Туристическа виза за САЩ /Тема 4/

• 33 415
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
С всяка кредитна карта може да разплащате без проблем, с международни дебитни също.
А ако все пак решите да носите кеш- лимитът е $10000 за човек/семейство.

# 106
Може ли да препоръчате БГ банка с която може да се разплащате с БГ карта в САЩ или трябва да си носим парите в кеш. Или поне да препоръчате някоя от която сте доволни.
Благодаря !
плащахме с уникредит без проблеми

# 107
За всички, които ще ходят на интервю в посолството е необходимо да знаят някои неща, които никой няма да ви каже. За да посетите САЩ като турист, ви трябва основание. Основанието е покана от приятели, роднини или резервации в хотели, покани за семинари, обучения и т.н. Да предположим, че сте си запазили час за интервю, като преди това сте подали заявление и сте платили невъзръщаемата такса. Отивате в посолството на ул. Козяк в уречения ден и час и носите, освен платената такса и заявлението за интервю, снимки 5х5, паспорт и разни други документи. Какви са те? Доказателства, че сте трайно обвързани с България и че не възнамерявате да останете там! Това са копия на постоянни труд.договори, удостоверения за възнаграждение, удостоверение, че ви се гарантира платен отпуск. Удостоверения за постоянен адрес, удостоверения за раждане на деца, банкови удостоверения/извлечения/референции с наличности по сметките и то не 30-40 лв., а да има някакви хиляди. Нотариални актове за имущество /копия/, ако са на Ваше име. Ако имате кола - също. Или просто от Общината вадите удостоверение за декларирани данни. Всичко това да са четливи копия. Копие на американския паспорт или зелената карта на човека, който ви кани и при когото ще останете. В поканата да пише изрично, че роднините/приятелите ще ви приемат и че няма да ходите да спите под мостовете. Simple Smile И че храната и пребиваването ви са осигурени и няма да се налага да просите. Simple Smile Да, може да ви се струва смешно или странно, но най много САЩ се страхуват от нелегални имиграти. Че ще ви разведат из града/щата да разгледате и да се запознаете с американския начин на живот и традиции....
 Аз например дори носих ТЕЛК решението на майка ми /копие/, че е инвалид с право на чужда помощ.
Много ме разпитваха за хората, при които отиваме - какви са, какво работят, къде живеят. В поканата изрично хората ви да посочат телефон и точен адрес за връзка. Това са малки подробности, но важни и ви гарантират на 95 %, че ще имате виза. Да внимават хората бг граждани, но живеещи и работещи в Европа - някои не могат да представят доказателства, че няма да останат в САЩ и не им дават виза.
Дано съм била полезна.

# 108
  • Sofia
Поне 90% от изброените неща изобщо не са задължителни.

# 109
Пълни глупости.
Толкова много бумаги дори може да повдигнат подозрение. Удостоверения от общината, нотариални актове, ала бала.
Ако някой иска да остава нелегално в САЩ, панелките няма да го спрат.
Лично на мен за B2 виза когато ходих не ми искаха нищо освен формуляра, таксата, снимки и паспорта.
Питаха ме къде ще ходя, но не са искали доказателства. А аз реално отивах на круиз. Преди който отседнах в приятели, чиито пък адрес също не ми искаха.

Сега след пандемията знам, че искат някаква резервация за хотел или информация при кого ще се отседне, но копие от Зк или паспорт надали някой ще си разпраща току така.

# 110
  • Sofiа
Milenna, цялата тази бумащина е абсолютно излишна.
Ние ходихме само с формулярите, снимките и паспорта.
Никакви документи не сме давали и никакво друго основание освен, туризъм не сме посочвали и резервации за хотели не сме правили.
Вярвам, че каквото искат да разберат за кандидат за виза си го разбират преди самото интервю.

# 111
На много хора, които отиват без никакви документи, са им отказвали виза и те се чудят защо... Разговаряла съм с много такива хора. А и със самите документи можеш да се снабдиш точно за 1 ден без особени усилия. А че са те проверили предварително, то е ясно. Ние отидохме с всички тези документи и интервюиращия остана видимо доволен. Всеки сам си преценява как да отиде и какво да подготви. На всички, на които съм дала тези съвети и носиха тези неща, им дадоха визи.

# 112
Стига глупости! Не знам по какви критерии решават ще дадат ли виза или не, но не е според покани, тонове донесени документи и бля бля. Не отивахме при никой, плащах си сама и нищо не съм носила, ама нищо. Резервации нямах, че кой е луд да купува билети или хотели, ако няма виза. На всички 10 човека преди нас, докато чакахме дадоха виза за нула време. Всички бяха млади 20-30 годишни( най- потенциални емигранти по мое мнение). Нас ни зададоха 2-3 въпроса, говори почти само детето( но тя е на 18), защото бяхме заедно. Мен ме питаха само къде работя( не, че не беше написано във формуляра ми) и това беше. Честито и довиждане.

# 113
  • Бургас
При нас със сина ми ситуацията беше сходна на описаните по-горе - бяхме на интервю в края на м. май, не носихме никакви документи за работа, имоти, заплати и банкови сметки, но имахме покана от роднините, при които искахме да отидем на гости + копие от паспорт на девер ми, който от 13 години е американски гражданин. Между другото поканата беше заверена при нотариус в Америка още преди година и половина, но пък заради Ковид нямаше отворени дати за интервю.
Синът ми /на 20г/ тръгна за Америка в началото на юли с двупосочен билет за след 5 месеца - ТОВА БЕШЕ ГРЕШКА. На летището в Сиатъл беше разпитван сериозно от имиграционните, заради обявения дълъг престой и на косъм да го върнат обратно, особено след като си казал, че чичо му е в ресторантьорския бизнес, веднага са го нарочили, че ще работи и не са искали да го пуснат. Моят съвет е да се купува билет за по-кратък престой, а после да се промени на място в Америка.
Аз в момента съм в Сиатъл, кацнах преди десетина дни, също с двупосочен билет, но за период 2 седмици. На летището в Истанбул ми искаха точен адрес при кого ще отседна, или резервация за хотел. Е за това не бях подготвена, тръгнах да ровя из чантата си, обърнах я цялата, за да намеря поканата и копието от паспорта на девер ми, където имаше написан адреса Flushed
Притесних се, забравих си всичкия английски, който знаех Laughing явно им се видях съмнителна, защото ми лепнаха един стикер отзад на паспорта, с надпис SEKURITY с някакъв номер. Огледах се по другите паспорти - ами нямаха такива стикери хората Simple Smile Това може и да си е моя измишльотина, веднага "влязох във филма", че си дават сигнали с летището в Америка да ме задържат за разпит и чакайки на опашката за чекиране в Сиатъл, на своя глава реших да отлепя стикера и да си го лепна на телефона, все пак ако го потърсят, да съм подготвена Simple Smile Дойде моят ред, поразпита ме полицаят около 5-6 минути - кой ще ме чака, къде ще отседна, причината за моето пътуване и дали имам купен билет за връщане.  Обясних, като гледах да не съм много подробна и ме пусна по живо по здраво Simple Smile И уж всичко знаят и би трябвало да му излезе информация, но аз нищо не казах, че синът ми е в Америка, но и той не ме попита абсолютно нищо за него Thinking Наблегнах на семейните празници, на забележителностите в Америка и че съм за кратък престой, който ми поемат роднините и така.
Извинявам се за дългия пост, може на някой да съм полезна Sweat Smile

# 114
Моя позната ще пътува като турист за САЩ средата на декември. Има ваксина и сертификат, като втората ваксина е от м. ноември 2021. Сертификатът също е от ноември 2021. Трябва ли да слага бустер преди пътуването?
Не е необходимо.
Нямат претенции за срок или бустери - просто да си ваксиниран.

И не е необходим тест преди полета? Аз също ще пътувам другата седмица.

# 115
Здравейте,
Коментираше се по-рано в темата: За пътуване разбрах,но за самото интервю необходимо ли е валиден сертификат или тест за Ковид 19?

# 116
  • софия
Скрит текст:
С всяка кредитна карта може да разплащате без проблем, с международни дебитни също.
А ако все пак решите да носите кеш- лимитът е $10000 за човек/семейство.

Има разлика между човек и семейство. Мисля, че е 10К на човек.

Пътуващите, моля споделете ковид сертификата в какъв вид го искат и гледат ли го изобщо.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 16:09 от raheema

# 117
  • София
Did Simple Smile принципно не ви искат извлечения, но понеже и аз се бях подсигурила, да Ви кажа, че не съм се занимавала с банки. Просто си снимах наличността с друг телефон (има защита и не може принт скрийн), както ми излиза в мобилното банкиране и изпринтих реално снимка на телефона с информацията, само написах какво е това.

За плащането ви съветвам да си предупредите изрично банките, че отивате в чужбина, защото се е случвало като видят далечна дестинация, хеле пък Америка,  самите банки да ги блокират от съображения за сигурност.
Аз им продъних ушите в кой период ще ни няма.

# 118
  • Пазарджик
Привет, на всички. Имаме покана за Америка за 5ти февруари, но много ме притеснява че няма да успеем с документите. И още нещо, задължително ли е да си ваксиниран за да влезеш в страната?

# 119
  • Sofia
raheema, точно в случая няма, ако влизате като семейство:
“Members of a family residing in one household entering the United States that submit a joint or family declaration must declare if the members are collectively carrying currency or monetary instruments in a combined amount over $10,000 ..”

Общи условия

Активация на акаунт