Туристическа виза за САЩ /Тема 4/

• 33 396
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Имат право да го правят, и вие имате право да откажете. Съответно и те имат право да откажат виза. Тия неща с личните данни не стоят така както повечето хора си мислят

# 76
  • Варна
На мен ми е ясно, че нямаме избор, ако искаме виза. Но това не пречи да се възмутя Simple Smile

# 77
  • USA
Ако се чудите за отпечатъците...да, дори когато влезете в САЩ отново ще ви свалят отпечатъците, дори и снимка ще ви направят.Така се следи кой влязъл-излязъл от САЩ, и ако е нещо терористично например/да не дава Господ/, правят справка. Всеки който има виза има и отпечатъци свалени.

# 78
  • Down south
На мен ми е ясно, че нямаме избор, ако искаме виза. Но това не пречи да се възмутя Simple Smile
Да, имат право да го правят.
И възмущението е неуместно

Приятна ваканция!

# 79
За виза взимат отпечатъци, да. Следят кой има виза, и кой влиза с нея. Това е единатвения начин, имена, паспорти, снимки всичко е преходно.

# 80
На деца не взимат отпечатъци

# 81
  • USA
На деца не взимат отпечатъци

На мойте вземаха преди 5 г за визи, след като влязахме в САЩ и за ЗК отново .

# 82
На моето дете не са взимали никога. Имаше B2 виза без интервю. В момента е със зелена карта, не са и взимали отпечатъци на интервюто за DV виза. Юли месец се връщахме от ваканция и пак не са и взимали отпечатъци. Всъщност и на мъжа ми не взеха, но той е влизал и излизал десетки пъти, имат му ги в системата.
При децата предполагам възраста е определяща.

# 83
За влизане като туристи за деца иска ли се ваксина за 7 годишно ?

# 84
За всички над 6 мес възраст се иска.

# 85
За деца под 18 не се иска ваксина, но тогава се иска тест
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/proof-of-vac … #fully-vaccinated

"Categories of noncitizen nonimmigrants that meet the criteria for an exception under the Proclamation and CDC’s Amended Order include:

Persons on diplomatic or official foreign government travel
Children under 18 years of age
Persons with documented medical contraindications to receiving a COVID-19 vaccine
"

# 86
Здравейте, нашето интервю беше миналата седмица.
Чакахме много - насрочените предварително часове изобщо не се спазват. Чакахме на общо основание на всички опашки. Първо се регистрираш на едно гише на входа - там искат паспорт и сертификат за ваксина. После чакаш да те пуснат през вратата в едно фоайе с машинарии като на летище. Преминеш ли ги вече влизаш в консулския отдел - там чакаш на опашка да ти приемат и проверят дали носиш всички документи (пратиха едни хора да си правят снимки) и общо взето както влезеш в началото,  така обработват и документите. Като цяло в същия ред минаваш и по следващите гишета - седиш и чакаш да те извикат - първо за снемане на отпечатъци (чудя се имат ли право да го правят?), след това за самото интервю. При нас то трая няколко минути, след което служителката каза "Your visas are approved".Не сме носили никакви документи за собственост или дипломи - само изискуемото от посолството. Имахме на разположение покани и документи на близките ни в САЩ, но не са ни ги искали.
Преди нас отказаха на един свещеник и съпругът ми каза, че видял едно момиче да тръгва разплакано. Всички други бяха одобрени.
Сега чакаме да ни изпратят документите.
Препоръката ми е преди да тръгнете на интервюто, звъннете на телефона за информация да ви потвърдят със сигурност какво е необходимо да се носи, за да сте сигурни, че няма да пропуснете нещо.
Девойките са изключително любезни и търпеливо обясняват всичко.
Пожелавам успех на всички.

Тъй като няма вакинация за ко вид с pcr тест може ли, и какви въпроси имаше на самото интервю?

# 87
 Какви мобилни планове и покритие ще препоръчате на мобилните компании в САЩ?
Кои имат най - добро покритие от AT&T, Verizon или T-Mobile?
Става въпрос за предплатена услуга.

# 88
  • Sofia
Винаги купуваме от T- mobile, дори нямам спомен защо, но със сигурност съм чела, преди да се спра на тях. Последно, мисля, че беше $50 за неограничен нет и някакви безплатни минути.

# 89
Verizon май не бяха GSM, забравил съм. Иначе виж кой е по-евтин, бил съм и с АТ&Т и тмобайл, еднакво беше като покритие (за големи градове се отнася, не в пустошта), АТ&Т излизаше по-изгодно за месец, другото за седмица, избрах само данни, без тел. номер за по-евтино

ПП те май нямат предплатени калто ние го разбираме, там примерно зарежаш $50 и избираш план за някакъв срок, примерно месец или седмица, като изтече месеца или плащаш пак или свършва. Можеш да варираш, примерно един месец, после седмица и край, като не заредиш повече нямаш телефон.

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 23:12 от neuromancer

Общи условия

Активация на акаунт