Туристическа виза за САЩ /Тема 4/

• 33 543
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
Първо се попълва формуляра. Никъде в него не се попълват номера на платежни. След това се плаща и накрая се запазва час за интервю.
В системата за запазване на час се изискват паспортни данни, номера на формуляра и на последвата страница се въвежда номера на вноска бележка. Не може да се насрочи интервю без формуляр, паспорт и платена такса.
Първата свободна дата е 1ви юни.
Може ли линк към системата за запазване на час? Много Вк благодаря!

# 496
# 497
  • Пловдив
След като се въведат номерата на разписките за платена такса, колко време се чака да бъдат одобрени, за да се продължи към насрочване на интервю?

# 498
  • София
Ханна, няколко часа, максимум ден, не мисля, че съм чакала повече.

# 499
  • Пловдив
Аз вчера платих, но не ме пуска нататък:(

# 500
  • София
Аз вчера платих, но не ме пуска нататък:(
Вероятно днес по някое време ще ви пусне.

# 501
  • Пловдив
Да, вече ме пусна системата и насрочих интервю.
Увеличението на таксите на визите се отлага за 17.06.

# 502
Здравейте,
Сестра ми ми пусна мухата да кандидатстваме за туристически визи и да ходим края на лятото за седмица или 10 дни (пътуваме често с цел туризъм на доста места).
Въпросът е, че аз работя във фирма, която се води субконтрактор на американска и реално постоянно все едно работя за американска фирма. Шефовете ни често пътуват и няма проблеми (те са с двойно гражданство вече), но никой от колегите не е кандидатствал за виза и не знам дали да споменавам и какво, ако ме питат. Реално, фирмата, с която имам трудов договор, е българска и всичко си ми е коректно. Някакви предложения / идеи?

# 503
Ако те питат (в което много силно се съмнявам) си казваш всичко както си е.
Иначе дали да се обясняваш без да те питат не вярвам да има някакво твърдо правило, аз не бих се обяснявал, щом няма да ходя по работа значи фирмата няма отношение към визата, но хора и мнения всякакви.

# 504
Ако те питат (в което много силно се съмнявам) си казваш всичко както си е.
Иначе дали да се обясняваш без да те питат не вярвам да има някакво твърдо правило, аз не бих се обяснявал, щом няма да ходя по работа значи фирмата няма отношение към визата, но хора и мнения всякакви.

И аз това си мисля. Но тъй като нямам роднини или приятели, при които да ходя, единствените ми познати там са колеги (с някои само сме се виждали на живо в Бълагрия, а другите са само виртуални)

# 505
  • Sofia
Трябва да имаш пари да си покриеш престоя, не роднини и познати.

# 506
Има ли значение дали ще отбележа В2 само или В1/В2 също може, при положение, че отивам с цел туризъм?
И друго - този сайт, който често е споменаван тук - ustraveldocs.... официален за кандидатстване за визи ли е, или някакъв тип агенция, която помага при попълването/ подаването на документите?
И трето питане - при попълване на DS-160 има за попълване social security number - имам такъв, тъй като съм ходил на бригада преди 10 години, но не знам къде е в момента да го попълня. Дали правят проблем за това?

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 18:06 от a_angelov

# 507
Здравейте,
Предстои ми кандидатстване за виза с брат ми с цел туризъм. Разгледах въпросите и видях, че има отметка с кого ще пътувам, на която възнамерявам да пиша, че ще бъдем с него. Тъй като и двамата сме пълнолетни, но все пак се водим от едно семейство дали интервюто ще бъде за всеки индивидуално или ще бъде общо?

# 508
интервюто както искате. Ако резервирате заедно в един час е общо, ако се пишете поотделно е поотделно. Принципно там с кого ще пътуваш може да сложиш и някой, който няма да се явява с вас на интервю, примерно вече има виза.

# 509
Има ли значение дали ще отбележа В2 само или В1/В2 също може, при положение, че отивам с цел туризъм?
Ние отбелязахме само В2, но после визата на мен и мъжът ми беше В1/В2 .

Общи условия

Активация на акаунт