Туристическа виза за САЩ /Тема 4/

• 33 477
  • 749
  •   2
Отговори
# 285
Здравейте, днес ни одобриха за виза и мислим да посетим Лас Вегас(живот и здраве) в началото на април, но:
КАК СТОИ ВЪПРОСА СЪС КОВИД СЕРТИФИКАТА ?
Мислим да летим от Истанбул, но прочетох доста и различни мнения- ние нямаме ваксини и не мислим да се ваксинираме.
Моля, който е пътувал скоро - да сподели, може и на ЛС,
Благодаря ви, добри хора !
До колкото знам всички влизащи по- въздушен път в Щатите е задлъжително да имаш серификат и че си ваксиниран, от Май по точно 11- ти до колкото прочетох окончателно падат всички изисквания за влизане в Щатите

# 286
Много ми хареса последното. " отпадат всички изисквания за влизане в щатите".Joy

# 287
  • USA
Много ми хареса последното. " отпадат всички изисквания за влизане в щатите".Joy

дам...дори и виза не ти трябва.

".....Освободени от това изискване са:

• Гражданите на САЩ и постоянно пребиваващите в страната чужденци;
• Чужденците до 18-годишна възраст;
• Притежателите на визи от категория А-1, А-2, С-2, С-3, Е-1, G-1, G-2, G-3, G-4, от NATO-1 до NATO-4 и NATO-6, както и лицата, чието пътуване попада в обхвата на чл.11 от Споразумението за седалищата на централните учреждения на ООН. В случай че предвиждат престоят им в САЩ да надхвърли два месеца, от тях ще се изисква да представят доказателства за насрочена в 60-дневен срок от пристигането им ваксинация срещу COVID-19;
• Лицата, които не могат да бъдат ваксинирани поради медицински противопоказания;
• Граждани на държави с обективен недостиг на ваксини, включени в списък на СЗО."

# 288
Имах предвид мерките който са за влизане с ваксина или по точно за ко вид мерките!

# 289
Здравейте!Моят казус е следният.Приятелят ми е американски гражданин и живее в САЩ.Искаме и аз да отида там.Но се чудим как да го направим-дали да кандидатствам за туристическа виза или за годеническа.В случая,в който кандидатствам за туристическа и ако не ми я дадат,дали би било проблем след това да пробваме за годеническа?Има ли някой,който се е сблъсквал с тези случаи?Всякакви съвети ще са ми от помощ.

# 290
  • USA
"Неимигрантската виза за годеници К-1 е за чуждестранен гражданин, годеник/годеница на американски гражданин. Визата К-1 позволява на чуждестранния гражданин, годеник/годеница, да пътува до САЩ и да сключи брак със своя спонсор американски гражданин до 90 дни след пристигането."

Ако ти се жени до 3 месеца К-1, ако не туристическа.

# 291
Здравейте,

Днес попълних формуляр DS-160, но май направих грешка.. при избор за каква виза кандидатствам (аз искам туристическа виза), в опцията business/tourist medical, аз избрах първата опция.. уж четох, гледах, но се заблудих, че втората опция е свързана с посещение с цел туризъм.. подаден е формуляра, не мога да направя корекция, в потвърждението пише: Purpose of Travel:   BUSINESS/PERSONAL (B1/B2)
Ако е попадал с подобна ситуация или е по-запознат, дали ще стане проблем при интервюто или имам шанс, въпреки тази грешка?

# 292
Не мисля, че е проблем, може да се обадите в посолството за съвет.
Тази категория е пак B2 , за посещение на конференции, състезания, участия в изложение и т.н. Ще ви искат документ, къде отивате.

# 293
  • Fort Worth, TX
Всичко е точно няма място за притеснение.

# 294
Благодаря ви!

# 295
Здравейте! Да споделя личен опит. Със съпругата ми имаме намерение да посетим наша приятелка в САЩ. Във формулярите попълнихме нейните имена, адрес, телефон и мейл. Дата за интервю имаше скоро (в понеделник бяхме в посолството). Не сме носили никакви документи, освен паспортите, потвържденията на формуляра, разписките за платените такси и кодовете на плащанията и по две снимки. На първото гише ни взеха само паспортите и двете потвърждения на формулярите. След това, на второто гише ни взеха отпечатъци. Самото интервю включваше три въпроса  - къде отиваме, от кога работим и имаме ли деца. Приключи за 2-3 минути, след което жената ни каза "approved" и това беше. Не са ни искали нито снимките, нито допълнителни документи. Днес си получихме паспортите с 10-годишни визи.

# 296
Аз изчаквам да ми мине плащането и да мога да си запазя дата за интервю, но като следваща стъпка ми изписва това съобщение: Първата свободна дата за интервю Wednesday March 8, 2023.
(Ако някой се интересува долу-горе за след колко време има свободни часове).

Допълвам се, че моя коментар е последен: успях да запазя час за желаната от мен дата, като на стъпката със свободните часове, вече първата свободна дата е 20.03.

Благодаря на всички за отделеното време да ни помагате.

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 09:13 от Мariya

# 297
Здравейте,

Предстои ми командировка в САЩ в средата на Април и не съм сигурен дали правилно разбирам изискването за Covid. Имам две дози Pfizer, но последната е от преди 1 година, което прави сертификата невалиден.

Въпреки това в сайта на CDC, както и в сайта на външното министерство не пише че трябва валиден сертификат, ами доказателство че съм напълно ваксиниран което аз имам.

Може ли някой да потвърди че мога да пътувам така?

# 298
няма изисквания за срок, трябва да си ваксиниран, точка.

# 299
Здравейте,

Предстои ми командировка в САЩ в средата на Април и не съм сигурен дали правилно разбирам изискването за Covid. Имам две дози Pfizer, но последната е от преди 1 година, което прави сертификата невалиден.

Въпреки това в сайта на CDC, както и в сайта на външното министерство не пише че трябва валиден сертификат, ами доказателство че съм напълно ваксиниран което аз имам.

Може ли някой да потвърди че мога да пътувам така?
Да. Можеш да пътуваш. Ваксиниран си.

Общи условия

Активация на акаунт