Туристическа виза за САЩ /Тема 4/

• 34 192
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
Нас са ни проверявали по- специално. Не съм сигурна къде, може би в Мадрид, извикаха ни от опашката, където се минаваше за полетите към САЩ и ни поканиха в едно обособено ъгълче с отделен скенер, през който мина отново багажа ни, накараха ни да свалим обувките и пуснаха и тях на скенера, натривки не си спомням дали ни взеха, но накрая една от служителките се оказа българка, та хем се смяхме, хем се чудехме дали не сме казали някоя простотия (защото сме непобедими в това отношение Simple Smile)

# 541
За Америка по принцип проверяват по- обстойно. При нас имаше отделен терминал за Америка и масово всички пътници биваха поканвани да минат втора специална проверка и да вземат заветния печат за извършена такава. Ние летяхме от Швехат, не знам на други места как е организирано. По принцип за американски полети тарашат яко " късметлиите" с маркировка ssss на билета, независимо от началната точка. Мисля, че се получава на случаен принцип, но може и да не е така.Ако я видите, значи готвите се!

# 542
На бордните карти беше написано по памет SSSS което означава именно специална проверка, която не беше много приятна. Особено когато си с 1г и 8г и багажа ти даде плюс на натривките. 8г мн се стресира след като ме наобиколиха няколко полицая. Отделно искаха и децата да стоят настрани ама как 1г седи в чужд човек, та имахме лек сблъсък , че децата влизат с нас и ще се редуваме да държим “бебето”, за щастие всичко прикл за 5 мин. Четох после, че си е изискване на САЩ. Навръщане беше лежерно. Наши роднини когато са пътували не помнят да са проверявани , така че е малко кой ще изтегли късата клечка. Мисля, че билета на 1г нямаше този надпис и затова държаха да изчака отстрани , което както казах беше безумно и влезе с нас.

# 543
Не е изискване точно на САЩ, а заради кода ssss. Може името ви да съвпада с някой търсен или пък е било случайно, но със сигурност не всички до САЩ ги подлагат на това, нито само за САЩ важи.

# 544
  • София
Като казахте дали някоя простотия не сте казали, в Амстердам на опашката за полета до Бостън казаха на микрофона да се яви Фернандо Вагареца.
Веднага се разбра кои са българите на опашката, голям смях падна.

# 545
Нищичко не съм казала в 4 сутринта с две деца на летището в София(дето се казва “душата ми спеше”), от където ми издадоха бордните карти с кода, мисля че и в Германия бяхме от малкото дето не мрънкахме за безумната им организация на летището , даже служители там ни предлагаха да ни качат първи или да минем най-отпред , напук на моята идея да се качим последни и в рейса, и на самолета, че да не се изнервят децата .
Както казах имам роднини там и често някой им ходи на гости и никой не е минавал на такава проверка, така че е на случаен принцип. Като кодове имахме двамата възрастни и синът ми на 8г, малкото беше без код.
https://www.claimhelp.eu/%D0%BA%D0%BE%D0%B4-ssss-%D0%BD%D0%B0-%D … 0%B0%D0%B2%D0%B0/
Държа да отбележа, че само в Германия имахме такава проверка . В София и Вашингтон - не. Понеже пише в линка , че навсякъде е такава. Wink

# 546
Миналото лято пътувахме до Ню Йорк през Париж. На бордните карти също имаше SSSS или нещо подобно, но чак специална проверка не е имало. Обстойно провериха едни французи пред нас на опашката, които пътуват без визи.

# 547
Ние също имахме SSSS на бордната карта на мен и на жена ми. Удариха такъв печат когато чакахме във Виена за полет до САЩ, извикаха ни настрани и минахме скенер и натривка, малкия го оставиха да чака на едно столче. Малко се спекох, ама всичко мина нормално. После разучих че това е на случаен принцип.

# 548
Здравейте бих искал да попитам, за какъв период ти дават виза Туристическа, 10г или според зависи, тъй като искам есента да канидатствам и да отида към май догодина?

# 549
  • Отвъд алеята зад шкафа
Различни периоди дават, но не вярвам да е по-малко от година. Знам за 5 и 10-годишни визи.

# 550
  • Пловдив
Първата ми виза беше туристическа, за 1 година. Но беше отдавна. Сега като че ли повечето са 10-годишни.

# 551
Здравейте, кандидатствах месец Януари за виза, но получих отказ. Доколкото четох мога да кандидатствам отново след 6 месеца, но промяна в обстоятелствата нямам. Тогава посочих, че отивам на гости на приятел, който е българин със зелена карта. Сега ще имам резервация за круиз.
Според вас каква е вероятността да ме резнат отново? Нямам никакво намерение да емигрирам там, просто искам да отида на гости.

# 552
За круиз не би трябвало да откажат, но трябва да докажете връзка с Бг.
Работа, жилище, кола,  семейство.

# 553

Единственото, което ме питаха предния път беше какво работя и кой ще гледа децата ми докато съм там. Носих един куп документи и нищо не погледнаха, нито пък попитаха.
Разведена съм, с две деца, нямам собствено жилище и имам фирма.

# 554

Единственото, което ме питаха предния път беше какво работя и кой ще гледа децата ми докато съм там. Носих един куп документи и нищо не погледнаха, нито пък попитаха.
Разведена съм, с две деца, нямам собствено жилище и имам фирма.
На хора които си оставят децата в бг дават виза.
Всеки случай е индивидуален.

Общи условия

Активация на акаунт