Туристическа виза за САЩ /Тема 4/

• 33 416
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Аз планирах да купувам карта, за да имам нет. Но не проучих добре, преди да тръгна и като отидох там, установих, че има чуден интернет на всяка метростанция,музей, големи молове/ магазини/ книжарници, гари, летище, във влаковете, хотелите, стадиони, заведения и още, и още- почти навсякъде, където ходихме. Абе, въобще не съм усетила липса на персоналната ми мрежа за времето ми в Америка. Когато ми е бил нужен нет( примерно за да чекнем карта- намирал се е). Е, не съм ходила чак в затънтени прованси все пак, само в големи градове.

# 91
Моя позната ще пътува като турист за САЩ средата на декември. Има ваксина и сертификат, като втората ваксина е от м. ноември 2021. Сертификатът също е от ноември 2021. Трябва ли да слага бустер преди пътуването?

# 92
  • София
Моя позната ще пътува като турист за САЩ средата на декември. Има ваксина и сертификат, като втората ваксина е от м. ноември 2021. Сертификатът също е от ноември 2021. Трябва ли да слага бустер преди пътуването?
Не е необходимо.
Нямат претенции за срок или бустери - просто да си ваксиниран.

# 93
В началото на годината ми дадоха туристическа виза и на мен, всичко мина доста бързо в посолството, “младо момиче ще пътува към щатите на ваканция” юху..
Реално бях на гости при приятеля ми за 3 месеца, викнаха ме на разпит при влизане в страната, заради големия престой от няколко месеца, но си ме пуснаха без проблем след това.
Сега Януари месец мисля пак да отскоча, нз за колко време, надявам се този път да прескоча стаичката за разпит. Мисля да си взема двупосочен билет за 2 седмици, пък да си удължа престоя…за да избегна нервите и притесненията при проверката….

# 94
  • Варна
На мен ми е ясно, че нямаме избор, ако искаме виза. Но това не пречи да се възмутя Simple Smile
Да, имат право да го правят.
И възмущението е неуместно

Приятна ваканция!
Ама че тон! Вие сигурно сте от служителите в посолството - те се държат така - сякаш са хванали Господ за …шушляка и всички останали са втора ръка хора.
Всъщност не си спомням да съм питала дали имам или не право да се възмущавам, та да давате мнение.
 Имам визи и за други страни, и никога не са ме третирали с такова презрение. И да - отношението като към престъпник е меко казано възмутително.

Весели празници!

# 95
Някой който е пътувал или сега ще пътува без да е ваксиниран ще може ли да каже с pcr тест или документ от ЛК може ли да се пътува. тъй като аз не мога да си поставя ваксина против алергени който не позволяват.  Извинявам се за спама ама е важно за мен.Благодаря Предварително!

# 96
писал съм вече няколко пъти. Ако не можете да бъдете ваксинирани по медицински причини носите документ от лекар като доказателство. И PCR тест

# 97
писал съм вече няколко пъти. Ако не можете да бъдете ваксинирани по медицински причини носите документ от лекар като доказателство. И PCR тест

Благодаря за отговора!

# 98
Здравейте!

Искам съвет как е най-добре да процедирам да си извадя туристическа виза.
Сестра ми и мъжът ѝ заминаха със зелена карта, имат си вече гражданство, няколко пъти си идват до България - никакви проблеми. Майка ми в момента е там за няколко месеца да им помага с детето и да я разходят. Основната цел е да мога и аз да отида за 2-3 седмици на разходка и след това да си пътувам с майка ми, за да не е сама по летищата и да се притеснява.
Едната ми идея е да си кандидатствам стандартно за туристическа виза като си опиша, че отивам на гости при сестра ми и т.н.. Другата е да се обърна към туристическа агенция и чрез тях да кандидатствам за виза. Третата, но мисля, че ще ми отнеме повече време и така няма да ми се пасне времето с прибирането на майка ми е чрез работата - проекта по който работя е американски и мога да кажа, че отивам на командировка или нещо подообно бизнес пътуване.
Също така искам да попитам как стои въпроса с ваксините - имам две дози от май 2021, ще ми трябва ли бустер?

Благодаря предварително!

# 99
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Ние бяхме от тези, дето носят. Представихме нотариални актове, банкови извлечения, договор за училището на детето, трудови договори. Взеха всичко и ни ги върнаха заедно с паспортите.
;
Трябва ли да правя копия на нотариални актове и трудов договор?
Имам въпрос и за банковото извлечение - от Уникредит ми поискаха 36 лв. такса, за да ми издадат справка (там ми се превежда заплатата). От ПИБ просто ми принтираха справката без такса. Знаете ли какъв документ за наличности по сметки реално трябва да представя?
Ще пътувам на собствени разноски за семинар с покана и осигурени нощувки от организатора.

# 100
  • Sofia
Абсолютно нищо не е задължително да се представя от изброените, само каквото (и ако) Вие прецените, като всичко трябва да е ксерокопие, не оригинал.
Банковото извлечение може да си принтирате от електронното банкиране, ако ползвате такова- аз пуснах за 3 или 6 месеца назад, не помня вече.

За ваксините пише няколко поста нагоре.

# 101
Здравейте!

Искам съвет как е най-добре да процедирам да си извадя туристическа виза.
Сестра ми и мъжът ѝ заминаха със зелена карта, имат си вече гражданство, няколко пъти си идват до България - никакви проблеми. Майка ми в момента е там за няколко месеца да им помага с детето и да я разходят. Основната цел е да мога и аз да отида за 2-3 седмици на разходка и след това да си пътувам с майка ми, за да не е сама по летищата и да се притеснява.
Едната ми идея е да си кандидатствам стандартно за туристическа виза като си опиша, че отивам на гости при сестра ми и т.н.. Другата е да се обърна към туристическа агенция и чрез тях да кандидатствам за виза. Третата, но мисля, че ще ми отнеме повече време и така няма да ми се пасне времето с прибирането на майка ми е чрез работата - проекта по който работя е американски и мога да кажа, че отивам на командировка или нещо подообно бизнес пътуване.
Също така искам да попитам как стои въпроса с ваксините - имам две дози от май 2021, ще ми трябва ли бустер?

Благодаря предварително!
Туристическата виза е конкретно с цел туризъм.   Разходка, пътуване, пазаруване.  Кандидатствате си с таква цел, и няма. И няма проблем и да ви  откажат виза.
Ако обаче искате да ходите да помагате на сестра си с децата, това е друго. Не че няма шанс да мине номера, но и отказ е възможен.
За бизнез визата не мога да кажа нищо.

Последна редакция: нд, 04 дек 2022, 22:39 от So Lucky*

# 102
Просто недейте да споменавате нищо за помагане за гледане на деца.
Туризъм си е напълно легитимна причина да искате виза, да видите роднините също.

Ние бяхме от тези, дето носят. Представихме нотариални актове, банкови извлечения, договор за училището на детето, трудови договори. Взеха всичко и ни ги върнаха заедно с паспортите.
;
Трябва ли да правя копия на нотариални актове и трудов договор?
Имам въпрос и за банковото извлечение - от Уникредит ми поискаха 36 лв. такса, за да ми издадат справка (там ми се превежда заплатата). От ПИБ просто ми принтираха справката без такса. Знаете ли какъв документ за наличности по сметки реално трябва да представя?
Ще пътувам на собствени разноски за семинар с покана и осигурени нощувки от организатора.

Мисля, че няма особено значение, нещо на бланка от банката или разпечатка от извлечението както излиза от сайта трябва да свърши работа. Или фишове от заплатите. А накрая може и да не ги покажете, та няма нужда чак да плащате такса за справка.
От друга страна ако една банка ми иска 36лв такса за обикновено извлечение (което не може да се получи онлайн или от приложение) аз не бих имал повече вземане-даване с тая банка.

Последна редакция: нд, 04 дек 2022, 15:54 от neuromancer

# 103
Може ли да препоръчате БГ банка с която може да се разплащате с БГ карта в САЩ или трябва да си носим парите в кеш. Или поне да препоръчате някоя от която сте доволни.
Благодаря !

# 104
Може ли да препоръчате БГ банка с която може да се разплащате с БГ карта в САЩ или трябва да си носим парите в кеш. Или поне да препоръчате някоя от която сте доволни.
Благодаря !

Револют работи почти навсякъде, единствено в една много малка аптека не приемаха такава карта, но на всички други места, които пробвах е било успешно с нея.

Общи условия

Активация на акаунт