Туристическа виза за САЩ /Тема 4/

• 33 484
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
Може ли някой да потвърди че мога да пътувам така?
Края на годината с мъжът ми пътувахме именно със сертификат за две дози Pfizer, като втората доза беше от лятото на 2021г(респективно и сертификата беше от тогава). Никакъв проблем не сме имали . Няма изискване за бустер.

# 301
  • София
С България Еър до Париж и после Air France. Просто съм в шок, защото при купуване на билетите никъде никой не ни попита за ваксини и днес съвсем случайно решихме да проверим за тестове дали няма да трябва. .............
Проблемът е, че ако утре се ваксинираме, няма да са минали 14 дни и не знам дали ще ги приемат така. Много съм притеснена, не знам да сменявам ли датите, какво да правя.
Как се разреши ситуацията при Вас?
Или отложихте пътуването?
Не сме го отлагали, но не е много за казване. 🙊Някой беше писал за 3 варианта, нашия беше от рисковите. Ако има някой желаещ, мога да отговоря подробно на лично.

# 302
Благодаря за отговорите Simple Smile

Още един въпрос - искам да си взема карта с мобилен интернет. Предполагам че по летищата в САЩ имат нали?

# 303
  • Sofia
Не на всички и не по всяко време. Може да свалите приложението AirAlo, много е удобно и по- евтино от предплатените карти.

# 304

Още един въпрос - искам да си взема карта с мобилен интернет. Предполагам че по летищата в САЩ имат нали?

може и да има, ама не е универсално правило
освен това преди години продаваха СИМ карти на емнайсет оператора във всеки магазин 7-11, но 2021 вече имаше само в официалните магазини на операторите

Airalo e eSIM и не всеки телефон го поддържа, иначе е много удобно и евтино

# 305

На летището не знам, но ние си взехме от мобилен магазин карта за 50$ за 1 месец, вкл разговори и неограничен интернет . За Вашингтон става въпрос, може в др щати да има и по-изгодни карти.

# 306
Здравейте!Моят казус е следният.Приятелят ми е американски гражданин и живее в САЩ.Искаме и аз да отида там.Но се чудим как да го направим-дали да кандидатствам за туристическа виза или за годеническа.В случая,в който кандидатствам за туристическа и ако не ми я дадат,дали би било проблем след това да пробваме за годеническа?Има ли някой,който се е сблъсквал с тези случаи?Всякакви съвети ще са ми от помощ.
Здравей, тук може да провериш колко време отнема обработката на документи за К1 годеническа виза.. излизат ми 15 месеца.
https://egov.uscis.gov/processing-times/
 Името на петицията е Alien Fiancé(e) (I-129F)

# 307
Здравейте, имам следното чудене: ще кандидатсвам заедно с 8 годишната ми дъщеря за виза - за нея отделен DS 160 ли попълвам или има някакъв съкратен вариант, понеже е дете?

# 308
Отделнен е. Ще получи отделна виза.
Общо интервю, отделни такси.

# 309
  • USA
Здравейте, имам следното чудене: ще кандидатсвам заедно с 8 годишната ми дъщеря за виза - за нея отделен DS 160 ли попълвам или има някакъв съкратен вариант, понеже е дете?

When you select “Email Confirmation” on your Confirmation Page, you will be directed to a “Thank You” page. On the “Thank You” page you will see an option to create a family or group application. When you select this option, certain information from your application, such as destination, will automatically be imported to and displayed on a new application. Please note that if you use this option you must create an individual application for each family member or for each individual within the group.

# 310
Не на всички и не по всяко време. Може да свалите приложението AirAlo, много е удобно и по- евтино от предплатените карти.
Могат ли да се използват приложения като Вайбър и УатсАп ?

# 311
# 312
Могат ли да се използват приложения като Вайбър и УатсАп ?

с Airalo имате интернет (скайп, уатсап, всичко), но не и телефонен номер

# 313
  • Плевен
Здравейте!
Имам следното питане: на интервю на 14 годишно трябва ли да присъстват двамата родители?
Благодаря!

# 314
  • София
Petia Ovcharova 640259, както са Ви казали - да, отделен формуляр, но детето няма нужда да ходи на интервю.
Мисля, че 14 бяха годините, до които може без.

plamsi, според мен само с родителя, който кандидатства също за виза, иначе не виждам другия как ще влезе, но пък ако само детето е за виза..., най-вероятно си имат протокол.

Общи условия

Активация на акаунт