Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 18

• 56 820
  • 774
  •   1
Отговори
# 330
  • София
На мен болничният ми го издаде хирургът, не знам обаче дали всички  могат.
Аз съм активно тренираща, възстановяването ми не беше бързо въпреки очакванията ми, първите дни едва ставах от леглото. Болничният ми беше 10 дена, въпреки желанието на лекаря да ми даде 14 дена. Със съботата и неделята станаха всъщност 12 дена. Седмица за мен е малко.

# 331
Аз също ползвах платен отпуск. Шофирах на 15 ден,защото моята кола е с ръчни скорости, ако твоята е с автоматични може и по- рано, стига да не правиш пълен оборот на волана с една ръка. Зареди се с книги и сериали за гледане- голяма скука е. Приготви се за почивка. Първите 2-3 дни са по - неприятни, после става по- леко . Не трябва да се вдига над 4-5кг. Ръцете да се вдигат над главата. На мен ми забраниха и косата да си мия сама, но аз не си представях как ще обикалям салоните с дренажи и си я измих в кухнята. Аз изчаках почти месец и се върнах в залата, не успях повече.

# 332
Моля някой да ми каже горе-долу колко е силна болката в началото и като какво се усеща-мускулна треска ли или нещо друго.Знам,че при всеки е различно, но много ме е страх и искам да съм поне малко подготвена какво ме очаква,по принцип имам среден праг на болка,но пък съм много страхлива😅

# 333
Ами то това е че при всеки е различно. Аз лежах в болницата 6 дни с дренажите защото бях от далечен град а и доктора така процедираше - държеше да има повече престой в болницата. Та тези дни в билницата беше толям кеф ! в стая бях със супер готини момичета( въпреки че 2 от тях си ги махаха…) Вливаха антибиотици и болката беше лека , носят ти хапване , почиваш си… За мен беше като почивка защото съм с малко дете , и да. Ноо като се прибрах първата нощ и на следващия и по следващия ден бях много зле Sad след това вече малко по малко всичко отшумя, и защото малко или много боли и гърдите ти са и странни на вид, може да се изпадне в лека депресия , както при мен Simple Smile Ама защо ги сложих ама защо си го причиних ама това ама онова нооо всичко минава ! Успех и не го мисли толкова . Аз като си гледам снимки от болницата и искам пак хахахах Луда работа ама си беше готино Simple Smile

# 334
Може би почти всички го описват като силна мускулна треска. Аз го усещах като ужасно стягане, все едно имам слон на гърдите си, не можеш да си поемеш по-дълбоко дъх. Първите дни гръдните мускули бяха толкова опънати, че имах чувство, че ще се скъсат.
7-10 дни пълна почивка, ако може да си го позволиш, според мен. Аз карах кола с ръчни скорости на 15 ден, бавничко и с много внимание към волана.
Иначе правя месец след 4 дена и започнаха много да малеят, явно изчезват отоците. Много от вас са писали, че като се отпускат мускулите започват да изглеждат по-големи, това след какъв период, имам ли шанс? Grinning

# 335
Много Ви благодаря момичета,малко по-спокойна съм сега.Аз още от сега се притеснявам дали това няма да е грешка ,но пък ги искам мамка му....Слагам ги и квот-такова 🤷‍♀️

# 336
😁 и моите започнаха да малеят, чак ме хваща яд, че не сложих още. Иначе болката наистина си е мускулна. Както контакциите по време на бременност. Много зависи и от това мускулът е рязан или отлепван.

# 337
Здравейте и от мен! И моята дата при д- р Стоянов наближава с пълна сила и аз, въпреки, че от години ги искам сега започвам да се съмнявам в решението си. По принцип съм холистично настроен човек, занимавам се със спорт професионално и доста интензивно и много се чудя дали няма да се чувствам силно ограничена по отношение на упражненията и движенията, които ще мога да правя. 😵💫
Тези от вас, които тренират интензивно- кога започнахте с йога, разтягане и мобилност( това ми е много важно понеже имам проблеми с гърба), тренировки в зала- с колко кг макс , плуване, тичане?
Също, знаете ли дали анестезиолога ще се свърже с мен преди операцията и кога?

Благодаря

# 338
Здравейте и от мен! И моята дата при д- р Стоянов наближава с пълна сила и аз, въпреки, че от години ги искам сега започвам да се съмнявам в решението си. По принцип съм холистично настроен човек, занимавам се със спорт професионално и доста интензивно и много се чудя дали няма да се чувствам силно ограничена по отношение на упражненията и движенията, които ще мога да правя. 😵💫
Тези от вас, които тренират интензивно- кога започнахте с йога, разтягане и мобилност( това ми е много важно понеже имам проблеми с гърба), тренировки в зала- с колко кг макс , плуване, тичане?
Също, знаете ли дали анестезиолога ще се свърже с мен преди операцията и кога?

Благодаря
Определено първата година ще ви пречат. За долна част по уреди не е проблем. На ръка до момент (тяга) максимум успявам 12.5кг. Бицепс ,трицепс ,рамо са ми на половина тежестите. В противен случай се усеща дискомфорт. Бягане, скачане, разтягане, йога- след 3 месец. Проблемът не е ,че няма да можете, а че може да ги деформирате.  Гърди ми казаха повече да не правя, както и кофички,  в които участва и пекторалният мускул. Лицевите опори също не са препоръчителни

# 339
А в кой случай се реже мускула и в кой се отлепва,и кой е по-безболезненият вариант (предполагам отлепването)

# 340
А в кой случай се реже мускула и в кой се отлепва,и кой е по-безболезненият вариант (предполагам отлепването)

Само Стоянов работи по този метод с отлепването. Разбира се че той е по-безболезнен и щадящ, защото не се нарушава цялостта на мускула.

# 341
Моята операция ще е в Малта,тъй че ще питам моят доктор как работи.Странното тук е,че сутиенът го слагат след една се,след като махнат конните,до тогава стоиш само по лепенки,това малки ме притеснява,даже и бинт няма,нито някаква лента...

# 342
  • София
Това къде го прочетохте? Стоянов слага сутиена още докато пациента е под упойка....

# 343
  • Sofia
"Тук" = "Малта", доколкото разбрах от поста на потребителката.

# 344
Това къде го прочетохте? Стоянов слага сутиена още докато пациента е под упойка....
Как така?

Общи условия

Активация на акаунт