взели в Социално подпомагане и няма как да им го дам ми взеха копие от ТЕЛК (там пише кой номер е протокола от ЛКК) и след няколко дни ми се обадиха за номер.

# 423
Момичета, излязоха ми резултати от ПКК за започване на лъчетерапията и имам някои занижени стойности :
левкоцити / WBC        6.9       x10*9/L    3.5 - 10.5
еритроцити / RBC        5.14       x10*12/L    3.90 - 5.90

тромбоцити / PLT        332       x10*9/L    130 - 450
ср. Hgb. конц. в ер. / MCHC        329       g/L    320 - 360
Дали това ще попречи да стартирам курса и как да разбирам тези стойности. Операцията ми беше на 26.10. Чувствам се много добре, е ръката ми няма чувствителност на места и трябва да почивам, боли когато прекаля, не е както преди, но не се оплаквам.  И белезите не са малки, но мажа с разни кремчета, да не плашим хората по плажовете:)Очаквах показателите да са в норма.

# 424
  • Русе
Лусе, кое ти е извън нормата, че не успях да видя?
Не би трябвало да я отлагат, ако не е нещо фрапантно.

# 425
Левкоцити, еритроцити, тромбоцити и ср. Hgb. конц. в ер. /

# 426
  • Русе
Стоя, гледам и се пуля и в норма ги виждам

# 427
левкоцити / WBC        6.9       x10*9/L    3.5 - 10.5
еритроцити / RBC        5.14       x10*12/L    3.90 - 5.90

тромбоцити / PLT        332       x10*9/L    130 - 450
ср. Hgb. конц. в ер. / MCHC        329       g/L    320 - 360

Не знам дали сега е по-ясно Simple Smile

# 428
  • Sofia

Не знам дали сега е по-ясно Simple Smile
И аз виждам всичко в норма. Grinning

# 429
  • Русе

Всичко ти е в норма. Кое според теб не е?

# 430
Еми явно филма в главата ми не е наред.
Момичета, много би благодаря 🤗 и извинете за мрънкането.
Не знам защо ги бях видяла занижени и се вкарах яко в джаза, както се казва 😳.
Най-вече реших, че Рачо трябва да е много коварен щом се чувствам добре, а има отклонения в ПКК и защото след като ме изписаха много внимавам какво ям, ходя по много, правя си упражненията, изобщо, стегнала съм се в кръста, както се казва и като не ги видях правилно резултатите си казах - е какво повече мога да направя за момента...
Благодаря много още веднъж ❤️🤗

# 431
Като стана дума за епитези...
Разочарована съм от качеството на Амоена😒
Точно за 1г и се спука🙄
Как от социалното са решили, че на 3г ще ги сменят....
Предната ми е подарък от "Една от 8", обаче сега няма да ми се размине поръчката от АлеЕкспрес. Мацките няма само с мен да се занимават🤗🥰
Абсурд е да дам 154лв за нещо дето се пука от въздуха🥴 Сега ги гледам и като пристигне, ще дам отзиви🤗

# 432
Луси, не се филмирай. Успокой се. Не си помагаш така. Положителна нагласа. Всичко ще е наред. Знам че е лесно да се каже, но пробвай. Успех на всички момичета.

# 433
Луси, не се филмирай. Успокой се. Не си помагаш така. Положителна нагласа. Всичко ще е наред. Знам че е лесно да се каже, но пробвай. Успех на всички момичета.
Много благодаря 🤗🥰

# 434
Здравейте! През 2016г. ми беше отстранен ляв яйчник с тръбата заради киста, която беше с гранична малигненост - бордерлайн. Преди месец лапароскопска операция на десния яйчник и него махнаха същата причина. Епикризата не е готова, но хистологията е готова крайно заключение "LOW GRADE СЕРОЗЕН ТУМОР С ГРАНИЧНА МАЛИГНЕНОСТ (BORDERLINE) НА ДЕСНИЯ Яйчник С НЕИНВАЗИВНИ ЕПИТЕЛНИ ИМПЛАНТИ ПО МАТКАТА, ПЕРИТОНЕУМА И ОМЕНТУМА. ПЕРИТОНЕАЛНА ТЕЧНОСТ С НАЛИЧИЕ НА ТУМОРНИ КЛЕТКИ. РТ3а2 FIGO STAGE IIIA2."
Моля ви личния ми лекар казва "операция веднага много е сериозно", гинеколога ми казва химиотерапия, епикризата я няма и аз съм в паника, никой не ми казва категорично какво следва, а вече са минали над 35 дни от операцията. Благодаря, бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт