Туристическа виза за САЩ /Тема 4/

• 33 474
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
  • Fort Worth, TX
Точно това ми е опасението, защото нямаме ваксини, а дори и да се ваксинираме сега с еднодозовата на Янсен примерно, няма да са минали 14 дни и предполагам, че това ще е проблем? 🤔
Отивайте и се ваксинирайте.Основно в СФ  проверяват при даване на билета.С кои авиолинии е полета?

# 241
  • София
С България Еър до Париж и после Air France. Просто съм в шок, защото при купуване на билетите никъде никой не ни попита за ваксини и днес съвсем случайно решихме да проверим за тестове дали няма да трябва. Да, имаме вина, че не проверихме по-рано, но не мога да разбера защо от авиокомпанията не ни поискаха такива документи или да ни бяха предупредили в поне един от 10-те имейла, които получихме откакто сме направили резервация. Доколкото знам, на мои познати още при резервацията са им изисквали да приложат сертификати, ако се изискват за дадена дестинация.
Проблемът е, че ако утре се ваксинираме, няма да са минали 14 дни и не знам дали ще ги приемат така. Много съм притеснена, не знам да сменявам ли датите, какво да правя.

# 242
нямаш много варианти
или рискуваш,
или нарушаваш закона,
или сменяш датите

# 243
  • Sofia
Сега вероятно можете да смените билетите, дори и срещу някаква такса, а ако ви хванат на някое летище- горят.

# 244
Много сложен казус.
На късмет е, може и да не ви искат ваксините в София, но ако за зла съдбата франсетата решат да проверят...ще стане неприятно.
Има и незаконен вариант, ама аз бих се притеснила много, въпреки че фотошопа е вече нещо широкодостъпно.

# 245
  • Fort Worth, TX
Аз споделям моя опит само, когато св прибирахмв летяхме със турците На свекърва ми сертификата го искаха само на българско летище.Не са гледали дати.Основно гледаха името и това е.От там нататък никой и не го спомена .Вие трябва да сте информирали за това.Аз чакам с надежда април за да вдигнат бана и майка ми да може да дойде лятото.

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 04:20 от Кремито

# 246
  • София-Младост
Сертификат в Сф никой не ми поиска, но за следващия полет - да, проверяват ги.

# 247
Здравейте
Отказаха ми туристическа виза, като имах покана и човек, посочен където щях да отседна.
Кандидатствах сам!

Кога пак мога да кандидатствам най-рано, този път с приятелката ми, като смятам целта на пътуването да не е посещение на дадения човек, а да представя резервация в хотел?

# 248
  • софия
V_e_S_i , По-добре си сменете датите, защото рискувате да останете в Париж. В БГ никой няма да ви иска сертификати, но преди другия полет, да. Това са изисквания за влизане в САЩ, а не на авиокомпаниите.

mitkomincho най-рано след 6 месеца можете да кандидатствате.
Няма гаранция, че ще ви дадат и тогава, каквото и да представите.

# 249
Да, но пише ,че може и преди тези 6 месеца, ако има някаква съществена промяна.
Ние решихме да не използваме покани и т.н. от нашия познат в САЩ, а направо да си резервираме хотел и да отидем двамата, а не само аз.

# 250
  • Sofia
Под съществени промени се има предвид материални (финансови), а не къде ще спите и с кой евентуално ще пътувате.

# 251
Здравейте, не съм сигурна дали въпросът ми е за тук, но не открих друга подходяща тема. Бих искала да попитам знаете ли дали е задължително да имаш Ковид ваксина, за да влезеш в САЩ? Четох някъде, че го изискват, но от авиокомпанията не изискаха нищо, а полета е на 06.02. Чувам от различни хора, че не са им искали нищо, не са ги проверявали, но ще съм много благодарна, ако някой има прясна информация.

Пътувах на 17.12.2022г. през Амстердам. На летището в София ми искаха сертификат за ваксина. В Амстердам се подписва само декларация. Не са ми проверявали сертификата.

# 252
За съжаление аз нямам нищо на мое име.
Бях подготвен с банково извлечение, имам постоянен трудов договор и тн.
Може и това да е причината...

Но приятелката ми има 2 имота и кола. Дали това би повлияло?

# 253
  • София
За съжаление аз нямам нищо на мое име.
Бях подготвен с банково извлечение, имам постоянен трудов договор и тн.
Може и това да е причината...

Но приятелката ми има 2 имота и кола. Дали това би повлияло?
Докато сте несемейни, това няма отношение към теб.
Мисля че, не можете нито да попадете заедно заявление, нито да си комбинирате явявянато като двойка, освен на случаен принцип.

# 254
  • София
Може да пробваш с мотив годеж и круиз, но вече имаш отказ и ще е по-трудно. Не бих пробвала под шест месеца. Едва ли, ще повярват, че до вчера си искал при приятел, а сега вече друго. По-скоро е като отчаян опит да се добереш до САЩ. Изчакай си месеците.

И преди съм писала в темата, че от моя опит е минус това с поканите и как ще се спи там, особено ако решат, че американецът ще те храни и пари нямаш. Ако човек има роднини, да, те ще знаят за тях, но с приятели не виждам какво помага покана.

Може несемейни заедно, ние с мъжа ми взехме виза преди сватбата, живеехме заедно от няколко години. Мотив ни беше меден месец.

Общи условия

Активация на акаунт